• Sena mål fällde WIF

Heby AIF – Wattholma IF 3-1 (1-0) Match mellan HAIF och WIF på Tegelvallen på underlaget som sedan några år är plast var torsdagens giv. Hemmalaget brukar vara starka på hemmaplan och fick verkligen bekänna färg i dagens match mot ett Holma som ingöt mycket energi i matchen. Precis som så många gånger förr denna säsong var det dock tidigt underläge för Wattholma som detta till trots knöt näven i fickan och påbörjade vandringen mot utjämning i matchen. Om underläge är något som Holma varit med om vid flera tillfällen så är även skapade målchanser något man är också har stor igenkänningsfaktor kring. Finfina möjligheter dök upp i jämn takt ända fram till dess att Sigge fixade 1-1 i andra halvlek. I matchen var det tuffa närkamper spelarna emellan och det var en ganska underhållande match för publiken på Tegelvallen. Trots att man i Holma var nära att göra ytterligare mål var det Heby som fick sista ordet i matchen och man avgjorde sent vilket för Holma var väldigt snöpligt. I Holma var det förstås en tråkig hemresa men man kan trots förlusten se tillbaka på en ganska habil insats som var värd ett bättre öde. I nästkommande matcher behöver man se till att knyta igen säcken och minimera risktagandet på egen planhalva. I nästa match väntar Brottby SK på Änglavallen. Herr A & U 2 jun 2022 0kommentarer
  • Kryss mot seriesuveränen

Wattholma IF – Märsta IK 3-3 (1-2) Äntligen match på Änglavallen och det fanns många med Holmahjärta som andades lite lättare denna vackra majkväll. Märsta var segervissa när matchen drog igång och det fanns också mycket som talade för bortaviktoria när MIK skickade in aftonens första mål redan i den 9:e matchminuten. Holma bet ifrån tämligen omgående och skapade chanser ganska tätt och när comebackande Ivan satte kvitteringen var Märsta varskott om att detta in skulle bli några enkla poäng. Spelet handlade mycket om ett Märsta som satte stor tilltro till sin förmåga att föra boll framåt mot Holma backlinje, men där fastnade man allt som oftast i det nät som WIF vävt. Lite surt var det därför när domaren gav signal för straff efter att en Holmaförsvarare varit lite för het på gröten och givit sin motståndare chansen att söka kontakt. Trots underläge i halvtid var Holma lugna i pausen och satte upp sin plan vilken gav en ny kvitteringen efter att Tito hållit sig framme i straffområdet. Märsta var nu sannerligen uppe i varv och det var starka röster och gester på många håll. Man var helt uppenbart pressade och kom inte fram till några bra chanser samtidigt som Holma hela tiden var hotande i sina framstötar. Med cirka arton minuter kvar lyckades dock MIK sätta en snygg spark från distans vilket återigen satte laget vid ratten i matchen. Men säg den kväll Holma ger sig…den finns inte och så inte idag heller. Några minuter efter ledningsmålet höll sig Holma med hög svansföring i offensivt straffområde och skapade tryck på det sätt man ofta gör på fasta situationer. Bollen träffade en Märstaspelares hand och straffen togs omhand av Ivan. 3-3 stod sig tiden ut och båda lagen hade nog en önskan om ännu fler poäng idag. Holma kunde mycket väl ha ordnat hela skörden medan Märsta hade räknat hem detta på förhand. Herr A & U 25 maj 2022 0kommentarer
  • Holma skapade massor

Uppsala Kurd – Wattholma IF 3-0 (1-0) Plastgräset på Löten var spelplatsen för denna drabbning och det skulle komma att bli en svåranalyserad match ut många hänseenden. WIF kom till spel med en rad spelare på listan över ej disponibla och fick möblera om mycket innan de två halvlekarna var över. U-Kurd spelade med hög intensitet inledningsvis men mattades efter hand och spelet jämnades ut efter tjugo minuters spel. Att man gjorde 1-0 var egentligen mest ett resultat av en bortslagen Holmapassning på fel del av planen och Kurd kunde ställa om och förvaltade läget på bästa sätt. Då det återstod en kvart av första halvlek vände Holma på steken och skapade plötsligt lägen i parti och minut. Holma hade ramträffar, skott i burgaveln, mirakulösa målvaktsräddningar och borttäckta skott vilket gav att man i supporterleden var ganska optimistiska i halvtid trots att laget i deras hjärtan låg under med uddamålet. I andra halvlek försvann Holmas mycket av den intensiva press mot motståndarnas mål som varit faktum i slutet av första och istället bjöd man in motståndarna i matchen. När Uppsala Kurd hittade de ytor som WIF släppte till var man kliniska i sina avslut och gjorde inga misstag. Matchens två sista mål tyvärr hemmalagets och det var ett mycket besviket WIF som fick se sig besegrat i matchen trots att man skapade många feta chanser. Att Filip fick visa följsamhet genom att nypa ett friläge i slutet av matchen var visserligen en fin sekvens men eftersmaken av denna match var besk. Nu väntar seriesuveränen Märsta på hemmaplan i nästa omgång. Förhoppningsvis får Holma då kliva ut på Änglavallen för första gången i år. Herr A & U 25 maj 2022 0kommentarer
  • Tappert Holma kammade noll

