30 september 2018
10:30

Alets IK

Referat: IF Böljan - Alets IK

Säsongens sista seriematch slutade mycket positivt. Vi spelade bra, vi vann och vi mötte ett spelande och trevligt lag. Passningsspelet var bättre hos motståndarna men vi hade en säker defensiv och sedan farliga omställningar och skapade kanske fler avslut. 3x25 minuter och det blev ett mål i varje period.

1-0 till Alet genom den ovane målskytten Selma efter bra förarbete från vänsterkanten av Alexandra. Med en säker defensiv höll vi IF Böljan skickligt borta från heta målchanser under dessa första 25. Fortsatt bra koll under mittenperioden där vi var nära flera gånger att utöka ledningen efter bra framspelningar och bra fart i löpningar. Målet kom dock lite mer slumpartat genom ett långskott av Lovisa. I denna andra period kunde vi se antydningar till att inte orka gå in på motståndarna på samma sätt, motståndarna fick allt bättre grepp och ökade dosen farligheter.

Period 3: När Böljan i lite mindre utsträckning försökte spela sig fram och spelade lite mer på chans med längre bollar bakom vår backlinje fick vi det lite svårare. Och det var i en sådan situation Böljan reducerade och detta mål vilket såklart gav motståndarna mer energi och skapade fina chanser att kvittera men denna dag var det vår tur att ha lite flyt som gjorde att vi kunde vinna matchen.

Kul att avsluta med en väl genomförd insats, där vi dessutom drog det längsta strået, och att få möta ett schysst och skickligt lag som gav oss inspiration på vad vi själva ska bli bättre på. Passningstempo, rörelse utan boll, använda kanter mer, ökad kvalitet i passningar, tjonga och stressa mindre.

På söndag är det träningsmatch mot HBK och en fin möjiighet att få testa att utveckla just detta!