• Referat: Vejby IF - Kävlinge Harrie FF

Vejby - KHFF 2-1 (1-0, 1-1) Seriepremiären avklarad. En match som skiljde sig en del när man såg den live och sedan på video i efterhand. Vi hade en idé om att Kävlinge Harrie skulle vara bra och likna oss en del i form av ett bra kollektiv vilket var en klockren analys så långt. Första halvan av första halvlek var väl ok från vår sida. KHFF spelade med en hög press där både anfallare och yttrar stängde ner möjligheterna att spela längs marken för våra backar. Vi hittade inte in med bollar på de enorma ytorna bakom deras press utan tvingades att skicka långt. Målet är på sätt och vis en riktigt delikatess där Leart skickar en lång macka upp på Hampus som med 2 touch friställer Robinho i djupled, inte många sekunder från första pass tills bollen ligger i maskorna. Resten av första är fortsatt tillknäppt och sönderblåst. Få klara chanser skapas på båda håll. Andra halvlek blir lite speciell. Om domaren var felfri i första så står han för en del tveksamma beslut på båda håll i andra. Otto belönas med ett gult för att ha skickat en motståndare i backen med en ordentlig tackling vilket i sammanhanget inte är så mycket att orda om. Skitföreställningen fortsätter på samma vis som i första med långa bollar, felpass och felbeslut. Så kommer vi till dagens fösta straff som tilldelas oss efter att Leon gått i backen efter att ha lossat ett skott i ett tajt block. Förståeligt så kokar det på motståndarnas bänk efter detta domslutet, vilket lugnar sig något när deras målvakt gör en fin räddning på straffen. Dagens andra straff döms emot oss och känns som en kompensation för den första. Nu blir det lite varmt på vår bänk och ett "SOPA!" rungar över Vejby IP och hördes säkert hela vägen till ICA Vågen. Kävlinge sätter sin straff säkert och vi har 1-1 i 87e minuten. Resultatmässigt inte helt orättvist men frustrerande på sättet det händer. 2 minuter senare tilldöms vi vår andra straff för dagen, denna har jag snurrat ett par gånger på video, och jag kan fortfarande inte säga vilken förseelse som föranleder den. Hampus förvaltar på bästa vis och vi har återigen ledningen. Matchen spelas av och säsongens första trepoängare är bärgad. Man ska se det som en styrka att kunna plocka poäng även när spelet inte stämmer så det får vi ta med oss. Bortsett från det så har vi en del att jobba på men till vårt försvar så har vi haft en hel del sjukdom och på så vis inte helt optimala förutsättningar inför matchen. Hade jag stått på andra bänken hade jag nog misströstat ordentligt efter att ha fått 2 högst tveksamma straffar emot. Hade vi vunnit med 1-0 och ingen straff hade dömts alls.... Nästa helg åker vi till Helsingborg där vi ställs emot Eskilsminne vilket kommer att bli tufft. Ses där! /Danne P16(2008) för 3 dagar sedan 0kommentarer