Wattholma IF – Håbo FF 1-3 (1-1) Holma fick precis som så många gånger tidigare den här säsongen jobba i motvind från tidigt i matchen. HFF satte ettan redan efter knappa kvarten och sen var det upp till hemmalaget att jaga för att komma ikapp målmässigt. Man hade också en lugn och stabil grund i spelet men kom inte riktigt till de tillräckligt heta målchanserna. När kvitteringen kom var det Sigge som trixat in bollen och det var en välkommet mål just innan halvtidspaus. Håbo lyckades dessvärre åter ställa sig vid rodret då man gjorde 1-2, återigen tidigt i halvleken. Som om inte en olycka var tillräckligt tvingades Holma i mitten av matchen stuva om då Emil och Falk tvingats utgå. Omstruktureringar verkade inte påverka speluppbyggnaden nämnvärt men på sista tredjedelen blev det kännbart. Wattholma jobbade hårt och försökte komma in i matchen igen men fick inte det där lilla flytet som behövts för att sätta dit bollarna. Man hade grunderna och detta kommer helt säkert att vända bara tålamodet finns intakt. I nästa omgång ställs Holma mot Uppsala Kurd på Lötens IP kommande söndag. Herr A & U 25 maj 2022 0kommentarer
  • Offensiven klickade för A-laget

Rosersbergs IK – Wattholma IF 2-0 Det hör inte till vanligheterna att Holma inte får med sig en massa målchanser i offensiven, i den här matchen var det tyvärr så och Holma tvingades göra omjusteringar strax före matchstart eftersom en rad spelare var indisponibla av olika anledningar. Rosersberg är högst sannolikt ganska nöjda med att bärga trepoängaren trots att deras spel inte var av någon högre klass. WIF försökte idogt matchen igenom och jobbade på trots att man inte fick något gratis i varken offensiven eller defensiven. Ofta fastnade passningarna som skulle ge målchanser på motståndare just i de lägen där det är som viktigast det är centimeterprecision på bollarna. Holma jobbade som sagt utomordentligt bra trots att det gick emot och det ska man ha en rejäl eloge för. Hemmalaget var inte alls samma lag som Wattholma ställdes mot under fjolåret hade svårt att spela bollen igenom Holmas lag, som var kompakta under större delen av matchen. Trots att Holma gjorde en taktiskt sett helt okej match blev det alltså inga poäng denna gång och nu får man istället blicka mot Håbo FF i nästa omgång. En match som även den spelas på det plastgräs. Herr A & U 25 maj 2022 0kommentarer
  • A-laget blåsta på poängen

Wattholma IF – Fanna BK 3-5 Det här var sannerligen inte en match av ordinärt snitt. Att det blåser kraftigt på konstgräsplaner är ett känt faktum, men den vind som var gällande idag var något utöver det vanliga. När målvakterna försökte sparka ut bollen kom den på sin höjd till halva planen. Allt som oftast kom den bara hälften så långt! Fanna inledde bra och var pigga i sitt presspel men WIF kom ofta ur pressen även om man inte hittade hela vägen fram till sina anfallare med bollen. Det var till delar ett nykomponerat spelsätt som hemmalaget anammade och man lyckades sätta sin plan i verket på ett förtjänstfullt sätt iunder delar av matchen. Särskilt efter 25 minuters spel var man minst lika bra som FBK. Bortalaget hade under matchen kommandot målmässigt och straffade WIF med relativt enkla mål. Trots detta kom Holma hela tiden tillbaka och satte griller i huvudet på sina antagonister från Enköpingsområdet. Matchen gav ett sanslöst mål från Alle som satte bollen otagbart från stor distans, även Hugos kvitteringsboll till 3-3 var som honom för fotbollssjälen. Trots den väl genomförda matchen var det ett slaget WIF som fick höra domaren blåsa av för full tid. Efter ett ödesdigert bolltapp på de centrala delarna av planen gav en förlupen boll som letade sig fram till en frispringande Fannaytter gav 3-4 just före slutet, att det någon minut senare blev ett mål till efter en Holmahörna är inget att säga något om. Holma gav verkligen allt i matchen och förtjänade mer. I nästa omgång tar sig Holma an Rosersberg på bortaplan. Herr A & U 24 maj 2022 0kommentarer
  • Oavgjort i omgång 2

