17 juni 2017
11:00

Alets IK

Referat: IF Böljan - Alets IK

Vi mötte ett starkt Böljan med ledare som hade konat in planen så att den hade ett bra format (vi har haft en del matcher på stooooora planer), bra för det blir bättre spel då. Idag är vi mycket nöjda med att ha besegrat ett starkt välspelade lag med 3-0. Första perioden hade vi bara 2 avslut men gjorde ett mycket bra defensivt arbete, kul att se hur förmågan att hålla positioner och att markera motståndarna har utvecklats. Vi kom allt mer in i matchen och när vi hade medvind under den andra perioden lyckades vi skapa klart fler chanser och lyckades också göra två mål. Sofie 1-0 på retur från skott Lovisa och sedan ett fint exempel på ett snabbt anfall där vi från målvakt (Ellen O, utkast) via mittfält (Julia L) fick upp bollen till Lovisa för 2-0. En liten stund tappade Böljan lite kraft där men gjorde en stark avslutning men med ett konstant kämpande Alet höll vi emot och lyckades också sätta någon form av spik i kistan med 3-0. Idag vann vi för att Böljan hade en sådan där dag där bollen bara inte vill in (och för att vårt försvar ibland tvingade dem att ta avslut i lite sämre lägen). Vi gjorde en härlig laginsats med lite spets idag med småkrasslige Ellen O i mål, Linnéa som mittback (och en general för en backlinje som var bra oavsett vilka som fick tjänstgöra där) och sedan var Lovisa viktig för att komma med fart in i anfallszon och straffområde och där vi ofta fick med flera tjejer i farlig yta. Det är så kul att tjejerna vill vara på plan och kämpar så bra, gillar att vinna men ändå har fokus på att det ska vara kul.