• Julie och Liv

Lägret och Dutten i Halmstad med distriktslaget F07 är nu färdigspelad för Liv och Julie. Många nya erfarenheter har man fått och ett bra, roligt och utvecklande läger har de varit 💪 Kul att se att ni tar för er även utanför våran egna verksamhet. Vi är stolta att vi har med er två i den trupp som representerat Västergötland. Grymt kämpat 💛 Dam 3 nov 2023 0kommentarer
  • Två VSK tjejer uttagna till DUTTEN i Halmstad 💛

Julie Hallén & Liv Ydren har blivit uttagna till att vara med och representera Västergötlands FF i DUTTEN (distriktsungdomsturneringen). Turneringen spelas i Halmstad den 1-3 November. Förutom träning och föreläsning på schemat så blir det två stycken matcher. Onsdag 17:00 Västergötlands FF - Östergötlands FF Fredag 11:00 Hallands FF - Västergötlands FF Självklart så önskar vi Julie & Liv stort lycka till och hoppas att ni får en lärorik och rolig turnering 💛 Dam 16 okt 2023 0kommentarer
  • Referat: Vara SK - Vänersborgs IF U

Ett taggat damlag tog på söndagen emot Vänersborg IF i säsongens sista match för damlaget. Vara spelar stundtals fin fotboll och har tidigt i matchen ett flertal riktigt fina målchanser. I matchen 11 minut kommer 1-0 genom Dagny ass av Liv. Fortsatt bra tryck av Vara efter målet men flera bollar både utanför och över mål. 2-0 kommer i minut 24 av Liv ass av Lisa G. Därefter fortsatt press med fint kombinationsspel från Vara med skott vid sidan, över och som målvakten räddar. I minut 38 kommer 3-0 där Liv tar sig igenom försvaret på egen hand. 3-0 står sig till halvlek. Under första halvlek spelar Vara stundtals riktigt fin fotboll i motvind på Torsvallen. Andra halvlek har precis startat när 4-0 kommer genom Liv ass Lisa G. Därefter har Liv ett friläget som målvakten räddar och så även Lisa G. Men i 54 minuten gör Vara 5-0 genom Lisa G ass av Liv. Vänersborg reducerar i 61 minuten till 5-1 genom Emmie där en rörig situation uppstår i Varas straffområde och bollen går som i ett flipperspel. Vara gör därefter ett flertal byten Elin S in för Meja S, Elsa L in för Hanna C, Jehona in för Lisa G, Ella L in för Liv, Alice In för Dagny och Ellen B in för Jenny. Vara håller därefter emot bra med ett par vassa målchanser av Ella L och av Alice som målvakten räddar eller som går vid sidan om målet. Elsa lägger även ett flertal riktigt vassa hörnor som tyvärr inte letar sig in i mål. Vara är stabila i sitt spel och Varas lag som helhet skall få ett stort plus idag. Mittbackarna Julie och Wilma håller tätt bakåt och ytterbackarna Jenny och Lisa kommer fint ett flertal gånger på kanten och är stabila i sitt spel. Mittfältet är stabilt och lägger fram många fina bollar och står stabilt emot anfallen. En stark laginsats där man spelar för varandra i Vara. Matchens lirare går idag i Vänersborg IF till nr 1 målvakten Ebba och i Vara till nr 2 Lisa G. Vilken säsong det unga Vara laget gjort som idag säkrat minst en andra plats i serien. Nu har Varas tjejer endast två matcher kvar i 19 års serien denna säsong och först ut är matchen mot Råda om drygt en vecka den 3/10. Dam 24 sep 2023 0kommentarer
  • Referat: Sjuntorps IF (9:9) - Vara SK

Vara SK Dam for till Sjuntorp under söndagen för match mot Sjuntorp Damlag. Vara hade spelövertag under hela matchen och vinner rättvist med 7-0. Inledningsvis av matchen stod Sjuntorp emot bra, backade hem med hela lag. Vara hade ett flertal målchanser men bollen ville inte riktigt in i mål. 1-0 kom ändå rättvist efter ca 30 minuter spelade genom Lisa A framspelade av Ella L. Precis innan halvtidsvila får Vara en frispark som Elsa L tar hand om och sätter 2-0. Andra halvlek han nätt och jämt börja Sjuntorp flyttar upp sitt lag i starten vilket gör att Vara får chansen att börja rulla boll och spela sig igenom försvaret vilket resulterar i ett tidigt mål när Lisa G spelar fram till Dagny som sätter 3-0. Därefter rullar målen på 4-0 görs av Liv framspelat av Lisa A. 5- 0 av Lisa A framspelat av Liv. Även 6-0 görs av Dagny ass av Ella N. Lisa A lägger en fin hörna som Wilma nickar i mål och utökar ledningen till 7-0 . Vara har flertalet målchanser efter det men inget som letar sig in i mål. Matchen slutar 7-0 vilket är en helt rättvis seger för Vara Damlag. En stor eloge skall ändå Sjuntorp ha som hela tiden peppar sitt lag och inte tappar humöret under matchen. Sista seriematchen för Varas Damlaget denna säsong spelas hemma på Torsvallen söndagen den 24/9 Dam 22 sep 2023 0kommentarer
  • Referat: Trollhättans IF - Vara SK

Vara sk dam åkte på onsdagkvällen till Trollhättan för match mot Trollhättans IF. Matchen spelas på konstgräset på Trollhättans IP. Det är initialt en svängig match. Trollhättan har ett flertal riktigt spelskickliga fotbollsspelare och ett starkt försvar. Vara får inte riktigt ner bollen på marken och många bollar går till fel adress. Stundtals är Vara stressade och får inte riktigt till sitt fina spel som de kan spela. Trollhättan är fysiskt väldigt starka men vara står emot bra i närkamperna, vilket är en stark utveckling Varas lag tagit under detta året. Vara tar ledningen tidigt i matchen, 1-0 görs av Lisa G som tjuvar bollen från en av Trollhättans backar när hon skall passa tillbaka bollen till målvakten och kan sätter bollen i öppet mål. Vara har ytterligare några målchanser under första halvlek men stora delar av halvleken går bollen fram och tillbaka mellan lagen och ingen av lagen kommer till några farliga avslut. Under andra halvleks 63 minut lägger Hanna en fin boll till Alice som kommer fri och får göra sitt första mål i damlaget. Vara leder nu med 2-0. Vara är i slutet av matchen det starkare laget och orkar trampa på i bättre tempo och har ett flertalet målchanser. I 90 minuten sätter Liv slutresultatet 3-0 framspelad av Dagny. En stor eloge till Varas damer som kämpar för varandra och arbetar tillsammans som ett lag, de trampar på under hela matchen allt för att vinna matchen. Nu får Vara några dagars vila och kan ladda för match på söndag mot Sjuntorp på bortaplan. Dam 15 sep 2023 0kommentarer