• Sponsorstöd

Vi tackar alla sponsorer för stödet under 2022 Herr A 10 sep 2022 0kommentarer
  • Matchreferat Saleby IF - Tuns IK 0-8

I lördags var det dags att bege sig till Salebyvallen i jakten på 3 nya poäng Matchen är 2 minuter gammal när vi tar ledningen: Hassan får en djupledsboll att gå på vid sin högerkant som han släpper vidare till Cannmo som i sin tur slår ett inlägg, bollen hamnar hos Tobbe sätter 0-1. Hemmalaget står lågt, kommer inte upp i något direkt press-spel vilket ger oss mycket tid och vi får äga mycket boll. Med kvarten spelad utökar vi ledningen. Efter en hörna misslyckas Saleby rensa undan bollen, Tobbe står på rätt ställe och kan sätta 0-2 till Tun. Den höga andelen bollinnehav fortsätter då hemmalaget ger oss tid att lugnt, metodiskt söka efter de rätta lägena att slå den avgörande bollen. Matchminut 22: Viktor ser tidigt en djupledslöpande Ned, slår en längre boll mot honom och bollen styrs vidare mot Hassan som med mer eller mindre öppet mål enkelt kan ge oss en 0-3 ledning. Matchuret står på 37 och efter ett anfallsförsök av hemmalaget vinner vi bollen på egen planhalva och kan efter riktigt fint kombinationspel få ut bollen till Aziz som hittar Ned som sätter 0-4. Med 3 minuter kvar av den första halvleken kommer Aziz till ett nytt inlägg från sin vänsterkant, bollen hamnar hos P i den bortre ytan av straffområdet och läget ser ut att försvinna men P får iväg ett avslut som letar sig in i maskorna vid målets bortre hörn. Vi går till halvtidsvila med ställningen 0-5 på ett soligt Salebyvallen. Vi rotererar laget direkt till starten av den andra halvleken. Däribland kommer Flaket in som direkt med ett inlägg hittar Hassan, bollen hamnar lite fel för Hassan men slutprodukten av detta blir en solklar kanditat till säsongens mål: Hassan klackar bollen som seglar över målvakten och in i mål, 0-6! Knappa 10 minuter efter är det Flakets inlägg som nu igen skapar farligheter. Ett inlägg som först Albin är på hamnar till sist hos Max Miller som får göra sitt första mål i den blå tröjan. Likt den första halvleken kommer Saleby aldrig ens i närheten att kunna matcha oss spelmässigt. Vår trygghet med boll och vår individuella skicklighet är stundtals helt överlägsen mot hemmalaget. Ned får med sitt andra mål för dagen skriva slutresultatet till 0-8. Pontus inlägg hittar Ned som på volley (och med fel fot?) gör dagens sista mål Hatten av för laget som trots att det redan i inledningen märks att vi möter för dagen ett lag som aldrig kommer kunna matcha oss aldrig tar foten från gasen, något som kommer vara viktigt att forsätta med resterande matcher. Formen pekar spikrakt uppåt med tre raka segrar och en målskillnad på 22-1. Nu tar vi sikte på nästa match hemma mot Rackeby på hemmaborgen Tunet för att förlänga segerraden och jaga mer plusmål i jakten på kvalplatsen! VAMOS! /M Herr A 5 sep 2022 0kommentarer
  • Matchreferat Tuns Ik - Hällekis/Trollmen 5-1

