Vejby IF

Referat: Eskilsminne IF blå - Vejby IF

Eskils - Vejby 0-1 (0-0, 0-1)

Vejby P15 och bragden på Västergårds IP!

Tanken var att vi skulle ta oss ner till Helsingborg och försöka ta revansch på oss själva för insatsen mot BoIS och tanken var att vi skulle göra det med en förhållandevis tunn trupp. På morgonen för matchen så fick vi ytterigare ett återbud och en uteblivande spelare. Vi hade även en som var sjuk och gick på Alvedon. Så med 1! krasslig avbytare skulle vi ta oss an stora Eskilsminne i strålande solsken. Det blev inte bättre när vi anländer och får reda på att 4-5 av Eskils Skånerseriespelare skulle vara med. Vi har förmodligen haft värre förutsättningar någon gång tidigare men jag vet inte när det skulle varit.

Så drar matchen igång och Eskils spelar fin fotboll med trianglar som tar dem ganska enkelt igenom första och andra lagret av vårt försvar men så värst farligt blir det inte då vi hjälps åt, fyller på med understöd och för det mesta lyckas hålla EIF borta från de farligaste ytorna. Detsamma kan väl sägas för deras del, vi kommer inte till något vasst avslut heller utan det blir mest till att flytta pjäserna och sättet vi hjälps åt på är beundransvärt att se.

Andra halvlek blir lite mer händelserik. Vi lyckas flytta upp spelet till en början och skapar en del. Vi har blivit bättre på att inte gå bort oss i deras trianglar. Vi hjälps åt att dubbla på deras nummer 36? som visade bollkontroll utöver vad man vanligtvis ser. Så i minut 49 vinner Morris boll både en och två gånger, spelar fram Genne som får bra tryck i skottet, från snäv vinkel, vilket verkar leta sig in mellan målvaktens ben.
Med kvarten kvar tappar vi den enda avbytaren vi har och resten av matchen känns det som vi går på knäna om än vi lyckas skapa lite mer oreda i Eskilsförsvaret. Johnny får ett läge där målvakten är borta men bollen räddas på mållinjen av en försvarare. Strax därefter skickar Edvin en lång rensning upp mot Elwin som plockar ner och löper mot mål bara för att göras ner strax utanför straffområdet, frilägesutvisning och frispark som inte resulterade i något. Kändes ju skönt att få avsluta med en spelare mer på banan tänkte nog de flesta, men Sune ville annat och plockade ett gult för maskning i minut 77. Johnny fick dra på sig handskarna men slapp några mer avancerade ingripanden och vi kunde hålla undan fram till slutsignalen.

Spelmässigt konstruktivt var vi väl sådär men jobbet att täcka av ytor och hjälpa varandra var vi grymma på. Att göra det med kass förutsättningar och mot ett bra motstånd gör det ännu så mycket mer underbart! Det är i sådana här matcher man kommer ihåg vilka spelare vi har, vad de varit med om, på vilken nivå de spelat och vad de kan plocka fram när det verkligen behövs.
Vi nollar alltså Eskilsminne som snittat drygt 3 mål framåt och med det är målfarligast i serien.
Att samtidigt Landskrona tog alla poängen mot Höganäs och placerade oss i förarsätet igen inför sista omgången gjorde inte heller ont.