Sunnersta AIF – Wattholma IF 2-2 (2-1) Hemmalaget som är nykomlingar i fyran har under försäsongen gjort fina resultat och är tippat att hamna i den absoluta serietoppen. Resultaten under försäsongen är något som WIF inte kan skryta med, formen har däremot börjat infinna sig i sluttampen av försäsongsmatchandet och man har alltmer hittat den energinivå som det halvt nya spelsättet kräver. Med energinivån har även spelet börjat sätta sig och man rullar ofta bollen riktigt bra under delar av matcherna. Precis så kan matchen i seriepremiären beskrivas och det var ungefär så som matchen i omgång 2 mot Sunnersta kan definieras. Man visste att SAIF skulle försöka spela med fart och de snabba spelarna i främre ledet skulle tidigt aktiveras. Att matchen spelades på Ärentuna Konstgräs, som är något av en försäsongshemmaplan för WIF, kan tyckas vara en märklighet i sig men av olika skäl hade SAIF lagt matchen just här och det tackade Holma ofint nog för genom att ta ledningen genom nyförvärvet David Jonsson som satte 1-0 på ett hemmalag som inte hade räknat med en sådan inledning av matchen. Kampmoment fanns det gott om i matchen och detta gällde från första till sista minut. Domarens nivå var i denna match en helt annan jämfört med i premiäromgången och det tilläts ganska fräna tag vilket spelarna snabbt märkte. Detta gav också att det ofta var ganska långa stunder i matchen som rullade iväg utan spelavbrott och matchutvecklingen var krävande för de inblandade. WIF-spelarna jobbade stenhårt för att reda upp bolltapp och man gjorde det effektivt. Bland annat sitter ett par suveräna skottäckningar fortfarande på näthinnan, sådant värmer ett Holmahjärta! När hemmalaget gjorde 1-1 var det ett något lättat SAIF som verkade andas ut en smula, när även 2-1 kom var man plötsligt alltmer självsäkra och blev lite mer passiva i sin press. Holma å sin sida fortsatte ungefär som man inlett matchen med att försöka hitta sitt önskade spelsätt där de gyllene ytorna skulle användas och man gjorde det då och då förtjänstfullt. I början på andra halvlek trollade Matte fram bollen till Emil och 2-2 var ett faktum. Matchen stod nu och vägde. Holma hade visserligen bud på ytterligare några mål men man fick ju längre matchen led mest inrikta sig på att försvara poängen. Man gjorde det med utomordentliga prestationer där närskott parerades, fina brytningar genomfördes och många löpmeter lades in på matchkontot. Att Holma slet hårt märktes och duktiga inhopparna som kom in under andra halvlek var helt avgörande till att krysset höll hela vägen ut, med lite tur kunde man också ha rånat motståndarna på hela poängskörden. Sunnersta är ett habilt lag som har många duktiga fotbollsspelare och man var verkligen nära att plocka de tre poängen men Holma bet ifrån och kunde gå med höga huvuden av planen samtidigt som motståndarna nog hade hoppats på mer i sin återkomst till fyran. Vi väljer även denna gång att inte lyfta fram några enskilda spelare utan hyllar lagets insats där den uppoffrande spelstilen är något som symboliserar insatsen som laget från bruket stod för. Spelarna var: Filip, Danne, Alle, Rikard, René, Matte, Lindahl, David N, David J, Tito, Emil, Johan, Hugo, Christian, Kalle, Jocke. Herr A & U 20 apr 2022 0kommentarer
  • Oavgjort i premiären