Efter en komfortabel seger borta mot Järpås med 0-9 var det nu dags för ny match mot sett till tabellposition mycket tyngre motstånd. Hällekis/Trollmen stod för motståndet denna lunchmatch på ett mulet Tunet Första halvlek blir chansfattigt åt båda håll. Nu när seriespelet står inför sitt upplopp märks allvaret och matchens betydelse. Jag tycker ändå att vi visar åter prov på bra tålamod och låter inte de uteblivna chanserna göra oss frusterade och göra förhastade beslut i denna frustration. Vi går till halvtidsvila med ställningen 0-0 på resultat-tavlan. Andra halvleken drar igång och kort därpå får vi utdelning. Efter att bortalaget tappat boll får vi ett omställningsläge där Ned blir mer eller mindre ren på offensiv planhalva. Innan motståndarlaget hunnit jobba ikapp avståndet mot Ned släpper han bollen till Miller som ger oss ledningen efter ett fint avslut, 1-0! Efter Millers mål hittar vi ett momentum och vi kommer in i en period i matchen där jag undrar om det någon gång spelats bättre fotboll på Tunet än det gjorde just då? Kortpassningspelet, löpvilligheten, spelglädjen ALLT sitter på samma gång. Mycket rättvist får vi även utdelning: Matchminut 62: Albin får huvudet på ett inlägg och kan nicka in 2-0 till Tun, helt ottagbart för målvakten! Hällekis lyckas inte resa sig efter 2-0 målet och luften ser ut att gå ur bortalaget samtigt som målet ger oss än mer momentum. 3-0 målet låter sig inte vänta länge och i samband med ett inkast skarvas bollen vidare till Flaket centralt i banan som kan med fantastisk precision i avslutet sätta 3-0. Interna skytteligans ledare skulle inte heller gå mållös idag: bollen spelas ut till Miller på sin vänsterkant som sedan släpper bollen till Aziz som i sin tur serverar Ned som stöter in bollen och hans 16:e mål för säsongen ger oss en 4-0 ledning med 72 avverkade minuter på matchuret. Bortalaget får ett tröstmål mot slutet och reducerar till 4-1 men tillsist är det ändå Tuns Ik som gör matchens sista mål. Efter en frispark från Miller hamnar bollen hos Aziz som skickar in bollen i box, mycket påpassligt står Matte P på rätt stället och kan enkelt stöta in bollen i mål. Slutresultat skrivs till 5-1 och en otroligt viktig seger i jakten på kvalplatsen är inkasserad! Många tecken skrivna om det offensiva i detta referat skriven i euoforin efter dagens insats men självklart måste den defensiva insatsen även omnämnas. Den arbetsinsatsen hela laget står för när bortalaget äger boll är grymt bra. Backlinjen står föredömligt emot dom längre bollar Hällekis provar, centralt mittfält vinner andraboll efter andraboll. Den för dagen halvt ofrivilliga målvakten Rasmus sköter uppgiften med bravur. Denna match om något visar vilken utveckling vi stått för när man jämför mot den bleka insatsen i bortamötet mot samma motstånd och forsätter vi få samma fina träff i anfallspelet kombinerat med det hårda jobbet i defensiven är jag övertygad om att detta kan bli en spännande höst! När ni väl når slutet av detta rekordlånga (?) referat hoppas jag att ni mellan raderna kan läsa hur stolt jag känner mig efter dagens insats, det hoppas jag även att alla inblandade ska känna efter matchen och bära med er till nästa lördag då vi beger oss till Saleby (eller var det Järpås?) VAMOS! /M Herr A 28 aug 2022 0kommentarer
  • Matchreferat Järpås IS - Tuns Ik 0-9

