• Matchreferat Vasastan BK - Mariebergs SK

Derby nummer två kan sammanfattas med ett ord: målkalas. Söndagkvällen bjöd på perfekta förutsättningar för en fotbollsmatch. Lagom med sol, värme och ett revanschsuget VBK. Första halvleken var vi som man på engelska säger "all over the place". Trots det går vi i pausvila med 1-0 i bagaget efter ett mål av Simone. I andra halvlek börjar vi hitta varandra allt mer, passningarna sitter där de ska och vi lyckas bryta Mariebergs höga offsidelinje gång på gång. Vid minut 53 gör Julia 2-0 och efter det börjar målen rulla in. Julia lägger in 3-0, Alice 4-0, Petra 5-0, Ingrid 6-0, Alice 7-0 varefter Susanne åker på ett offensivt äventyr från sin backposition och fastställer slutresultatet till 8-0. En trygg match där det märktes att alla på planen hade kul. Nästa match blir på fredag då vi gästar Vasalund. Avspark klockan 20.00 på Huvudstafältet. Forza VBK! Damer 18 maj 2022 0kommentarer
  • Matchreferat SIK och IFK Aspudden

Innan vi lägger fullt fokus på söndagens derby mot Marieberg ska vi ta en snabb tillbakablick på våra senaste två matcher. VBK-SIK För två veckor sedan var det hemmapremiär mot Sundbybergs IK på ett soligt Stadshagen. Vi gör en rivstart på matchen och redan efter fem minuter leder vi med 1-0. Vi äger mycket av spelet som leder till ett 2-0 mål men efter det får vi en svacka i vårt spel och vi tappar i vårt bollinnehav vilket SIK känner av. De får några avslut mot mål och till slut en straff och läget är 2-1. I andra halvlek kommer vi in med helt annan attityd och energi och vi gör 3 baljor till. I slutet på matchen reducerar SIK till 5-2 vilket även blir slutresultatet. En bra match utan några krusiduller. IFK Aspudden-VBK Match nummer tre mot IFK Aspudden blev en riktigt kämparinsats. En match där vi äger bollinnehavet 65-35 men kommer inte på så mycket avslut. Aspudden är gifitga i sina djupledsbollar men får inga mål då Freja räddar de lägen de får. I första halvlek får vi även två mål bortdömda vilket kan diskuteras om det verkligen var rätt domarbeslut. Surt men skam den som ger sig. Matchen slutar till sist 2-2 och vi fortsätter serien obesegrade. Nu är det dags att tagga och ladda inför helgens match mot Marieberg. Avspark på Stadshagens IP klockan 18.00. Forza VBK! Damer 13 maj 2022 0kommentarer
  • Nyförvärv 2022 — Petra Karlsson

Lördag och matchdag! Och nyförvärvspresentation! Låt oss få presentera vår norrländska förstärkning till yttermittfältet: Petra Karlsson! Med en snabbhet unnad få och en träffsäker högerfot på det så kommer det att skapas magi på planen? Vilken var din senaste klubb ni spelade i? Hallandsnation FF. Vilken spelposition har du? Jag har spelat allt från mittback till forward, trivs nog bäst på kanten där jag får springa mycket. Varifrån är du hemma? Umeå. Varför valde du just VBK som ditt lag? Härligt gäng, bra tempo på träningarna och nära jobbet i Vasastan haha. Vad ser du fram emot under säsongen? En full säsong utan coronauppehåll (förhoppningsvis) och att få spela vårt spel. Bästa med VBK? Stämningen i laget och att vi är många som kommer från andra städer än Stockholm, en härlig blandning helt enkelt. Välkommen med i gänget Petra och lycka till! Damer 7 maj 2022 0kommentarer
  • Nyförvärv 2022 — Stephanie Jörliden

Ny vecka, nya möjligheter och ett nyförvärv! Skåne fortsätter att representera i VBK nu i form av Stephanie Jörliden, en till ruttad och bollsäker spelare till vår starka backlinje👊 Vilken var din senaste klubb du spelade i? Helsingborgs IF. Vilken spelposition har du? Mittback främst men kan även spela ytterback. Varifrån är du hemma? Helsingborg ❤️ Varför valde du just VBK som ditt lag? Fick en bra känsla av laget på första träningen och känslan håller i sig. Riktigt härligt gäng och grymma spelare! Vad ser du fram emot under säsongen? Alla vinster och snygga mål. Vi siktar mot div 2💪 Bästa med VBK? Den goda sammanhållningen och mixen av spelare från hela Sverige som har riktigt kul både på och utanför plan. Välkommen med i gänget Stephanie!🙌 Och lycka till! Damer 2 maj 2022 0kommentarer
  • Matchreferat Lindhagen FF - Vasastan BK

Efter två "coronasäsonger" körde säsongen 2022 igång i söndags med bortamatch mot Lindhagen FF. Senast vi mötte dem var 2019 och en hel del har hänt sedan dess. Vi var beredda på ett tufft och fysiskt motstånd då Lindhagen har som mål att studsa tillbaka till division 2. Nedan huvudtränare Örjans tankar kring matchen. Vi börjar matchen med ett stressigt och rörigt spel orsakad av rejäl övertaggning. Efter en kvart tar vi allt mer över matchen och får igång vårt passnings- och presspel. Vi lyckas få in bollen i mål men tyvärr blev målet avblåst som offside. I första halvlek får vi inget skott mot eget mål men i andra halvlek bjuder vi in Lindhagen i matchen och börjar tappa spelet. Vi fortsätter kriga på vilket till slut resulterar i ett mål av Simone. Efter målet får vi en energikick i vårt spel och det tar inte länge innan Ella utökar ledningen till 0-2 som även blir slutrestultatet. En skön start på säsongen och en mycket bra insats av alla i laget. Nu är det bara att ladda om inför hemmapremiären på söndag mot SIK. Avspark klockan 18:00 på Stadshagens IP. Damer 27 apr 2022 0kommentarer