24 september 2017
17:00

Alets IK

Referat: Tvååker/Galtabäck - Alets IK

Så var säsongen i F13 avslutad. Tyvärr slutade den med en förlust, vår första. Men totalt sett är det verkligen inte illa att vi med fem 04:or och resten 05:or slåss om seriesegern (för i F13 är det tabell som gäller...). Skrea (som vi slog på hemmaplan) kan med segrar i sina sista matcher passera oss. Ett ärligt konstaterande är att vi haft mycket stor nytta av Alexandra som vi matchat hårt. Utan hennes insatser som mittback hade vi haft svårt att stå emot andra lags storvuxna och fysiska spelare. Men i våra goda stunder finns det många trevliga grejer att glädjas över så vi ska inte be om ursäkt för våra vinster.

Vi har under säsongen haft svårare att prestera på 9-mannaplan i jämförelse med 7-manna. För att lyckas bra på större ytor behöver vi bli klart mer löpstarka och uthålliga. Det syntes inte minst i dagens match där vi gör en bra första halvlek spelmässigt sett men när vi i andra inte alls hinner med ett starkare, snabbare, uthålligare och sugnare Tvååker/Galtabäck. Det stod 2-2 efter den första halvleken och där lyckades vi tyvärr inte så bra med våra avslut. Flera skott över från nära håll, några skott utanför, några skott som var för enkla för målvakten att fånga. Hade vi fått en tre mål till eller fler i denna första del av matchen hade vi säkert fått en andra halvlek av annan karaktär. Motståndarna hade få avslut i den första halvleken men var effektiva, de skapade klart mer i den andra. Ändå kul att vi under matchens sista minuter satsar för att komma ikapp. Ett glädjeämne var att Liv fick sätta två strutar i F13 denna dag, belöning för hårt slit. Till kom vi upp i tre målskyttar i F13-serien, vilket vi till nästa säsong får se till bli fler. Detta ska då jämföras med F12 där vi har massor av målskyttar.

Ett nyttigt läroår helt klart! Vi får måla upp bilden framför oss under vinterns fys att nästa år är det vi som springer ifrån motståndarna. För skojs skull kan ni följa upplösningen av serien via denna länk: