• Referat Hovslätts IK 1-1 (1-1)

För över en vecka sedan var det dags för återstart av Division 4 Västra. Motståndare var Hovslätts IK som vi besegrade med 0-1 under våren och vi hade våra aningar om att det skulle bli en lika jämn tillställning även denna gång. Laget såg ut enligt följande: Agge Gurra Elis Katten Åqvist Sebbe Mackan Dennis Nicke Janne Elias Avbytare: Lidh, Nisse, Baselt, Anton, Marre, Enet och Abdou Minut 2: Agge och Gurra kommer två-mot-två men Agges passning blir lite för dålig och anfallet rinner ut i sanden. Minut 4: Matchens första skott står bortalaget för, men Elias räddar relativt enkelt. Minut 13: 1-0 Gurra (Agge). Janne pressar fram ett inkast som han själv tar hand om. Han kastar Agge som får bra läge men målvakten räddar ut till Gurra som enkelt kan rulla in ledningsmålet. Minut 20: Dennis med en längre boll på Mackan som nickar den vidare på Elis. Elis väntar in Mackan och släpper ut den och Mackans inlägg räddas av försvarare precis innan Agge ska raka in bollen. Minut 23: Motståndarna vinner bollen högt på deras högerkant och det blir en tilltrasslad situation i straffområdet men skottet skjuts över från bra läge. Minut 29: Sebbe med inlägg på Agge på bortre men nicken går utanför. Minut 30: Gurra testar skott från långt håll som håller på att ställa målvakten men han når bollen precis. Minut 37: 1-1 Hovslätts IK. Slarv och dålig kommunikation som leder till hörna. En hörna som vi inte får iväg utan bollen dimper ner framför fötterna på Hovslätts spelare som enkelt kan slå in bollen i mål. Halvleken är slut och det är ett stort övertag i bollinnehav för motståndarna, men vi står för dom farligaste chanserna. Minut 52: Gurra hittar fram till Agge som får en bra möjlighet men skottet utanför. Minut 54: Janne med boll upp till Agge som förlänger till Gurra. Gurra snurrfintar sig förbi sin motståndare och får bra läge, men backen kommer tillbaka i sista stund och bryter. Minut 58: Mackan med fin frispark som träffar pannan på Gurra, men nicken dessvärre utanför. Minut 64: Elias åker på rött kort efter en målchansutvisning. Minut 65: Lidh kommer in och Agge kliver av. Minut 66: Efterföljande frispark gör Lidh en bra räddning direkt. Minut 73: Baselt in och Elis ut. Minut 79: Hörna som Sebbe slår in och det blir fyra superlägen men alla skott blockas och bollen vill inte in. Minut 81: Janne ut och Anton in. Minut 83: Åqvist vinner bollen och sätter ut till Sebbe som piskar in ett bra inlägg på Gurra men nicken över. Minut 85: Katten ut och Enet in. Minut 87: Hovslätt testar ett inlägg men nicken över. Minut 90: Nytt inlägg från bortalaget som når lagkamrat, men volleyn går tätt utanför. Matchen slut och 1-1 på resultattavlan. Sett till att vi spelade match två dagar tidigare och att vi denna match spelar med en man mindre i cirka 30 minuter så får vi vara nöjda med en pinne. Vi gör en fantastisk insats bakåt och sett över hela matchen så är det faktiskt vi som har dom vassaste lägena. Bortalaget har ett otroligt bollinnehav, men vi har bra koll på dom och dom kommer inte så långt in på vår planhalva innan dom får börja om igen. Dagens hattar: 3 hattar - Lucas Eriksson. Gör ett grymt jobb framför backlinjen och är allt som oftast på rätt plats genom hela matchen. 2 hattar - Felix Carlsson. Stängde sin kant från start och var även inblandad i målet framåt. 1 hattar - Victor Lidh. Att komma in i en match som målvakt är aldrig enkelt, men Lidh kommer in med pondus och står för någon fin räddning och vinner även en del i luften. A-lag Herrar 25 aug 0kommentarer
  • Referat FK Gislaved 1-3 (1-0)

Efter en månads väntan fick vi äntligen svar på när och var matchen skulle spelas. Givetvis var det datumet som vi absolut inte ville och våra andra förslag hade dessvärre skrotats av våra motståndare. Men trots det så blev det en fin kväll på Gisle IP då vi segrade med 3-1 vilket gjorde oss klara för både Semifinal i Toyota Cup samt att vi är klara för kval till Svenska Cupen 2025. En fantastisk prestation av samtliga i och kring Västboås GoIF! Laget såg ut enligt följande: Agge Åqvist Gurra Katten Anton Baselt Mackan Nicke Dennis Janne Elias Avbytare: Bostig, Nisse, Enet, Hugge, Jonte, Elis och Marre Minut 4: Janne med ett inkast som Gurra drar på ett, men skottet går precis utanför. Minut 5: Minuten senare är det nytt bra läge när Baselt spelar fram till Agge som släpper tillbaka på Gurra direkt, men motståndarnas mittback hinner täcka det efterföljande skottet. Minut 11: Nytt inkast från Janne som återigen går till Gurra men nicken precis utanför. Minut 13: Gurra hittar fram till Agge som testar skott utanför straffområdet men målvakten räddar enkelt. Minut 20: Hemmalaget använder sin första divisionsstraff men den går strax utanför Elias högra stolpe. Minut 33: Mackan med ett längre inlägg till Baselt på bortre men nicken går utanför. Minut 37: 1-0 FK Gislaved. Hemmalaget tar sin andra och sista divisionsstraff och denna gång sätter man den i Elias högra hörn. Minut 43: Vi kommer runt på högerkanten innan vi släpper bollen på Åqvist i djupet som slår in på Gurra som sätter bollen i mål, men domaren blåser helt rätt av för offside på Åqvist. Första halvlek slut. Vi börjar första kvarten riktigt bra då vi trycker ner våra motståndare. Efter det så kommer vi helt fel och slår bort många bollar. Motståndarna skapar ingenting utöver sina straffar utan sista 30 blir mest ett flipperspel i mitten. Minut 47: Återigen så startar vi bra och Dennis sätter en fin boll på Mackan som fyllt på längs vänsterkanten. Han skickar in ett bra inlägg på Agge som skarvar vidare bollen till Baselt, men hans skott blir blockat. Minut 50: Anton kliver av och Elis kommer in. Minut 51: Nytt fint inlägg av Mackan till Agge men målvakten gör en bra räddning på skottet. Minut 55: Hemmalaget testar skott på Elias men det räddar han utan problem. Minut 58: Gurra testar skott som Agge snappar upp returen på, spelar vidare till Baselt men hemmalaget blockar även detta skott. Minut 60: Inlägg från motståndarens högerytter skapar ett bra läge för deras forward men det blir ett svagt avslut och Elias gör en enkel räddning. Minut 67: Fin boll från Janne på Agge men hans mottagning på bröstet blir för lång och målvakten hinner ut. Minut 70: Enet kommer in och Katten kliver av. Minut 74: Tumult i offensivt straffområde vilket leder till att Enet får en dubbelchans men målvakten räddar. Minut 75: 1-1 Agge (Mackan). Hörna som Mackan slår in perfekt och träffar Agges panna som kan skarva in kvitteringen. Minst sagt rättvist. Minut 79: Fortsatt bra tryck från vår sida och halvchanser skapas och FK Gislaved kan bara rensa och förbereda sig på nästa anfall. Minut 80: 1-2 Agge (Elis) Elis får bollen på mitten och slår en perfekt passning på Agge i djupet. Målvakten räddar första skottet men Agge slår in returen i öppet mål. Minut 82: Marre kommer in och Agge kliver av. Minut 85: Fin mottagning från Enet som tar ner bollen på bröstet vilket resulterar i ett friläge men målvakten gör en bra räddning ut till hörna. Minut 90: 1-3 Gurra (Baselt) Baselt har bollen på mittplan och slår nog årets assist som skär genom både mittfält och backlinje på marken, friställer Gurra som kyligt tunnlar målvakten och stänger matchen. Otroligt härlig och rättvis seger! Våra motståndare är duktiga, men idag gör hela vår backlinje en riktigt bra match och FK Gislaved kommer inte till några lägen utan får oftast testa skott från 20-25 m. Under andra halvan så märks det nästan direkt att dom inte har orken vi har, utan dom kommer bara längre och längre ner i plan. Väldigt många som gör en fin match och svårt att dela ut hattar men det blir enligt följande: 3 hattar - Dennis Andersson. Tillsammans med kollega Henningsson så gör dom så att Elias får en lugn kväll. 2 hattar - Nicklas Henningsson. Läs under 3 hattar. 1 hatt - Elis Aronsson. Kommer in tidigt i andra halvlek och gör det riktigt bra samtidigt som han kryddar det med en fin assist till 1-2 målet. A-lag Herrar 16 aug 0kommentarer
  • Referat Husqvarna FF 2-1 (2-0)

Under tisdagens kväll så var Husqvarna FF på besök. Ett Husqvarna som till vardags spelar Division 2 Västra Götaland och just nu placerat sig på en tredjeplats. En match återstod innan dom skulle gå på semester och det var åttondelsfinal på Ryavallen. Det var nog inte många som trodde på förhand, men efter 90 minuters hårt slit och kämpande så är det vi som går segrande ur matchen och är vidare till kvartsfinal i Toyota Cup, i år igen. Laget såg ut enligt följande: Jonte Gurra Sebbe Anton Åqvist Katt Mackan Nicke Dennis Baselt Elias Avbytare: Ahlen, Pontus, Nisse, Hugge, Snusse, Janne och Agge Minut 8: Matchens första riktiga chans när bortalaget får frispark strax utanför straffområde. Ett hårt skott avlossas men går utanför Elias stolpe. Minut 12: Motståndarna rinner igenom längs deras vänsterkant och spelar snett bakåt men det efterföljande skottet går utanför. Minut 13: Åqvist och Gurra snor bollen högt upp i plan innan Gurra testar skott, men målvakten räddar. Minut 17: Dubbelchans för Gurra. Åqvist vinner bollen och lyfter den i djupet på Gurra som gör sin gubbe innan han skjuter i insidan av stolpen. Vi vinner tillbaka bollen direkt och Gurra testar skott igen men denna gång över. Minut 26: Utspark från Elias som Åqvist tar ner och hittar fram till Jonte som testar skott, men målvakten tippar bollen till hörna. Minut 31: 1-0 Sebbe. Vi utnyttjar vår första divisionsstraff och Sebbe smäller dit den säkert vid stolproten. Minut 38: Nytt läge för bortalaget men Elias står för en fin räddning. Minut 39: 2-0 Sebbe. Andra divisionsstraffen och Sebbe sätter dit den också. Första halvlek är slut och det är en mer än godkänd halvlek. Vi jobbar och sliter och Husqvarna lyckas inte komma till några heta lägen utan man testar en del inlägg och då är Elias där och nyper bollen varenda gång. Vi får lägga mycket kraft på försvarsspelet men sett till chanser är det ganska jämt efter första 45. Ett byte görs i paus och det är att Ahlen kliver in och Gurra går av. Minut 48: Jonte bryter sig loss på högerkanten men hans skott smiter utanför. Minut 50: Åqvist förlänger en boll i djupet på Jonte som sen sätter in ett fint inlägg på Ahlen men deras back bryter till hörna i sista stund. Minut 54: Bortalaget kontrar och håller så när på att skapa ett friläge men Elias är ute och bryter. Minut 57: Sebbe bjuder på en delikatess när han kickar bollen över motståndaren följt av ett inlägg som målvakten tappar ner framför fötterna på Jonte men hans skott går precis utanför. Minut 59: Bollen i vår backlinje och vi försöker hålla undan deras forward men han snor bollen, tar sig in i straffområdet och blir fälld. Domaren blåser för straff. Minut 60: Straffen går stenhårt i ribban. Minut 65: Bortalaget tar över matchen mer och mer. Nu tar man sig fram på sin högerkant och får in en bra boll i straffområdet men skottet går utanför stolparna. Minut 69: Husqvarna testar skott utifrån men Elias limmar bollen. Minut 70: Anton byter och Agge kommer in. Minut 71: Katten byter och Janne kommer in. Minut 78: Nytt distansskott men återigen så står Elias i vägen. Minut 79: Sebbe ut och Anton kommer in igen. Minut 81: 2-1 Husqvarna FF. Till slut kommer reduceringen och det är när dom tar sig runt på sin vänsterkan, spelar snett inåt bakåt och där är man alldeles rena och sätter enkelt bollen i mål. Minut 88: Bortalaget trycker på mer och mer men vi försvarar oss med näbbar och klor och deras sista chans blir ett skott över. Minut 91: Lång frispark från Anton på Agge i djupet men skottet går utanför. Domaren blåser i pipan och stort jubel över hela Ryavallen! En riktigt fin skalp att slå ut tabelltrean i division 2, fantastiskt. Samtliga offrar sig något fruktansvärt i försvarsspelet och det är precis det som behövs för då är vi ruskigt svårslagna. Har vi bara den här inställningen så kommer vi väldigt långt. En stor eloge till samtliga och ett stort tack till publiken som verkligen hjälpte oss denna kväll! Dagens hattar: 3 hattar - Elias Gunnarsson. Outstanding. Gör sin bästa match för året och äger straffområdet fullständigt. 2 hattar: David Baselt, Dennis Andersson, Nicklas Henningsson, Markus Nyström, Jonatan Eriksson, Gustav Olsson, Lucas Eriksson, Pontus Åqvist, Anton Sveningsson, Sebastian Nyström, Felix Ahlsteiner, Felix Carlsson, Adam Svenningsson, Pontus Mauritsson, Hugo Johansson och Hugo Nilsson. A-lag Herrar 1 jul 0kommentarer
  • Inför Husqvarna FF (Toyota Cup)

Äntligen dags för åttondelsfinal i Toyota Cup. Till Ryavallen kommer tabelltrean i division 2, nämligen Husqvarna FF. Det blir minst sagt en tuff uppgift men vi ska göra allt vi kan för att försöka ta oss vidare till kvartsfinal. Inte varje dag som ett division 2 lag äntrar planen på Ryavallen, så passa på att ta er dit och stötta killarna ikväll! Matchstart 19:00 och truppen ser ut enligt följande: Elias Gunnarsson (mv) Hugo Johansson Hugo Nilsson Jonatan Eriksson Pontus Mauritsson Gustav Olsson Felix Ahlsteiner Sebastian Nyström Lucas Eriksson Markus Nyström Felix Carlsson David Baselt Nicklas Henningsson Anton Sveningsson Adam Svenningsson Dennis Andersson Pontus Åqvist August Gunnarsson A-lag Herrar 1 jul 0kommentarer
  • Referat Ljungby IF 1-4 (1-2)

Serieledarna var på besök under fredagen. Vårens möte slutade med 3-0, men var jämnare än vad siffrorna visade. Så var även fallet denna kväll då vi trycker ner dom rejält under vissa perioder, men bortalaget är både riktigt duktiga och effektiva i sina omställningar och gör även denna gång två sena mål. Laget såg ut enligt följande: Gurra Åqvist Sebbe Katt Anton Ahlen Mackan Nicke Dennis Baselt Elias Avbytare: Nisse, Enet, Elis, Hugge, Jonte, Marre och Agge. Minut 2: Fin djupledsboll av Ahlen på Gurra som tar med den framåt innan han släpper tillbaka den på Ahlen men skottet över. Minut 13: Bortalagets första chans men det blir inte farligare än ett skott rakt på Elias. Minut 16: 0-1 Ljungby IF. Ett fint ledningsmål för bortalaget. Man tar sig upp på högerkanten innan man skickar över bollen på vänsterkanten. Yttern avancerar innan han sätter ett bra inspel på forwarden som enkelt kan trycka dit 0-1. Minut 17: Bra läge direkt efter då Ahlen får bollen men skottet går mitt på målvakten. Minut 18: Gurra har tagit sig ut på vänsterkanten, gör sin försvarare och testar skott från halvtaskigt läge men får på en kanonträff och tvingar målvakten till en riktigt fin räddning ut till hörna. Minut 24: 1-1 Gurra (Mackan). Frisparksläge till vänster på motståndarens planhalva. Mackan förvaltar den och sätter den perfekt på Gurras panna som snyggt nicker bollen i mål. Minut 26: Återigen är det Mackan och Gurra som skrapar fram en chans då Mackan sätter en passning på Gurra men det efterföljande skottet går över. Minut 32: 1-2 Ljungby IF. Motståndarna driver upp bollen längs mitten innan man hittar ut till sin duktige högerytter. Han uppfattar att det är öppet vid första stolpen och trycker in den där längs backen. MInut 44: Dennis hittar upp på Gurra som sätter fram den till ett friläge för Åqvist. Åqvist försöker runda målvakten men han är snabbt nere och bryter bollen. Första halvlek är slut. Ledning för motståndarna men där vi skapar dom farligaste chanserna och borde åtminstone gjort ett mål till. Bortalaget är väldigt bra bakåt och sylvassa i kontringarna, men vi har under första halvan ändå haft ganska bra koll på dom. Ett byte görs och det är att Ahlen kliver av och Jonte kommer in. Minut 61: Gurra nickar fram till Åqvist som sätter Sebbe i djupet men hans skott blockeras i sista stund. Minut 62: Åqvist och Sebbe kombinerar sig fram innan dom hittar in på Katten som sätter en perfekt boll på Gurra i djupled men som blir fälld bakifrån. Gult kort och farligt frisparksläge, men frisparken går utanför. Minut 70: Inkast på vår vänsterkant som Jonte skarvar vidare på Sebbe som hittar in med ett perfekt inlägg på Gurra, men skottet går precis utanför. Minut 73: 1-3 Ljungby IF. Vi drar på oss en frispark på mittplan som bortalaget tar väldigt snabbt. Elias gör två otroliga dubbelräddningar men på det tredje läget lyfter man in bollen i nät. Minut 74: Åqvist kliver av och Agge in. Minut 75: 1-4 Ljungby IF. Bortalaget kommer runt på deras högerkant, hittar in i mitten och stänger matchen när man sätter dit 1-4. Minut 80: Anton ut och Elis in. Minut 81: Längre boll från bortalaget ut på sin högerkant. Man slår ett bra inlägg men Elias räddar det efterföljande skottet. Matchen slut och den här förlusten svider något fruktansvärt. Serieledarna är på besök och vi gör en av vårens bästa insatser och trycker under den andra halvleken ner dom i långa perioder. Vi skapar mängder med chanser men vi sätter inte dit dom. Bortalaget skapar kanske inte riktigt lika farliga chanser men är betydligt mer kliniska när dom väl får sina lägen och där är skillnaden på dom här två lagen. En eloge till samtliga i denna match. Spelar vi på detta sätt fortsättningsvis så kommer poängen börja trilla in, det är vi inte det minsta oroliga för. Tilläggas måste att efter matchen så bjuder Hjalmar tillsammans med sina föräldrar, samtliga i truppen på både mat och dryck. Ett fantastiskt initiativ som blev en grym kväll trots förlust. Stort tack för det Hjalmar, Lars och Jenny Aronsson! Många som förtjänar hattar men ikväll går dom till: 3 hattar - Gustav Olsson. Två matcher i rad med 3 hattar men så fort bollen är hos Gurra så blir det oftast farliga lägen. Gör idag ett mål och skulle kunna gjort något till. 2 hattar - Lucas Eriksson. Varken syns eller hörs mest, men gör ett otroligt jobb konstant på det centrala mittfältet. 1 hatt - Anton Svenningsson. Han och Katten hittar varann bättre och bättre och tillsammans gör dom det väldigt bra under denna match. A-lag Herrar 29 jun 0kommentarer