• Referat: Vara SK - Främmestad/Elmer-Fåglum/Nossebro

Vara Sk dam tog på söndagskvällen emot Nossebro på ett blåsigt Torsvallen. I en första matchen efter sommaruppehållet. Vara började med spel i motvind i första halvlek men hade trots detta övertag i att äga bollen Nossebro får jaga mycket boll men står emot bra trots detta under första halvlek. Vara är lite ringrostiga och slår flera bollar till fel adress initialt i matchen men kommer in i det mer och mer ju längre matchen går. Nossebro får redan efter några minuter en farlig chans där en spelare i Effk/Nif/Fik kommer fri med Ines efter lite slarv i passningsspelet av Vara men lägger bollen strax utanför stolpen. Vara får tidigt i matchen ett par skador och efter ca 20 minuter spelade utgår både Lisa G och Vera. Ellen B kommer in i stället för Vera och Alice B kommer in istället för Lisa Fler byten görs strax därefter och Elin S går av och in kommer Jehona. Även Meja S gör idag några korta inhopp under matchen och är tillbaka lite spel efter operationen i våras. Byter då med Dagny på mittfältet. Det är Vara som tar ledningen i matchen efter ca 35 minuter genom Astrid Ö ass av Jehona. Vara har flertalet målchanser och äger mycket boll under första halvlek men 1-0 står sig till halvtid. Vera S kommer åter i spel till andra halvlek och byter då åter igen med Ellen B. I början av andra halvlek kvitterar Effk/Nif/Fik till 1-1 genom Agnes Smith som kommer fri med Ines. Därefter tar Vara tag i sitt spel och rullar mycket boll vilket är jobbigt för motståndarna som har jagat mycket boll under matchen. Vara tar åter ledningen i 51 minuten genom Jehona ass av Astrid Ö. I minut 55 gör Vara 3-1 genom Alice B snyggt framspelad av Jehona. I minut 79 sätter Lisa A 4-1 efter ett snyggt långskott. 4-1 blir slutresultatet. Där Vara ägt mycket boll under matchen och haft flertalet målchanser. Vara är nöjda med en seger i första matchen för höstsäsongen. Matchens lirare i Vara gick till Astrid och i Effk/Nif/Fik till Josefin Härnälv. Nu är vi igång och är taggade inför nästa match som spelas söndagen den 25/8 borta mot Halvorstorp IS/FC Trollhättan. Fredagen den 23 spelar F-19 borta mot Ulvåker Dam 21 aug 0kommentarer
  • Referat: Jung-Kvänum 10 IF - Vara SK

Sista matchen innan uppehållet möter Vara på tisdagskvällen JK10 på bortaplan. Vara tog i första matchen mot JK10 en övertygande seger med 7-0. Vara är inte alls på hugget i matchen och har nog gått på sommaruppehåll. Adressen på bollarna går vid flera tillfällen under matchen till fel adress och mottagningarna av bollarna studsar ifrån dem vilket vi inte riktigt är vana att se. JK10 går in med en helt annan inställning till match och ser till att att förstöra Varas spel vilket de lyckas med långa stunder. Vara tar ledningen i matchen genom Lisa G ass av Astrid Ö. JK10 kvitterar till 1-1. Innan halvlek gör JK10 även 2-1 efter ett långskott som går över Ines i mål. Vara har flertalet målchanser under första halvlek men den sista touchen på bollen finns inte där i kvällens match. Det är en fysisk tuff match mot JK10 som drar på sig flera frisparkar, Vara förvaltar dem tyvärr inte på bästa sätt i dag. Vara går till halvtidsvila i underläge men har ändå det mesta av spelet och de flesta målchanserna. I andra halvlek äger Vara mer boll och får även nu flera farliga frisparkar och hörnor. I minut 61 kvitterar Vara till 2-2 genom Hanna C efter en fin frispark av Elsa L. I slutet av matchen skadar sig Ella L och får utgå, vi hoppas att det räcker med lite uppehåll och vila för att läka. Vara har ändå i slutet av matchen flera riktigt farliga målchanser som skulle kunna blivit till mål. Matchen slutar 2-2 vilket känns som en förlust för Vara. Men Varas damlag skall ändå ta med sig allt positivt de gjort på vårsäsongen, de tar sig igenom våren utan en enda förlust, de har ett stabilt lag som arbetar för varandra och gör mycket mål. Endast två matcher med oavgjort resultat. Övriga matcher under våren har de en övertygande seger i varje match. Vi vet att damerna i Vara kan spela riktigt fin fotboll. Nu tar vi välbehövlig vila och laddar om för höstsäsongen. Dam 4 jul 0kommentarer
  • Referat: Vara SK - Vårgårda IK

