21 juni 2020
11:00

Båstads GIF

Referat: Vejby IF - Båstads GIF

Så var det dags för vårens sista match, Båstad hemma. På förhand ett bra lag som spelar bra fotboll, och som dessutom har ett par riktigt bra spelare. En tuff match helt enkelt. Men vi börjar bäst, och Wille drar ett skott tätt över efter bara en minut. Vi fortsätter vinna boll högt upp, spelar bra, och skapar några halvchanser. Men istället för att sätta dit den låter vi deras mittfältare springa igenom innan vi tvingas dra ned honom precis utanför straffområdet, där de sätter den efterföljande frisparken. De tar sig in i matchen efter sitt mål, och efter ett slarvigt bolltapp på mitten utnyttjar kontringen och placerar in 2-0 i bortre. Tungt, speciellt då det inte känns som ett rättvist mål sett till matchbilden. Men i den sista minuter sätter Kalle en frispark från håll och vi är tillbaka i matchen. Inför andra går vi ut med en tro och vilja att vi kan vända matchen. VI börjar bra, och fortsätter spela bollen, även om vi inte hittar de riktigt farliga chanserna. När andra är en knapp kvart gammal får vi en hörna, som efter en tilltrasslad situation där Hugo offrar sig (och tyvärr skadar foten och tvingas gå av) studsar bollen fram till Wille som med ett distinkt vänsterskott borrar ned den i bortre, 2-2! Tyvärr är lyckan sällan långvarig, och bara minuterna senare blir vi återigen bolltittande, och de kan med en enkel löpning längs kanten hitta in med ett inspel (där vi återigen blir bolltittande) och de petar in 3-2.

Även om de var tungt gick vi även in i sista med tron om att vända på matchen. Vi ger det en ordentlig chans och kämpar på med bara en avbytare (då Elwin fick problem med ljumsken), men när bollen inte studsar vår väg kan de springa igenom oss och göra 4-2 när vi inte orkar följa med riktigt. Vi sätter upp en extra anfallare och försöker få in en reducering, och även om vi har några chanser (Kalle med en frispark, Wille och Otto med några långskott och Troy med ett lår) klarar vi tyvärr inte av att få in en boll.

De vi föll på idag var återigen oförmågan att skapa de där riktigt farliga chanserna, samt att vi slarvar med passningar och mottagningar. Bakåt måste vi sluta bli bolltittande och ta upp våra killar istället. Några saker vi får slipa på i sommar, när vi laddar om till höstens serie och förhoppningsvis Oddebollen!