Wattholma IF – UNIK 3-3 (2-0) Seriepremiär på plastgräset på Ärentunaskolan går kanske inte att jämföra med match på äkta vara på Änglavallen men hemmalaget gillade läget och visade direkt i matchinledningen var skåpet skulle stå. Det rödklädda Uppsalalaget som var på besök var yrvaket och kunde inte freda sina ytor på det sätt man hade hoppats. När UNIK fick tag på bollen var man inte heller riktigt bekväma med Holmas sätt försvara sig. När Emil skallade in 1-0 var det inte oväntat, snarare var det mer en fråga om när nästa Holmabalja skulle komma. Det var endast i undantagsfall som gästerna stack upp och oroade Wattholmas bakre led. Spelet handlade mycket om ett varierat spelande Holma som visserligen inte gjorde det allra bästa av sina chanser men man skapade trots allt chanser i parti och minut. När Tito ordnade 2-0 var det ett mycket frustrerat UNIK som gestikulerade vilt åt varandra och det var ganska panikslagna bortaspelare som stegade mot omklädningsrummet. Holma var man visserligen i ledningen men man var ändå inte nöjda med alla delar av spelet. Att UNIK verkade ha rensat luften i halvtid var solklart och man kom ut som ett nytt lag, vilket gav att Holma i inledningen av andra blev tillbakatryckta och dessvärre drog man på sig en relativt stor mängd frisparkar på olika delar av egen planhalva och det var just en sådan som gav läget till 2-1-målet. Ett riktig kanon ställde skymde Gusten i Holmamålet. När 2-2 kom var Holma lite i gungning men man ryckte upp sig strax efter målet och började åter hota motståndarna med effektiva spellösningar vilket gav målchanser. När David bröstade in 3-2 i 82:a var det alltmer Holma som stod för anfallen. Strax efter hade man en gyllene chans att punktera matchen men det ville sig inte och istället satte UNIK 3-3 precis innan signalen som kom i 93:e minuten. UNIK ska ha kredit för sitt sätt att resa sig trots underlägena, det visar fin moral. WIFs lagledning ska ha kredit för sitt sätt att ta sig an seriepremiären säsongen 2022. Man gjorde ett antal omkastningar i laget strax innan eftersom sjukdomar och skador fanns att ta hänsyn till. Totalt sett var Holma starka över 90 minuter och med lite mer cynism i de avgörande lägena kommer 3-poängarna att rulla in för laget i våra hjärtan. Individuella plusbetyg i denna match håller vi inne med, detta var laginsatsen som ska lyftas fram i en match som denna. Läs gärna mer om matchen på UNIKS hemsida. Laget: Gusten S WIlle G Rikard F Christian L Danne B Alle L Matte S David J David N Tito N Emil G SIgge Q Johan L Jocke L Rene W Herr A & U 13 apr 2022 0kommentarer
  • Holma var starkast över 90 minuter

Wattholma IF - Rasbo IK 3-2 (1-0) Holma avslutade försäsongsvecka 10 med att spela mot förra årets seriekollega Rasbo IK. Att tränar WIF på visar sig och det börjar skönjas sekvenser i spelet som angränsar till hur man vill att det ska se ut. Dagen till ära testade man en splitterny formation och tränartrion hade en del nya svar efter matchen. Under första halvlek var Holmalaget som stod för fotbollsgodiset och man skapade fina möjligheter på offensiv planhalva. Hugo Berg satte också 1-0 och visade i övrigt i matchen att han är rejält på gång. När andra halvlek summeras är det en lite annan matchbild och Holma hade kring matchminut 75 både tappat ledningen och även fått se Rasbo sätta ledningsbollen. Trots det var det Wattholma IF som drog det längsta strået och man ordnade 2-2 i 89:e minuten genom matchens största utopstecken Tito Nehema. När rutinerade målskytten David Norrström satte 3-2 i 90:e var segern bärgad och Holmas supportrar på plats kunde konstatera att WIF ser allt starkare ut. Idag ställde man en bra 16-mannatrupp på benen, och hade en handfull spelare på frånvarolistan pga småskador och annat. Precis den bredden behöver man ha om det i september ska bli bra tabellplaceringar i fyran och sexan. Herr A & U 13 mar 2022 0kommentarer
  • Ett litet snack med Jimmy och Jocke

