• Säsongskort 2024

Säsongspremiären för Division 4 närmar sig med stormsteg. Nytt för i år är att vi erbjuder ett säsongskort till lagets alla hemmamatcher. Kortet är personligt och hämtas ut i samband med när du passerar entrén för första gången i år. Det kommer finnas kort och ditt namn på en lista som prickas av hos vår entrévärd och du betalar kortet när du hämtar ut det. Betalning sker på swishnumret som du betalar vanlig entré till. Framledes under säsongen så visar du bara kortet i kassan när du går in. Kortet kostar 500 kr och gäller både för serie- och cupmatcher. Anmälan görs på förhand antingen direkt i kommentarfältet för samma inlägg på Facebook i Västboåssupporter 2024 eller genom att skicka ett Mail till vgoif1933@gmail.com senast 12:e april! Väl mött! A-lag Herrar 1 apr 0kommentarer
  • Referat Sävsjö FF 3-2 (2-2)

Under långfredagen så var det dags för ny träningsmatch och denna gång mot division 4 laget Sävsjö FF. Laget såg ut enligt följande: Enet Sebbe Abdou Ahlen Katten Åqvist Mackan Nicke Anton Dennis Elias Avbytare: Lidh, Hallberg, Nisse, William, Dwe och Hugge Minut 6: Bra start från vår sida där vi har både mycket boll och lyckas skapa någon halvchans. Minut 12: 1-0 Sävsjö FF. En hörnvariant av högsta klass gör att hemmalaget tar ledningen. Minut 18: Motståndarna tar sig nytt läge men denna gång står Elias för en bra räddning. Minut 26: Bra frisparksläge men Sebbes skott går över. Minut 32: 1-1 Enet (Abdou) Bollen spelas upp på Abdou som skarvar vidare den på dagens forward Enet, som inte gör några misstag utan sätter dit kvitteringen. Minut 34: Ahlen släpper bak bollen till Dennis som fyllt på längs högerkanten och han sätter in ett inlägg som studsar upp på Sävsjö försvarares hand och domaren blåser straff. Minut 34: 1-2 Sebbe. Stenhård straff av Sebbe. Minut 38: 2-2 Sävsjö FF. Ledningen varade tyvärr inte länge utan våra motståndare får en ny hörna som dom denna gång skruvar in direkt i bortre. Minut 44: Friläge för hemmalaget och deras forward rundar Elias och har öppet mål, men Anton har sprungit ikapp och bryter bollen i sista stund. Halvleken är slut och vi är nöjda med mycket. Vi ändrar lite i det defensiva gällande fasta där Sävsjö har haft riktigt hög klass. Annars handlar mycket om att bara fortsätta från den första halvleken där vi har varit snäppet bättre än våra motståndare. Minut 48: Vi börjar direkt med ett riktigt fint anfall som avslutas med att Ahlen får öppet mål men på något sätter hinner deras målvakt tillbaka och gör en riktigt fin räddning. Minut 49: På den efterföljande hörnan skapas ett nytt läge som målvakten återigen räddar ut till hörna. Minut 53: 3-2 Sävsjö FF. Deras ruggigt vassa ytter tar sig förbi två motståndare innan han får på en bra träff som skruvas in i bortre. Minut 58: Nicke skadad och byter med Hallberg. Minut 62: Katten byter och Nisse kommer in på planen. Minut 64: Ahlen byter och Hugge kommer in. Minut 69: Ny hörna och denna gång nickar Anton precis utanför. Minut 76: Omställning av hemmalaget som till slut blir ett friläge där skottet går i ribban och ut till inspark. Minut 77: Bollen tas fram genom vår vänsterkant och skickas sedan vidare till Enet som på något sätt får över bollen till Åqvist som drar till på volley. Ett stenhårt skott som går i kryssribban. Det var värt ett bättre öde. Minut 89: Matchens sista chans är en ny hörna för oss men vi skapar tyvärr inget farligt på den. Domaren blåser av matchen och vi lämnar planen med en förlust. Vi möter idag ett riktigt bra motstånd där vi står upp väldigt bra men dom är snäppet vassare och 3-2 får nog anses vara ett rättvist resultat. Vi är det bättre laget i första halvlek och med lite skärpa hade vi gått till paus med ledning, men i andra tappar vi lite och hemmalaget tar över matchen. Mycket som är bra och det får vi ta med oss. Lite behöver vi slipa på i veckan och se vad vi kan få ut av det i nästa helgs match borta mot Hyltebruks IF. Dagens hattar: 3 hattar - Lucas Eriksson. En krasslig Lucas orkar idag spela strax över 60 minuter men gör det med bravur. Syns inte alltid mest på plan men är oerhört viktig för hela laget. 