• Referat: Vejby IF (P16) - Höganäs BK (P16)

Typiskt premiärmatch, mycket kan bli bättre P16(2008) 27 jan 0kommentarer
  • Referat: Vejby IF (P15) - Båstads GIF (P15)

Vejby - Båstad 8-0 (4-0, 4-0) Sent referat från träningsmatchen mot Båstad som gick av stapeln den 3/12 då skribenten haft fullt upp med annat. Scenen var en frostig konstgräsplan med ett vitt Vejby i bakgrunden. Lätt kyligt trots termobyxor även om spelet skulle komma att värma en del. Båstad hade som bekant vunnit lokal serie A och flyttats upp till vårens Skåneserie C. Sist vi mötte dem var det väldigt jämnt och ganska mycket känslor. Till denna matchen saknade de 3 tongivande spelare men det gjorde vi också. I Vejby var det debut för Jacques och Robin (inte klara för VIF när matchen spelades) och vi luftade även 4 spelare från P14 i Viktor, Theo, Lukas och Alvin. Martin valde att ställa en offensiv 4-3-3 på plan vilket skulle visa sig lyckosamt. Nämnda Robin (Viktor assist) och Jacques (Ville assist på hörna) gjorde ettan och tvåan inom 5 spelade minuter och Båstad hade inte mycket att sätta emot denna dagen. Vår höga press låste fast Båstad på egen planhalva och tvingade dem till långa uppspel som vi många gånger kunde bryta på mittplan. Värt att notera från första 40 minuterna var att Jacques testade att tackla en motståndare (sjysst) tillbaka över Hallandsåsen och Albin, om än inte lika hårt så, närapå ner till omklädningsrummen. På många sätt finare än de mål som gjordes. En annan aktion som bör lyftas är när Osten nickar bort bollen från egen mållinje i ett av få Båstadavslut på mål. I första halvlek lyckas också Elwin trä in en frispark mellan spelare och förbi målvakten innan Alvin, framspelad av Hampus, kan borra in ett skott inifrån straffområdet. I andra sjunker kvaliteten till en början men i 57e kan Hampus peta in en retur som Elwin slagit stenhårt i stolpen på frispark. I minuten efter kommer det mål som var absolut snyggast för dagen, bollen spelas upp längs backen och Elwin kan avancera på vänsterkanten där han tar sig förbi ett par spelare innan han lägger ett inlägg som träffar Morris perfekt på pannan och in i ett öppet mål. Nickmål är vi inte bortskämda med men Morris var bara det första för dagen då Hampus lite senare sätter pannan på en boll från Elwin och bollen passerar samtliga på sin väg in i maskorna. Robin började målskyttet och får även avsluta det och med en hård vänster i matchens sista minuter är 8-0 ett faktum. Såklart tacksamt och roligt att kunna vinna och dessutom med så stora siffror men där finns mycket mer att hämta och prestationen var långt från perfekt. Så vi lyckas göra mål på friläge, hörna, frispark, inne i straffområdet, utanför straffområdet, på nick, med högern, med vänstern och med vilken kroppsdel nu Jacques använde sig av. Johnny fick hålla nollan trots sin lilla utflykt i matchens slutskede. Go söndag helt enkelt. När detta skrivs så har vi bara en internmatch kvar innan vi håller julledigt. Därefter kommer några tuffa månader med fys, kondition och träningsmatcher innan vi får se vad detta laget kan göra i Skåneserie B. MVH/ Danne P16(2008) 19 dec 2023 1kommentar
  • Föreläsning och bolltricks

Förslövs IF bjöd in oss i P2008 till föreläsning av den välkände bolltrixaren Emil Jylhänlahti som föreläste om bland annat drömmar och mål, att våga tro på sig själv, att aldrig ge upp och vikten av bra kamratskap, ämnen som är relevanta för alla men kanske tonåringar i synnerhet. Efteråt bjöds det på fika följt av spel mot Emil i 1v1 där Elias, Morris och Jacques testade sin teknik. Stjärnor som Zlatan, Roberto Carlos, Ronaldinho, Rio Ferdinand, Paul Scholes, Ryan Giggs och Luis Figo är några stora lirare som Emil fått chansen att visa sina skills för och nu var det en handfull Vejbyspelares tur! För er som inte har koll på vem han är så kan ni kika in på: https://www.youtube.com/user/Emilfreestyle https://emilfreestyle.com/emilfreestyle/ https://www.instagram.com/emilfreestyle87/ MVH/ Danne P16(2008) 2 dec 2023 1kommentar