Som ett led i upptrappningen mot den efterlängtade fotbollssäsongen bjuder www.wattholma.if alla supportrar här på en inledande koll på hur föreningens herrlag tar sig an säsongen 2022. Danne Björck har ju som bekant redan presenterats som ny huvudtränare för herrarnas A och U-lag. När WIFs styrelse skulle sätta samman ledningen inför framtiden var man tidigt klar med hur man ville att det skulle se ut. Danne skulle flankeras av två man och de två namnen högst upp på listan var Joakim Löwgren och Jimmy Andersson. Sammansättningen av dessa personers individuella förmågor förutspås vara ypperlig. Vi tog kontakt med de Jimmy och Jocke för att höra hur de ser på försäsongen samt det som komma skall. Hur har försäsongen varit? Jocke -”Försäsongen har varit mycket stabilare än de senaste åren, främst eftersom vi valde att prioritera ett pass inomhus i diöshallen, vilket både väckt mycket intresse för att träna tidigt och gett kontinuitet i träningen”. Jimmy -”Försäsongen har varit bra med tanke på att det är en ny tränartrio, det nya tankesättet att spela boll och under vilka förutsättningar vi har jobbat med (väder och vind) för att få in alla på den nya idén. Killarna visar upp en väldigt bra moral och tålamod, alla kredd till dem!” Under senare delen av försäsongen kommer vi på www.wattholmaif.se publicera information om hela truppen och då kommer vi gå igenom det hela lite mer lagdel för lagdel och då kommer hela pusslet presenteras. I den presentationen kommer bland andra lagkapten och U-lagscoach Wille berätta om sina tankar, håll utkik! Redan nu får du som tittat in på sidan lite mer kött på benen kring de nya lirarna i laget. Spelartruppen har på senare tid fått några tillskott. Berätta lite mer om de nya. Jimmy -”David J kommer att bidra mycket i år med sin fina spelförståelse och inställning. Tito kommer att lyfta det offensiva spelet sin snabbhet och viljan att utmana och få boll. Özgur har väldigt stor potential och kommer att bli en viktig del i laget och kommer kunna utvecklas enormt om han tar jobbet som krävs. Filip har redan nu kommit in bra i laget och driver på dem andra målvakterna framåt med sin attityd och rutin". -Jocke ”Vi har fått in ett antal spännande spelare. David J: Mycket intelligent och tekniskt duktig spelare som vi tror kan bidra mycket med ett snabbt passningsspel och smarta lösningar. Özgur: Spelskicklig mittback som kommer bidra med sitt lugn när han har bollen och sin brytsäkerhet. Tito: Snabb ytter som är väldigt duktig på att driva bollen framåt och utmana 1v1. Filip: Mycket duktig målvakt som vi mött tidigare och blivit imponerad när han hållit sitt lag kvar i många matcher som de inte hängt med i spelet. Väldigt glada att kunna locka en etablerad konkurrent till vår redan stabila målvaktssida”. Alla dessa spelare är unga och kommer ge de äldre rutinerade spelarna en mycket hård kamp om platserna i elvan. Mycket kul att vi kan locka unga ambitiösa spelare.” Precis som alltid har Holma en stabil och lojal spelargrupp. Några utropstecken bland de som varit med ett tag? Jocke –”Alla spelare ser riktigt heta ut iår men om jag ska lyfta några namn så får jag säga att Alexander Lindahl ser oförskämt stark ut redan nu och kommer springa slut på större delen av motståndarlagen. Hugo Berg tar kliv för varje träning och när vi slipat på detaljer där så kommer han vara en av div.4 bästa offensiva spelare. Målvaktssidan är för övrigt otroligt stark". Jimmy –” Uppslutningen blir bara bättre och bättre men visst saknas det några spelare som vi gärna hade velat sett komma ner och bidra på träningar och kommande matcher, när de kommer igång kommer vi ha riktigt bra manskap i både fyran och sexan”. Vad kan publiken som följer Holma i ur och skur förvänta sig av laget i år? Jimmy –” Som alltid spelare med mycket hjärta men förhoppningsvis ett lite starkare offensivt Holma och som gärna håller mer i boll”. Jocke –”De kommer få se ett Holma som kämpar och sliter för varandra i varje situation och det kommer vi få betalt i fina vinster i de tighta matcherna”. Vad ser ni mest fram emot, från nu och framåt? Jocke –”Hur spelarna i matcher tar till sig vår spelidé och utvecklas tillsammans med oss i den nya ledarstaben”. Jimmy –” Att allt snart sätter igång på allvar, en lång och isig försäsong har prövat alla inblandade. Känns som att vi på allvar har en större trupp än på länge vilket kommer att behövas då vi lägger ribban högre i år för alla lagen Holma”. Några snabba till Jocke: Vad föredrar ni en hård grusplan eller en hård konstgräsplan? Eftersom jag gillar passningsspel så utgår alltid grusplaner. Vinna med 1-0 eller 5-4? 1-0. Göra de mål som behövs samtidigt att man visar motståndet att de inte är välkomna på vår planhalva. Tysk eller spansk fotboll? Tysk helt klart Några snabba till Jimmy: Vad föredrar ni en hård grusplan eller en hård konstgräsplan? Med dem här killarna så står jag på alla underlag, alla dagar i veckan! Men en hård konstgräsplan sätter förutsättningen till att nöta ner motståndaren. Vinna med 1-0 eller 5-4? 1-0. Som gammal back så är det alltid speciellt att hålla nollan. Tysk eller spansk fotboll? Tyskt. Maskineriet, disciplinen och inget jidder. Tack Jimmy och Jocke för snacket. På återhörande Herr A & U 10 mar 2022 0kommentarer