2 hattar - Sebastian Nyström. Springer i 90 plus tillägg och är hela tiden ett hot framåt. 1 hatt - Filip Albertsson. Får idag vikariera på en ovan roll för honom som forward men gör det mer än godkänt. Är väldigt jobbig för deras backlinje och kryddar sin insats med ett mål. Nästa och sista träningsmatchen spelas på lördag och då möter vi Hyltebruks IF på Örnvallen 12:00. A-lag Herrar 31 mar 0kommentarer
  • Referat Månstads IF 10-1 (5-0)

En speciell fotbollsmatch spelades idag på Bollagården i Forsheda. FC Peking skulle stå för motståndet men lämnade återbud under torsdagen. Under fredag förmiddag hade Månstad IF lyckats få ihop 15 spelare och dom tackar ja till match, men dessvärre så insjuknar fyra styck under eftermiddagen och dom står med elva man. Men eftersom vi har en så fantastisk och prestigelös grupp spelare så hjälps vi åt och lyckas genomföra träningsmatchen. Lidh vaktar kassen hos motståndarna och i 65 minuter har han Janne framför sig som mittback. Baselt och Enet spelar första halvlek iklädda röda tröjor, för att i halvlek byta om till gula och ställa upp för våra motståndare. Startelvan Gurra Jonte Sebbe Abdou Åqvist Baselt Mackan Katten Dennis Enet Elias Avbytare: Nisse, Hallberg, Adam, Hugge, Janne, Pontus och Agge Minut 10: Gustav får ett fint läge och får på ett bra skott men Lidh gör en bra räddning. Minut 17: 1-0 Jonte (Gurra) Enet får bollen på sin högerkant och hittar fram till Baselt som rört sig in centralt. Baselt sätter i sin tur ner den på Gurra i djupet som slår in ett perfekt inspel på kapten Jonte som får öppet mål och säkert sätter dit ledningsmålet. Ett fint mål där det går fort från att bollen är på egen planhalva tills den är i motståndarens mål. Minut 22: Jonte får på ett bra skott men återigen står Lidh för en bra räddning och tippar ut bollen till en resultatlös hörna. Minut 24: Tilltrasslad situation efter hörna där till slut bollen dimper ner framför fötterna på Åqvist men hans skott går precis över. Minut 25: Janne byts in men han gör det i Månstads IF med nummer 10 på ryggen. Minut 27: 2-0 Gurra (Sebbe). Sebbe dribblar av sin ytterback innan han avlossar bössan. Lidh gör en bra räddning men Gurra är där och sätter returen. Minut 28: Gästerna får till en kontring och ett bra skott men Elias räddar. Minut 30: 3-0 Sebbe (Gurra). Gurra testar skott och Sebbe sätter dit trean på Lidhs retur. Minut 34: 4-0 Gustav. Liknande situation som 3-0 där bollen till slut studsar ut till Gurra som sätter den säkert. Minut 38: Här räknade nog alla in 5-0, men Lidh gör en monsterräddning. Minut 41: 5-0 Sebbe (Katten) Katten driver bollen framåt innan han hittar fram till Sebbe som snyggt placerar dit matchens femte mål. Halvlek och vi är nöjda med första 45. Tre mål på retur vilket visar att det är påslaget hela tiden. Trots fem insläppta mål så är Victor Lidh matchens spelare under första halvlek. I halvlek byter Enet och Baselt tröja och tar plats på högerbacken och vänstermittfältet hos motståndarna. Adam och Agge kommer in i Västboås. Minut 48: 5-1 Målstad (Baselt). Janne hittar ut med en längre boll till Baselt som med ett fint inlägg träffar pannan på sin medspelare och reduceringen är ett faktum. Både Janne och Enet löper 40 meter för att fira målet med sina nya lagkamrater. Fantastiskt att se! Minut 57: Sebbe byter och in kommer Hallberg. Minut 63: 6-1 Gurra (Abdou) Abdou har dragit sig ut mot en kant och med ett längre inlägg hittar han Gurra som fullbordar sitt hattrick. Minut 70: 7-1 Åqvist. Åqvist vinner