14 oktober 2017
11:30

Vadstena GIF

Referat: Åby IF - Vadstena GIF

Så var det dags för årets sista. En uppskjuten match mot Vadstena. Ett lag som vi mötte under Forward Cup i somras. En jämn och bra match som vi tillslut vann med 3 - 1. Hoppet fanns att vi skulle ha en chans att kunna avsluta hösten med flaggan i topp. Så killarna var riktigt taggade inför drabbningen.
När matchen startade så lyckades vi snabbt få igång ett bra spel. Där vi snabbt etablerade ett bra tryck mot Vadstenas mål. Vi kom gång på gång i bra anfall och lyckades efter ca 5 min göra 1 - 0. Killarna fortsatte det fina spelet och lyckades sedan göra både 2-0, 3-0 och till slut 4-0 innan perioden var slut.
Under pausen pratade vi om att inte sluta att spela utan fortsätta att trycka på samt att låta bollen göra jobbet. Så när andra perioden började så gjorde vi ganska snabbt 5-0 och 6-0. Fram till dess så hade Vadstena kämpat på trots underläget. De försökte peppa varann och kämpa på, men efter det sista målet gick "luften ur dem". Så efter det var det en ganska enkel resa fram till slutsignalen. Till slut så var matchen över, som vi till sist vann med 16 - 0.
Sett till matchen i sin helhet så var det vårt fina passningspel och vilja som i början gav utdelning. Detta gjorde att vi kom mycket högre upp på plan. Vilket gjorde att vi fick ett bra tryck framåt, där vi även kom fram till avslut mot mål. Något som vi har haft svårt för under hela året. Eftersom anfallsspelet fungerade så blev även försvarsspelet mycket lättare, Vi kunde tidigt sätta press på motståndaren. Villket gjorde att de hade svårt att komma upp på egen planhalva. Blev långa bollar från backlinjen upp på deras forwards istället från mittfältet. Detta gjorde att vi snabbt kunde bryta bollen och snabbt vända på spelet. När sedan Vadstena släppte sitt presspel och började ge upp så blev det enklare o enklare för oss.