• Träningsstart inför höstsäsongen!

Hoppas alla njuter av ledigheten och sommaren. Nästa vecka (v.31) kör vi igång höstsäsongen med tre träningar och en träningsmatch. Träning 17.30 på måndag 2 aug, tisdag 3 aug och torsdag 5 aug samt match lördag 7 aug. Ha en härlig vecka, ses snart! Seniorlag Herrar 28 jul 2021 0kommentarer
  • Sommarläsning!

Här kommer lite sommarläsning att avnjuta. Vi har ju bara lirat 3 matcher än så inte mycket att gå på men alltid nåt att hålla koll på! Gjorda mål: 5 st Insläppta mål: 4 st Matchperiod gjorda mål: 0-15 min 1 st 76-90 min 4 st Matchperiod insläppta mål: 16-30 min 1st 31-45 min 2 st 46- 60 min 1 st Tack vare all träning är vi starka sista kvarten och kan där vända eller avgöra matcherna! Skytteligan och busligan är uppdaterad och där märker vi hittills en klar förbättring i busligan jämfört med ifjol! Skytteligan: 2 st Patrik Fogelquist 1 st Adam Fazlic, Christoffer Hansson & Hugo Thörn Busligan: 1 st varning Alexander Wikström, Andreas Lustig, Anton Stenberg, Jesper Holmberg, Patrik Fogelquist & Rickard Edman Även träningsnärvaron är uppdaterad och finns att läsa! Trevlig sommar! Seniorlag Herrar 4 jul 2021 0kommentarer
  • Årets andra match, TBK- TIF

Något försenat referat då vi alla satt fastklistrade under gårdagens spännande kväll, dock ett snöpligt slut… Blev det ett snöpligt slut för TBK också… Nej, denna gång var det tvärtom! Matchen började 18.00 och för motståndet stod Trollhättans IF. Återigen var det den gröna och vackra Trässbergsvallen som var vår spelplan. Matchen inleddes i ett rasande tempo från vår sida. Varenda spelare i röd tröja sprang och visade sig för att få boll och/eller för att skapa lägen till sina medspelare. Under denna intensiva period som höll i sig cirka 10 minuter hann vi med några riktigt fina anfall och spelvändningar som sånär slutat i ett mål. Först ut var ett vackert anfall som påbörjades i de bakre leden av Jesper som via vänsterkanten där Joel huserade för dagen fick fram bollen till Adam. Adam trippande snabbt runt på sin kant och spelade in ett farligt inspel som vi sånär lyckade stöta in. Strax därefter skickade Anton med styrka och vilja fram en boll i djupled bakom motståndarnas backlinje. In i luckan som framkom flög Fogel fram med en smart löpning och blev nästintill friställd med motståndarnas målvakt. Fogels avslut svepte några centimeter utanför mulburen. Några minuter senare hittade Micke med sin känsliga högerfot ut med en boll på högerkanten. Kirre löpte med kvicka fötter förbi sin markering och slog direkt in bollen framför mål. Där dök Anton upp och avlossade ett direktskott som återigen smet centimeter utanför målramen. Innan vår press var över han vi med några farliga hörnor som lades av Joel och Anton. Då inte motståndarnas målvakt stod i vägen så stod domaren (som gjorde en bra match) felplacerad och råkade stå i vägen för ett tänkt avslut från Adam. Efter vår 10 minuters period av utmärkt spel kom TIF mer och mer in i matchen. De hade en väldigt stark centrallinje som försvårade vårt uppspel. Hugo tillsammans med sin farbror, farbror Micke fick slita på innermittfältet och gjorde ett suveränt jobb. De stoppade i princip allt som kom i deras väg, både bollar och motståndare. Motståndarna spelar sig fram till några chanser men med kapten Rickard som styr längst bak så avvärjs det mesta. I mitten av halvleken driver en motståndare upp bollen och med ett välriktat skott är vi i underläge, 0-1! Otagbart för vår målvakt Daniel Thim som med storartad pondus och säkra räddningar gör en väldigt bra match. 0-1 i paus. I andra halvlek kommer en mycket lovande kille in och visar verkligen att han vill konkurrera om platserna iår, Joel B. En jämn andra halvlek startar och vi flyttar upp laget några snäpp i banan för att skapa tryck och hetare målchanser. Och det skapar vi, men det ger också motståndarna möjligheter att ställa om i snabba omställningar. De försöker med djupledsbollar på båda kanterna. Joel är omutlig på sin vänsterkant. På högerkanten försöker de säkert 10 gånger. Men varje gång händer samma sak, det börjar med en löpduell mellan en motståndare och Tommy. Varenda gång glidtacklar han bort bollen lika precist varje gång framför motståndaren. I mitten av halvleken visar Fogel återigen hög klass då han i farten tar med en hård pass, dock blir avslutet inte riktigt vad han tänkt då skottet går strax utanför. I den 85 minuten kämpar Kirre till sig bollen på mitt plan och levererar den vidare till Fogel som i sin tur lyfter in ett perfekt inlägg mot den bortre stolpen. Där kommer en helt fristående Adam fram och siktar ordentligt med skallen innan han ursnyggt nickar in kvitteringen. 1-1. När det återstår cirka 15 sekunder av matchen lyfter Jesper bollen framåt. Bollen seglar högt upp och dimper ned i motståndarnas straffområde. En framstormande Fogel hinner precis dit och stöter in segermålet! 2-1! Seniorlag Herrar 30 jun 2021 0kommentarer