boll och tar med den framåt innan han själv går på skott och sätter den snyggt i högra hörnet. Minut 71: Jonte byter och Pontus kommer in. Minut 75: Åqvist ut och Hugge kommer in. Minut 78: 8-1 Agge. Agge bryter ett uppspel och placerar in bollen i nät. Minut 80: Abdou byter och Nisse kommer in. Minut 85: 9-1 Agge. Återigen bryter Agge bollen och kan runda Lidh innan han rullar in bollen i mål. Minut 88: 10- Gurra (Agge) Katten avancerar och tar sig upp till straffområdet innan han släpper den på Agge. Agge testar skott som Lidh räddar men Gurra har inte nöjt sig med hattrick utan gör sitt fjärde mål. En bra match från samtliga. Något dåligt tempo första tio under andra halvan men annars är vi imponerade över att alla trummar på hela matchen trots resultatet. Det är väldigt lätt när målen rinner in att man slår av på takten. Bakåt släpper vi knappt till något och Elias får en väldigt lugn match. Framåt gör vi tio mål och hade inte Lidh storspelat så hade vi kunnat få in några bollar till. Att våra motståndare kommer till dagens match med bara 11 spelare är oerhört imponerande och något vi är väldigt tacksamma för. När matchen var slut serverades dom pizza i omklädningsrummet som Tack för att dom ställde upp trots lite folk. Förhoppningsvis möts vi fler gånger! Dagens hattar: 3 hattar - Victor Lidh, Felix Carlsson, David Baselt och Filip Albertsson. Dessa fyra ställer alltså upp på att spela för motståndarna och dom gör det väldigt bra. Lidh stod för många fantastiska räddningar, Baselt och Enet krigar på och det blir många dueller med Adam, Mackan, Hallberg och Gurra. Janne gör en fin match som mittback och det syns inte att han varit borta länge. Något han dock behöver träna på är sina filmningar.. Utan er fyra så hade vi inte kunnat spela matchen. GEIST och TACK. 2 hattar - Gustav Olsson. Fyra mål och två assist. En helt okej "hemmapremiär" för Gurra. 1 hatt - Lucas Eriksson. Får idag ta ett steg ner i banan och spela mittback tillsammans med Dennis. Gör en mycket bra insats och ligger från sin mittbacksposition bakom två mål framåt. Nu blir det vila fram till onsdag och då börjar bussen rulla mot Delden klockan 05:00. Vi är sammanlagt 28 st som åker på träningslägret så det ska bli oerhört roligt! Följ gärna vår nya instagram - vastboasgoif. Där kommer det dyka upp mycket från träningslägret! A-lag Herrar 16 mar 0kommentarer
  • Inför Månstads IF

Förra helgens match mot Lagans AIK blev inställd då dom inte hade tillräckligt med folk. Tyvärr så händer precis samma sak även denna helg då FC Peking lämnar återbud under torsdagen. Men som tur är så ställer Månstads IF upp på kort varsel och det blir trots allt match imorgon. Det är vi väldigt tacksamma för! Två veckor sedan vår senaste match spelades mot Hallby IF och det är även en del förändringar i truppen gentemot den matchen. Anton är inte tillgänglig, Kalle har varit sjuk under veckan och Nicke är fortsatt skadad. Gurra var bortrest senast men är nu redo för match igen. Jonte, Sebbe och Agge är tillbaka från skador men framför allt så är Janne äntligen tillbaka efter en längre tids skada. Truppen som är uttagen är följande: 1. Elias Gunnarsson (mv) 31. Victor Lidh (mv) 2. Felix Carlsson 3. David Baselt 4. Hugo Nilsson 5. Axel Hallberg 6. Markus Nyström 7. Lucas Eriksson 8. Adam Gunnarsson 9. Pontus Åqvist 10. August Gunnarsson 11. Hugo Johansson 12. Dennis Andersson 13. Pontus Mauritsson 14. Filip Albertsson 16. Jonatan Eriksson 17. Gustav Olsson 18. Abdou Darboe 91. Sebastian Nyström Matchstart 12:00 på Bollagården i Forsheda och vi hoppas att vi ses där! A-lag Herrar 15 mar 0kommentarer
  • Referat IF Hallby FK 1-3 (0-1)