Under onsdags kvällen gästades Varas damlag av Vårgårda IF. Det var ett bättre Vårgårda som Vara ställdes mot denna gång i returmöte och framförallt ett piggare lag som startade matchen. Vara kändes tröga inledningsvis i matchen, var två på bollen och fipplade endel med bollen. I matchminuten 6 drog Vara på sig en frispark i farlig läge, som Vårgårda togs sig an på bästa sätt och satte 0-1. Vara har därefter ett flertal målchanser men bollen vill inte leta sig in. Vårgårda ökar istället på sin ledning till 0-2 i minut 14. Ett fint anfall av Vårgårda som ställer Varas mittfält och försvar. Det blev ett riktigt uppvaknande för Vara som skall ha stor eloge i att de tog tag i sitt spel och därefter vände matchen. Vara började mer och mer att rulla boll. Vårgårda har idag en stark backlinje som håller borta Vara spelarna under långa stunder. I 20 minuten genomför Vara en del byten, Alice B och Elin S ut och in kommer Jehona och Ella L. Vara har flera fina målchanser och står bättre och bättre emot Vårgårdas backar. Jehona gör 1-2 i 31 minuten vilket var välbehövligt för Vara. 1-2 står sig till halvlek men känslan är nu att Vara har fått igång sitt spel mer och mer och ett litet mer driv på plan. I första minuten av andra halvlek gör Ella L 2-2 ass av Vera S en bra start på halvleken vilket tände Varas glöd. Vara tar därefter ledningen i matchen med 3-2 även det målet gjort av Ella L ass Lisa A. Vara spelar stundtals fin fotboll och rullar boll fint mellan sig men Vårgårda är inte alls ofarliga under matchen. Lagets placering i tabellen talar emot deras spel i matchen mot Vara. Det är ett av de bästa lagen Vara mött i serien, ett helt annat Vårgårda än vara mötte tidigt i våras Men ju längre matchen går är det Vara som har mer ork och kraft att anfalla och få till fina målchanser. 4-2 kommer på straff. Alice B kommer fri med målvakten som fäller Alice i straffområdet. Hanna C sätter straffen 4-2. Vara sätter i slutet av matchen 5-2 genom Jehona ass av Lisa G. Vara har i slutet av matchen ett par fina och vassa chanser som tyvärr inte går i mål. Men Vara vinner matchen rättvist. En bra insats att vända ett underläge till vinst. Ett extra plus får idag Julie som bryter många fina lägen för Vårgårda. Nästa match spelar vi borta mot JK10 på tis den 2/7 innan en välbehövlig vila för damerna. Dam 29 jun 0kommentarer
  • Referat: Vara SK - Trollhättans IF

Vara Sk dam tog på tisdagskvällen emot Trollhättan IF på Torsvallen. Vilken kväll det blev för damlaget. De går ut med en inställning till att vinna. De tar sig ann uppdraget på bästa sätt i kvällens match. Vara saknade för dagen två backar både Lisa A och Julie som är sjuka. Vara kommer igång bra och spelar fin fotboll och rullar bollen. Vara kommer fint förbi Trollhättan backlinje och rullar in bollarna i mål. Trollhättan IF spelar stundtals fin fotboll och ser riktigt vassa ut. De har ett tänk i sitt passningsspel och några tekniska spelare på mittfältet, men tjejer i Vara är duktiga på att läsa spelet och bryter många bollar. Ines får i dagens match göra några fina räddningar. Mittfältet i Vara gör i dagens match en strålande insats och ett extra plus skall Hanna C ha som jobbar oavbrutet i 90 minuter både offensivt och defensivt. Vara är grymma i sitt arbeta att stötta och hjälpa varandra. Det är som tidigare matcher svårt i Vara att utse någon spelar till matchens lirare då de arbetar som ett lag och hjälper varandra hela tiden. 1-0 kommer efter fint spel, Lisa G kommer fri med målvakten och gör 1-0. 2-0 kommer efter en utspark från Ines som Lisa G tar emot och kommer fri med målvakten och lägger in 2-0. Därav får även Ines en assist i denna match. Vara fortsätter att rulla in bollar, 3-0 gör Alice B ass av Lisa G. Vara får en frispark i bra läge som Hanna C lägger snyggt på mål men som målvakten denna gång räddar. Vara gör strax därefter 4-0 genom Lisa G ass av Ella N. Vara gör därefter en del byten. Under dagens match får hela avbytarbänken spela en stund. Ut går Elin S som åter är i spel efter fotskada, in kommer Meja A. Lisa G går ut och in kommer Ella L och Alice B går ut och in kommer Svea K. Vara fortsätter att ha endel målchanser men 4-0 står sig till halvtidsvilan. Ines får även under första halvlek göra endel fina räddningar och räddar även ett friläge från Trollhättan. I början av andra halvlek fortsätter Vara att trampa på. 5-0 kommer ca 10 minuter in i andra halvlek av Meja A ass av Dagny A. Vara har efter 5-0 målet en tuffare period där bollen tjongas iväg endel och till sist reducerar Trollhättan IF till 5-1. Även efter målet känns det lite mer oroligt på planen men till sist tar åter Vara tag i sitt spel och blir aldrig direkt hotat utan fortsätter att rulla in bollar framåt. Ella L gör både 6-1 och 7-1 ass av Meja A vid båda dessa mål. Därefter görs även ett par byten igen. Ellen B får en armbåge i ansiktet och får tyvärr utgå pga detta. Trollhättan backlinje tröttnar och orkar inte stå emot anfall på anfall, Alice B gör både 8-1 och 9-1 framspelad av Meja A. Alice B sätter även 10-1 i slutminuten vilket blir slutresultatet. Vara är det bättre laget under 90 minuter och har en riktigt vilja i laget att arbeta för varandra. I dagens match skulle hela laget kunna få pris som matchens liraren men det finns ju tyvärr bara ett pris och i dagens match går matchen lirare i Vara till Lisa G och i Trollhättan IF till nr 24 Elin Båth. Nu vilar Damlaget en vecka då serien vänder och Vara möter åter igen Vårgårda men nu på hemmaplan den 26/6. På söndag den 23/6 spelar F19 hemma mot Trollhättan/Halvorstorp på Torsvallen. Dam 19 jun 0kommentarer