Efter den otroligt tunga förlusten borta mot serieledarna Trässberg föregående fredag stod nu tabelljumbon Järpås nu istället för motståndet under onsdagens drabbning. Vi väljer denna match att starta med en något ändrad formation (3-4-3) för att få bättre tryck på hemmalaget och lyckas bra med detta. Ett nerpressat Järpås får mer eller mindre inte komma upp på offensiv planhalva under hela halvleken och lika så bollen. Majoriteten av målchanserna skapas i den vänstra korridoren men de flesta insticken och inläggen lyckas hemmalaget stöta ut till hörnor, jag undrar om vi inte har över 10 hörnor från vänster hörnflagga i den första halvleken. Men tillslut får vi äntligen hål på Järpås. På ett inlägg skarvar Flaket ner till Tobbe och den sistnämnde kan enkelt sätta bollen i öppen kasse! 0-2 målet kommer strax därefter, Miller slår en hörna som Ned förvaltar på bästa sätt.0-3 och 0-4 målet dröjer till slutet av den första halvken; Tobbe skarvar in en boll i box, Ned mål och Miller får utdelning efter genombrott på egen hand in från kanten och in i box. Ned skriver halvtidsreslutatet till 5-0 efter ett instick från Miller in i straffområdet. I den andra halvleken tyckert jag att hemmalaget lyfter sig en aning samtidigt så vi står för en någon lägre prestation.Men ändå får vi relativt god utdelning på våra lägen även i denna halvlek. 50 minuter spelat och vi vinner en frispark på offensiv planhalva som Miller elegant förvaltar. Bara 10 minuter efter gör samma Miller 0-7 efter ett instick bakom hemmalagets backlinje. Vi roterar samtliga spelare som startar på bänk och hela laget får gott om speltid. Rasmsus som fått hoppa in får göra sitt första mål i den blå tröjan och Miller stänger målfabrikationen efter att Linus avlossat ett skott som målvakten lämnat retur på. Slutresultatet skrivs likt hemmamötet till en seger med 9 måls marginal. Svårt att dra några större slutsatser efter denna match och det kanske man inte heller ska göra. Vi möter åter ett Järpås som ligger på en helt annan nivå än Tun trots att jag ändå tycker att hemmalaget har utvecklats något mot föregående drabbning. Men vi tar med oss dom 3 poängen, 9 plusmål och riktar fokus på söndagens kamp mot Hällekis! VAMOS! /M Herr A 27 aug 2022 0kommentarer
  • Matchreferat Trässbergs Bk - Tuns IK 2-1

Efter en mycket stark insats i segern hemma mot ÖSIK i omstarten var det i fredags åter dags för ny match. Denna gång var det vår tur att besöka Trässberg för att försöka ta med oss alla tre poäng hem till Tunet. Det smäller direkt i matchen, inte bara från åskovädret utan även på planen. Två lag som visar att det är match där poängen som står på spel är oerhört viktga för de båda lagen. Med en dryg kvart spelad gör Jocke i målet två fina räddningar på avslut från nära håll men returen på den sista räddningen hamnar tyvärr hos en hemmaspelare och Trässberg tar ledningen. I samband med detta får vår Jocke en smäll mot huvudet och vi får ställa en utespelare i form av Adrian mellan stolparna. Halvleken går vidare och vi hittar vägar fram till målet främst genom kanterna men målen uteblir. Istället får Trässberg strax innan halvtidsvilan ett omställningläge när man slår en djupledsboll till i min värld en offsidestående spelare fri väg fram mot mål och kan rulla in 2-0. Ett resultat vi sedan går till halvtidsvila med. Andra halvlek drar igång och jakten på kvitteringen inleds, något vi lyckas mycket bra med. Bollen befinner sig på hemmalagets planhalva större delen av den andra halvleken. Vi skapar massor med chanser från genombrott på kanterna, kombinationsspel centralt, fasta situationer och vi får hemmalaget att darra rejält. Med 5 minuter kvar av ordinarie tid får vi tillslut utdelning. Det blir en tilltrasslad sitatuion i straffområdet efter en hörna och Hassan är tillslut sist på bollen, 2-1! Vi växlar upp forceringen ytterligare avslutande minuter och är riktigt nära en kvittering flertalet gånger men resultatet står sig och vi får se oss besegrade av serieledarna. En riktigt bitter förlust i match som gällde så mycket där jag tycker att vi över 90 minuter ändå är det bättre laget. Imorgon väntar ny bortamatch mot tabelljumbon Järpås i ett möte jag hoppas vi kan få rejäl fart på målfabrikationen igen! VAMOS! /M Herr A 23 aug 2022 0kommentarer