• Kryss mot Brage i kylig och tight match

Föga förvånande var det kyliga förhållanden i Borlänge under lördagen när vi gästade Borlänge för match i ligacupen. Frostig konstgräsmatta och isande vindar skapade tuffa yttre förutsätttningar på förhand och det skulle även visa sig att vårt spel inte direkt värmde denna eftermiddag. Hemmalaget visade direkt att det här inte skulle bli någon enkel historia för oss utan ställningskrig kan nog bäst beskriva den första halvleken. Högoktaniga chanser var det ont om och spelet bedrevs mest mellan båda straffområden och på mittplan. GIF hade svårt att få till ett ordnat passningsspel samtidigt som båda försvarslinjerna gjorde det svårt för sina motståndarforwards. Efter 41 minuter ledde så ett missförstånd vid uppspel till att Brage tog ledningen med 1-0 genom Samuel Söderström-Linde. Det enda stället där det fanns någon som helst värme var i Henrik Bäckströms huvud som brann på riktigt i en situation som ledde till gult kort efter 46 minuter. En välbehövlig paus och lite värme i omklädningsrummet väntade efter det. Andra halvlek följde länge samma mönster som den första och GIF hade svårt att etablera något riktigt tryck på moståndarna. Ju längre matchen fortskred började dock hemmalaget få svårt att försvara sitt straffområde, kanske tänkte sig hemmalaget slå fast om sin ledning genom att backa hem. Vi skapade ett stor antal hörnor och en del farliga avslut innan våra tränare även möblerade om i laget och skickade upp mittbacken Elvis Hansson på topp för att skapa än mer tryck. Detta visade sig vara ett genidrag och i den 89e minuten frälste Elvis sina lagkamrater och alla oss påhejare med att sätta 1-1. Efter slutsignal avgjordes också en straffsparksläggning för att kunna avgöra gruppen även om lag skulle sluta på samma poäng och målskillnad. Denna vann GIF Sundsvall och har därmed en liten fördel i kampen om den enda platsen i gruppen som leder till A-slutspel med start i februari. Nu väntar den sista gruppmatchen för vår del hemma mot Falu BS på söndag klockan 13, vi hoppas innerligt på varmare vindar på alla sätt då. Matchfakta: Enda målskytt Elvis Hansson, Publik 37, Temperatur Skitkallt P19 20 nov 2023 0kommentarer
  • Storseger mot Sandvikens IF

Då var den första matchen för säsongen 2024 spelad och det var Sandviken som stod för motståndet i ligacupens grupp 1 för P19. Matchen spelades på ett råkallt NP3 men med drägliga förutsättningar för fotboll. GIF Sundsvall satte högsta fart redan från minut 1 och ivrigast av alla var nummer 11 Bäckström som ordnade 1-0 redan i första minuten där en olycklig motståndarback var sist på bollen. Nämnde Bäckis hade nog ätit socker för han nöjde sig inte där utan spädde på med såväl 2 som 3-0 innan det hunnit gå 7 minuter av matchen. GIF fortsatte sedan med hög press och ivriga försök mot motståndarmålet och efter 15 minuter resulterade en fin kombination i att Mille Eriksson snyggt kunde vinkla in 4-0. Resten av halvleken blev lite jämnare där Sandviken visade prov på fint spel och en del indivduellt skickliga aktioner. GIF gick till halvtidsledning med 4-0. Den andra halvleken startade som den första med att inhoppande Yosuf Ali Haji satte 5-0 direkt på avspark och det rullade på i samma anda med täta mål genom Ville Normelli Häggkvist som sprang in 2. Yousuf ville inte vara sämre utan sparkade in sitt andra innan Sandviken reducerade till 8-1 på ett fint sätt genom Amiin Daud. Yousuf visade sedan prov på fin glidtacklingsteknik två gånger om. Domaren hade dock synpunkter på utförandet och ansåg att Yousuf kunde öva vidare utanför planen så det blev två gula och tidig dusch. Sandviken glimtade bitvis till med fina kombinationer, kanske stärkta av det numerära övertaget, men fysiken och orken tog ut sin rätt i slutet. GIF visade ingen pardon utan fortsatte sin målkavalkad, både Malte Hallin och Oscar Runberg fick sätta sina första mål i P19. Mille Eriksson hann även med att göra både sitt andra och tredje mål för eftermiddagen innnan domaren Omar Meqbil blåste för slutsignal. Målskyttar för GIF: Mille 3, Yousuf 2, Ville 2, Henke 2, Malte, Oscar och ett självmål Sammanfattningsvis en stabil seger för GIF Sundsvall mot ett ungt lag från Sandviken. Motståndarna skall dock ha all heder för sitt försök att spela boll hela matchen trots underläget. Nu blickar vi framåt mot en bra träningsvecka innan en tuff bortamatch mot Brage väntar i Borlänge på lördag den 18/11 klockan 16.00. Ni kan följa vår vardag i laget på: www.instagram.com/gifsundsvallp19 Tillsammans är vi GIF Sundsvall! P19 14 nov 2023 4kommentarer
  • Idag börjar den nya säsongen!

Efter en kort vila och välbehövligt skollov kör vi nu igång den nya säsongen med träningar för att spela Ligacupen under några veckor i november. Vi börjar med träning idag 7/11 16.00 och första matchen går av stapeln på lördag 11/11 klockan 15.00 då vi tar emot Sandviken på NP3 Arena. P19 7 nov 2023 0kommentarer