Träningsmatch nummer tre spelades under lördagen och vi kunde resa hem från Bymarksvallen i Jönköping med en stabil seger i bagaget. Startelvan såg ut enligt följande: Pontus Baselt Abdou Enet Katten Åqvist Mackan Nicke Anton Dennis Elias Avbytare: Lidh, Nisse, Hallberg, Adam, Kalle och Hugge Minut 3: 0-1 Enet (Abdou) Direkt från start kommer vi helt rätt in i matchen och framför allt i vårt presspel. Vi vinner bollen högt genom högerkanten där Åqvist fångar upp bollen. Han sätter vidare den på Abdou som drar den längs backen till bortre stolpen där Enet kan sätta dit ledningsmålet. Minut 20: Vi har mest boll och skapar några halvchanser. I minut 20 så vinner vi bollen högt och hittar Åqvist i djupet men hans skott täcks över ribban till hörna. Minut 25: Samtidigt som hemmalaget börjar ta över så skapar dom också sin första målchans men Elias gör en fin räddning. Minut 31: Firma Baselt/Nyström anfaller längs vänsterkanten och Baselt gör sin försvarare och avlossar bössan men skottet går i ribba och ut till inspark. Minut 34: Hallby bryter bollen högt och får ett fint läge men Nicke räddar upp det i sista sekund. Minut 39: Katten tvingas till byte och Hallberg kommer in. Första 20 minuterna är definitivt dom bästa 20 för i år, både defensivt och offensivt. Det absolut bästa under första 20 var vårt presspel där allt klaffade. Efter det kroknar vi lite och Hallby kommer in i matchen men utan att skapa några direkt vassa lägen. 0-1 får ses som ett rättvist halvtidsresultat. Minut 52: Vi kommer inte riktigt loss i uppspelet utan ställer till det för varandra vilket gör att motståndarna får öppet mål men bränner det läget. Minut 60: Pontus kliver av och Hugge kommer in. Minut 65: 0-2 Abdou (Enet). Vi håller bollen i backlinjen innan Nicke bryter genom med en passning till Åqvist. Åqvist vänder upp och sätter en perfekt boll på Enet i djupled som rakar in bollen till Abdou som får öppet mål och utökar ledningen. Minut 69: 0-3 Mackan (Abdou). Dennis tar med bollen framåt innan han hittar Abdou längs högerkanten. Abdou tar med den in i straffområdet och sätter in den på Mackan, som även han får öppet mål och sätter dit trean. Minut 75: Baselt ut och in kommer Adam. Minut 76: Enet ut och Nisse kommer in. Minut 78: Frispark för motståndarna men Elias står för en säker räddning. Minut 80: Kalle kommer in och Åqvist kliver av. Minut 81: Nytt läge för Hallby men även denna gång står Elias i vägen men denna gång med en monsterräddning. Minut 87: 1-3 IF Hallby FK. Väldigt billig frispark som våra motståndare förvaltar väl och reducerar till 1-3. Matchen slut och vi lämnar med en fin och stabil 1-3 seger. Mycket som är positivt idag och väldigt mycket som går i rätt riktning jämfört med matchen mot Rydaholm senast. Försvaret är stabilt i mer eller mindre 90 minuter där egentligen var och en av Elias och backlinje förtjänar hatt efter dagens insats. Framåt såg det också väldigt bra ut där vi stundtals hittar till fina kombinationer med högt tempo. Men det som stack ut dag var det defensiva arbetet. Ett presspel som vi hoppas vi kan bygga vidare på där både Enet och Baselt gör ett grymt jobb. Samtliga som startar och avbytarna som kommer in gör en riktigt bra match idag och det är minst sagt konkurrens om varje position i laget. På lördag är det dags för ny match och då möter vi Lagans AIK på "hemmaplan". Matchstart 12:00 på Bollagården i Forsheda. Dagens hattar: 3 hattar - Nicklas Henningsson. Matchens spelare som jag tror knappt förlorar en duell under 90 minuter. 2 hattar - Pontus Åqvist. Match nummer tre för vårt nyförvärv och han kommer mer och mer in i vårt spelsätt för varje match som går. Idag gör han ett bra jobb både framåt och bakåt samtidigt som han ligger bakom våra två första mål. 1 hatt - Abdou Darboe. Efter en längre tids sjukdom så var Abdou äntligen tillbaka i laget och det syntes att det var en spelsugen Abdou som var tillbaka på plan. Står idag för både ett mål och två assist. A-lag Herrar 2 mar 0kommentarer