• Nu information

Analysresultaten från de legionellaprover som togs i ishallen förra veckan visar att det inte finns några bakterier i vattenledningarna eller tappställen. En isolerad vattentank visade på bakterier över gränsvärdet. Underhållsåtgärder sker. Den person i vår verksamhet som tidigare bekräftats med legionella visar sig fått smittan från en extern källa. Det har inte varit någon risk att vistats i ishallen under denna period. Den åtgärd som nu är gjord är att ismaskinen är tagen ur tjänst för sanering och vidare provtagningar kommer ske och nu under eftermiddagen har det anlänt en lånemaskin som vi kommer ha under tiden vår ordinarie ismaskin saneras och slutprov är utfört. Vid frågor eller funderingar kring denna situation kontakta mej: Magnus Sundgren Ordförande SUNNE IK 070-591 85 11 magnus@sunneik.se Sunne IK 1 nov 2023 0kommentarer
  • SIK vinner genrepet mot Malung IF med 3-4 på bortaplan!

SIK vinner genrepet mot Malung IF med 3-4 på bortaplan! 💪 I den första perioden håller båda lagen varandra mestadels till utsidan, det är dock Malung som turligt får in 1-0 i spel 5 mot 4 genom ett pass som tar på egen spelare och in. Den andra perioden svänger mer fram och tillbaks då lagen byter öppna chanser med varandra. Vi får även chansen att spela 5 mot 3 i dryga minuten utan utdelning, båda lagen visar även upp bra målvaktsspel. Det är ändå Malung som kommer vinnande ur perioden med en 2-0 ledning inför sista. I tredje perioden visar SIK stark karaktär trots underläge inför sista fortsätter vi och skapar lägen och får till slut utdelning genom R. Jägermyr som gör 2-1! Det dröjer inte länge innan SIK kvitterar till 2-2 då i spel i numerärt överläge genom A.Prytz! När väl Malung kommer till målchanser är Gustaf stabil bak i målet! Efter dryga 15 minuter gör SIK 2-3 genom C.Jonsson Sundqvist som sätter pucken i nättaket från nära håll! Efter ledningsmålet blir vi lite passiva och rädda om ledningen. Malung får även ett pp med 3 minuter kvar, men vi reder ut det och Prytz kan göra mål i tom bur till 2-4.🎯 MIF gör dock 3-4 men närmare kommer de inte, utan det blir en SIK seger!🔵 Målskyttar 🚨 R.Jägermyr 🚨 A.Prytz 🚨C.Jonsson Sundqvist 🚨A.Prytz Skott: (5-6) (11-13) (15-8) 31-27 Next up är seriepremiären hemma mot IFK Munkfors nästa fredag!💥 ’ #🔵 Sunne IK 29 sep 2023 0kommentarer
  • Helgens dubbelmöte med IFK Munkfors slutar 1-1 i matcher.

Vinst mot Munkfors i tredje träningsmatchen! Under förra veckan mötte SIK Malungs IF, det blev förlust hemma i Helmia arena trots att SIK var snäppet bättre spelmässigt. Under fredagkvällen skulle en något jämnare hockeymatch utspela sig mot IFK Munkfors. (Undertecknad, som inte varit på ”Klingevi” sedan man själv spelade för ca 10 år sedan, måste börja med att man fick se prov på hur en ishallen kan se ut även hos oss mindre klubbar, bara att lyfta på hatten och gratulera IFK Munkfors till en grymt fint renoverad ishall). Matchen då, i första perioden får SIK en drömstart när Samuel Henriksson efter några sekunders spel sätter 0-1 bakom burväktaren i IFK. Spelet blir böljande och lagen byter chanser med varandra. När SIK-spelarna får besöka den klassiska och välbesökta botbänken i Munkfors arena tar så smått IFK över spelet och kan senare även kvittera. 1-1 blir slutsiffrorna efter den första perioden. I andra perioden fortsätter lagen byta chanser med varandra, SIK gör både 1-2 genom Christoffer Jonsson Sundqvist och sedan även 2-3 genom Samuel Lindsäth som förblir resultatet efter två spelade perioder där SIK gör en fin spelmässigt period. I tredje perioden blir SIK väl passiva och rädda om ledningen, och det ser ut som vi lyckas reda ut stormen. Vi håller IFK utanför oss, och när de väl kommer till farliga lägen står kvällens SIK-målvakt Gustaf ”Gurra” Nermark i vägen. Det ska dröja till 19:44 innan IFK kvitterar med ett klassiskt skitmål. I OT tar det inte många sekunder innan Johan Berntsen lossar på stora kanonen och SIK vinner därmed kvällens drabbning. I kväll visar SIK att om alla gör jobbet i 60 minuter så kan vi vara med och störa lag som tillhört toppen i hockeytvåan de senaste åren, men då gäller det att gå in med samma inställning varje match, hela säsongen. Hela laget förtjänar en klapp på axeln, och Gurra i målet gör en stabil insats. Även om tempot var betydligt lägre än mot både BIK J20 och Malungs IF, så blev det en kamp med många närkamper, blockade skott och känslor, precis som det ska vara. Förlust i andra träningsmatchen för helgen! Under söndagskvällen mötte SIK IFK Munkfors ännu en gång denna helg, den här gången i Helmia arena. I första perioden började IFK i ett högt tempo, SIK var inte på tårna och IFK kunde snabbt gå upp till en 0-2 ledning. SIK skulle reducera till 1-2 genom Christoffer Jonsson Sundqvist, men innan hesa Fredrik löd gick IFK upp till en 1-3 ledning. SIK skapar en rad chanser att sätta dit pucken men trissan vill inte in i kväll. I andra perioden spelar SIK upp sig, vi bör helt klart göra mer än ett mål i kväll då vi har ett antal frilägen och andra bra lägen att trycka dit pucken. I stället ska IFK göra 1-4 på ett väldigt passivt SIK-försvar. I tredje och sista perioden fortsätter SIK att skapa en del lägen, utan att lyckas trycka dit pucken. 1-4 blir kvällens slutresultat i matchen och det är absolut inte orättvist. IFK har 1-2 vassa femmor som man får se upp med, då gäller det att vara påkopplade och vilja göra jobbet, något som inte riktigt var där i kväll. Nu är det bara att fortsätta träna bra, en träningsmatch återstår mot Malungs IF borta innan det ör dags för seriepremiär den 6/10. ’ #🔵 Sunne IK 18 sep 2023 0kommentarer