• KOM OCH HEJA FRAM DAMERNA TILL DIVISION 1 PÅ FREDAG!

Damlaget i innebnady har gjort en bra säsong med bland annat 15 raka segrar och är nu en seger ifrån avancemang till division 1. På fredag möter dom Rättviks IBF i Testebo Arena. Hjälp till att fylla sporthallen och heja fram damerna till division 1! Matchstart 20.00! Strömsbro IF 20 mar 0kommentarer
  • Vinnare i Handelsbanken cup!

I helgen vann Strömsbro U13 Handelsbanken cup i Sundsvall efter att ha gått obesegrade genom hela cupen! Grattis killar! Strömsbro IF 10 mar 2kommentarer
  • Matchreferat från gårdagens vinst mot Enköpings SK

Att läsa på hockeyettan.se Herr Hockeyettan 18 jan 3kommentarer
  • Referat: Falu IF - Strömsbro IF

Hockeyettan Norra Vår och vår tredje match. Endast #22 Westlund saknas i laguppställningen och i mål startar #35 Eriksson. Matchen började mycket trevande. Första perioden är jämn där Falun har första halvan och vi andra. Vi lyckas också ta ledningen med 1-0 genom #19 Åhlen-Hedenström i slutet av perioden. Spelet är inget vidare och vi byter chanser med Falun, känns inte som vi gör jobbet över hela banan utan Falun tillåts vinna många kamper efter sargerna. När vi väl får kontroll på pucken i anfallszonen så gör vi det bra och skapar chanser men när Falun checkar oss så har vi svårt att få kontrollerade uppspel. Perioden slutar med ledning 0-1 och skotten 13-11. Andra perioden börjar som första. Falun lyckas checka fast oss och skapar några farliga chanser. #35 Eriksson är tät och räddar oss ett par gånger. Vi är farliga när vi får snabba omställningar och på en sådan sätter #20 Broberg snyggt 0-2 i närmaste krysset. Tendensen att vi tappar kampen runt sargerna i egen zon resulterar till slut i att Falun reducerar till 1-2 med halva matchen kvar. Känns rättvist men också onödigt. Kanske smugit sig in en känsla av att lagets kvalitéer gör att det löser sig och det är livsfarligt i en sport som hockey där inställning är så viktigt. Det är också det som gör lagidrott så intressant att det inte räcker med att vara bättre på papperet. När pucken släpps så måste jobbet göras i alla situationer. Perioden slutar 1-1 och det är 1-2 på tavlan inför tredje. Skotten klart till Falun med 15-7 trots att det enda PP var vårt. Tredje perioden och kontrollen av spelet är bättre. Vi styr spelet bättre även om Falun inte är ofarliga. #35 Eriksson i målet är fortsatt stabil och släpper få om inga returer samtidigt som vi agerar mer rejält. Matchen står och väger när vi drar på oss matchens enda utvisning med fyra minuter kvar. Vår PK gör ett jättejobb och stänger ner Faluns möjligheter på ett bra sätt med hjälp av #35 Eriksson så släpper vi inte in någon puck. Istället så stänger #20 Broberg matchen med mål i öppet mål. Matchen slutar 1-3 och laget tar med sig 3 poäng hem på bussen. Skotten i sista är 10-10 och totalt i matchen 38-28. Men vad gör det när #35 Eriksson har 97,37 räddningsprocent. Falu IF – Strömsbro IF: 1-3 (0-1, 1-1, 0-1) Skotten: 38-28 (13-11, 15-7, 10-10) Utv: 2-2 0-1 19:18 #19 Åhlen- Hedenström (#11 Hansson, #9 Galbavy) 0-2 24:14 #20 Broberg (#23 Hägerström, #69 Mann) 1-2 31:25 #86 Johansson (#8 Hedberg, #34 Godmere) 1-3 59:16 #20 Broberg (#23 Hägerström) #35 Victor Eriksson förtjänar extra beröm efter en stabil insats. Stoppar 37 av 38 skott och inger lugn i kassen. Känns som Victor är tillbaka på riktigt efter skadefrånvaron. Nu dröjer det till Sön 14 Jan innan det är match igen. Då reser vi till Vännes (3 mil väster om Umeå) för match mot Vännes HC. Ett lag vi slog både borta och hemma i höstas men något säger att vi måste 1. Komma upp i standard 2. Hantera ytterligare en lång resa i buss för att bärga tre poäng. Herr Hockeyettan 13 jan 0kommentarer
  • Övertidsseger mot Vännäs

En försenad match som till slut fick avgöras på övertid där Leon Okonkwo Prada satte 3-2 med sitt första mål i Strömsbrodressen. Efter att isen strulat så pass på Testebo att vi inte kunde spela där fick vi klartecken att spela den på Monitor ERP Arena. Två timmar försenad startade matchen och där skulle vi få se en repris av gårdagens första mål. Återigen var det Emil Lindgren som höll sig framme på en styrning och blev förste målskytt den här söndagen. Målet kom i numerärt överläge. Gästerna skulle dock få in en kvittering innan periodens slut och vi hade 1-1 i paus uppe på Sätraåsen. Några minuter in i den andra perioden skulle Vännäs ta ledningen med 1-2 efter att Helmer Oskarsson skickat iväg ett skott som gick in bakom Victor Eriksson i Strömsbromålet. Också det målet kom i spel fem mot fyra. Hemmalaget skulle dock komma tillbaka i den tredje perioden. Kvitteringen till 2-2 kom efter ett två mot ett-läge när Tim Alverhag hittade fram till Jesper Åhlén Hedenström som även han blev målskytt för andra matchen i rad. Inga fler mål kom i den tredje perioden och matchen fick tas till förlängning för ett avgörande. Där plockade Vännäs målvakten för att få in en man mer på banan. Man hade ett visst tryck i offensiv zon och då skulle Leon Okonkwo Prada egentligen bara rensa pucken ur egen zon men den gled ända in i den tomma målburen på andra sidan isen och därmed avgjorde han matchen med sitt första mål i Strömsbrotröjan. Vi vill rikta ett stort tack till Brynäs IF med driftpersonal, och speciellt till Monika Blom, för att vi kunde få genomföra dagens match i Monitor ERP Arena! Strömsbro IF – Vännäs HC 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 1-0) Skott: 31-30 (6-15, 12-7, 11-8, 2-0) Utv: 4-12 (0-2, 2-4, 2-6, 0-0) 1-0 (08:50) Emil Lindgren (Joel Holmli, Adam Dahlström) PP1 1-1 (13:14) Axel Blom (Felix Hälldahl, Robin Gren) 1-2 (23:29) Helmer Oskarsson (Marwin Wedemo Nordkvist, Filip Wiberg) PP1 2-2 (45:01) Jesper Åhlén Hedenström (Tim Alverhag, Calle Westerlund) 3-2 (62:01) Leon Okonkwo Prada (Jesper Åhlén Hedenström) ENG Highlights från matchen hittar ni här Herr Hockeyettan 2 okt 2023 0kommentarer