• Matchreferat Hisingsbacka FC - IK Zenith

Hisingsbacka FC - IK Zenith 0-1 (0-0) Det var dags för sista gruppspelsmatchen i HM, vi hade tyvärr ingen chans för avancemang och kunde verkligen fokusera på vårat spel utan att stressa upp oss för resultat. Första halvleken inleddes blygsamt från båda lagen. Vi var bollförande men tempot var alldeles för långsamt. Ju mer halvleken gick, desto snabbare började vi rulla boll. Vi skapade lägen och ägde matchen i första halvlek. Lyckades vinna bollen högt och hota mot Hisingsbacka utan utdelning. Sista som händer i halvleken är ett friläge för Hisingsbacka med tre mot noll. Daniel står för en magisk utrusning och räddar upp hela situationen. I halvlek pratar vi om att vi ska våga äga mer boll på deras planhalva och inte ha för bråttom fram. Med det sagt inleder vi starkt i andra, målet kommer redan efter tre minuter efter ett fint uppspel. Kalle hittar in till Norin som vänder upp avslutar utanför straffområdet. Målet tog bara inte upp oss i ledning utan även Gustav själv som slutade delad etta i hms skytteliga. Vi fortsätter att vårda boll, båda lagen skapar lite halvchanser utan utdelning. 0-1 blev kvällens slutresultat efter en väl genomförd match. Nu laddar vi om batterierna och gör oss redo för Lindome på söndag! Juniorlag Herrar Fotboll 28 feb 2019 1kommentar
  • Matchreferat IF Väster - IK Zenith

IF Väster - IK Zenith 1-2 (0-2) Med många matcher och träningar i benen åkte vi för att spela vår första 90 minuters match. Vi inleder första halvlek perfekt, första målet kommer redan i andra minuten och återigen från Norin som nätar för tredje matchen i rad. Några minuter senare vinner vi bollen högt på deras planhalva, Vikla slår en djupledsboll på Tim som använder sin snabbhet och kommer fri mot målvakten, inga misstag och 0-2 är ett faktum. Med en trygg ledning kan vi rulla boll på ett mycket fint sätt och skapar fina kombinationer. Vi får lägen men ingen riktigt utdelning. Det defensiva jobbet ser bra ut och väster skapar inte särkilt mycket. Med ca 15 min kvar av första börjar vi slappna av och bjuder in Väster i matchen, vi hamnar fel i position och styr inte varandra på rätt sätt. Vi lägger för mycket ansvar på att våran medspelare ska ta jobbet och ”är nöjd” med min egen insats. I halvlek pratar vi just om hur vi ska fortsätta vårda boll inom laget som vi inledde halvleken med att göra. Tar även upp att vi måste hjälpas åt i det defensiva jobbet och jobba mer som ett lag. Andra halvlek inleder som första avslutades, fördel Väster. Vi hittar inte rätt i försvaret och i uppspelen sätter vi varandra i svåra situationer. Det skulle även resultera i västers 1-2 mål. Vi tappar boll på mittplan, väster ställer om och gör mål. Med 20 minuter kvar börjar vi ta tag i matchen och börjar skapa lägen. Vi kommer 4 mot 3, 5 mot 4 och har ofta övertag i anfallsspelet. Dock ingen utdelning. Sista 10 spelar vi återigen fin fotboll med bollen inom laget, flyttar boll som vi vill och kommer till lägen. Tyvärr ville bollen inte in. Men vi vinner matchen och säsongens första seger är ett faktum! Mer och mer börjar det sitta som vi jobbar på, en bit kvar men på rätt väg! Ny vecka väntar med match på onsdag mot Hisingsbacka och mot Lindome på söndag! Juniorlag Herrar Fotboll 24 feb 2019 0kommentarer
  • Matchreferat Torslanda - Zenith

Torslanda - Zenith 2-1 (0-1) Ett hett derby väntade med spänning som nästan gick att ta på, vilket även märkets ute på planen. Vi inleder första halvlek nervöst och slarvar såväl i uppspel som presspelet. Trots detta får vi med oss en straff i 7:e minuten som Norin sätter dit säkert i vänstra krysset! Efter ca 15 min börjar vi hamna rätt och lyckas vinna boll högt på Torslandas planhalva. Vilket senare skulle resultera i ett friläge där Henriksson rundar målvakten men lägger bollen på fel sida stolpen. Torslanda får även ett friläge via en omställning, skottet hamnar precis utanför. I halvlek pratar vi om att vi måste lugna ner oss och vårda boll. Samt hamna rätt i positioner i det defensiva jobbet. Vi gör även ett byte Ali kliver in och Olsson kliver ut. Andra halvlek inleds på samma sätt som första, nervöst, svajigt och osynkade i försvarspelet. Torslanda straffar oss och gör mål redan i andra minuten. Efter det svänger matchen, det blir ”hawaifotboll” där inget lag riktigt driver matchen. Lägen åt båda håll och matchen lever vidare. Vi gör ytterligare byten, Kalle och Petar kliver in, ut går Adde och Kim. Torslanda drar även på sig ett rött kort med ca 10 min kvar utav matchen. I matchens absolut sista minut driver Torslanda högerytter bollen genom vårat försvar, rivs ner i straffområdet och får straff och 2-1 Torslanda är ett faktum. Vi lyfter upp allt vi har och får till ett flipperspel i straffområdet utan resultat, istället blåser domaren av matchen. En svängig match som inte har mycket att döma, vi tar med oss vår fina inställning och kämparglöd. Denna gången får vi inte poängen med oss utan bollen studsar Torslandas väg. Nu tar vi nya tag, ny match på lördag borta mot väster! Tack för ikväll! Juniorlag Herrar Fotboll 21 feb 2019 0kommentarer