24 september 2016
11:00

Alets IK

Referat: Trönninge IF - Alets IK

Vi fick ordentlig revansch sett till förra mötet, då 1-3, idag blev det seger med 10-2. Bra första halvlek, jämnt och målsnålt. Lovisa passade till 1-0 (Liv) och till 2-1 (Wilma) och det blev halvtidsresultatet. Riktigt bra försvarsspel (främst tack vare Virve, Alexandra, Sofie och Isabelle) gjorde att Linnéa inte hade mycket att göra och med all rätt skickade handskarna vidare i andra halvlek (tack Virve för att du ställde upp!). Andra halvlek inleds med att Alexandra gör 3-1 och 4-1 på distans och dessa två mål gör att matchbilden därefter kommer att handla om Aleiter som vill springa och göra fler mål och en del hängande nackar hos motståndarna. Ellen 5-1, Wilma 6-1 straff, 1-7 supersnyggt Lovisa till Ellen (volley!), 1-8 Alexandra igen. Fortsatt bra försvarsspel med backar som verkligen vågar gå in på kropp och sätta dit fötterna när motståndarna kom i anfall gjorde att Virve endast behövde vittja nätet en enda gång. Verkligen starkt att bara släppa in 2 mål på en så liten plan. Lovisa som dittills varit mållös gav allt för att få bollen i mål och avslutade med 2 snygga dribblingsnummer. Beröm åt hela laget för härlig inställning, gott peptalk, bra samspel. Det som tjejerna fick som pekpinnar inför matchen var att värdera när det ska passas kort, långt eller dribblas, vilket gick finemang. Att vara spelbara gick också bra och det ska vi fortsätta att jobba med. En del riktigt fina längre bollar fick vi se. I försvarsspelet sa vi att det var viktigt att flytta blick mellan boll och var motståndarna tar vägen och det lyckades tjejerna bra med. Tjejerna fick beröm av TIF och vi som var med kan stämma in i det!

Därmed var säsongen i F12 avslutad. Återkommer med en summering av våra matcher i denna serie!

Tack säger dagens coacher Sofia och Anders!