• Referat: Stöde IF - IFK Timrå P05/06

I dagens andra match var det ett helt annat lag vi fick se. Fint passningsspel ,bra rörlighet och en positiv inställning matchen igenom. I första perioden trycker vi ner Timrå direkt, vi skapar massor med chanser men är inte alls effektiva. Istället tar Timrå ledningen på ett självmål efter en hörna, resultatet står sig till paus. I andra perioden skapar vi ännu mer framåt, men i avsluten är vi både lite för ivriga och har målramarna emot oss, innan perioden är över har vi dock gjort 2 mål och har en 2-1 ledning. I tredje perioden börjar vi bli trötta och spelet blir inte fullt lika bra som de föregående perioderna. En kvart från slutet lyckas vi göra ännu ett självmål (vårat 4e självmål denna dag) och kvitterar till 2-2 men med en stark slutforchering kan vi göra 2 mål till och ta en mycket välförtjänt seger. Det finns massor att plussa på denna match, främst att vi rör oss och passar boll och spelar jättefin fotboll. Individuellt går det extra plus till bröderna Blom för deras otroliga inställning och vilja, Oliver som visar att han inte bara är en fantastisk målvakt utan åxå en otroligt bra utespelare som i denna match dominerade mittfältet totalt, och Anton som trots ryggsmärtor kämpar på och till slut avgör matchen med sina 3 mål. F13 15 sep 2018 0kommentarer
  • Referat: Stöde IF - Sund IF

I en hård t.o.m småful match föll grabbarna mot ett Sund som hade lite bättre skärpa i anfallsspelet. I den första perioden var det böljande spel, vi tog ledningen tidigt men Sund både kvitterade och tog ledningen efter svagt försvarsspel från våran sida. I den andra perioden vart spelet mer fysiskt och bägge lagen la fokus på mycket annat än fotboll. Sund gick ifrån till en 4-1 ledning, mest pga av att vårt försvarsspel var bedrövligt. I 3e perioden gick vi ut och spelade fotboll igen, lite mera bestämt och tufft, tyvärr tappade vissa motståndarspelare humöret av detta och det slutade med att dom drog på sig inte mindre än 3 gula och ett rött kort. Oerhört tråkigt att se. Även om våra killar kan tappa humöret så går vi iaf inte omkring och hånar motspelare, käftar mot domaren och sparkar ner motståndare i frustration. Till slut vinner Sund matchen rättvist, även om vi bjuder dom på en del mål. Det vi plussar för i matchen är Alvin och Victor som är dom som håller spelet uppe när det går tungt, och ett väldigt stort plus till domaren Nils som höll emot och såg till att det inte urartade. F13 15 sep 2018 0kommentarer
  • Referat: Stöde IF - GIF Sundsvall P06

Idag kom den andra raka förlusten för P04/05, giffarna var för bra för oss idag. Giffarna startade matchen otrolig tempostarkt, å under några minuter såg vi närmast chockade ut, men sen kom vi in matchen å spelade resten av perioden riktigt bra fotboll. I andra perioden startar vi helt ok och vi tar även ledningen, men giffarna var hela tiden farliga och i mitten på matchen vänder dom till 3-2 med några riktigt fina mål. Det som händer under resten av matchen är riktigt tråkigt att se, vi slutar att spela fotboll, vögrar passa boll för att istället försöka dribbla bort hela motståndarlaget själva, tar avslut från halva plan och dessutom gnäller på varandra. Slutresultatet blir 5-2 till giffarna och besvikelsen man känner är inte över förlusten, utan att grabbarna inte ens ger sig själv chansen att vinna. Nu är det dags att ta nya tag och att under de avslutande matcherna i serien visa att vi kan spela fotboll som ett lag . Det positiva vi tar med från kvällens match är att när vi spelar fotboll matchar vi ett skickligt Gif-lag och att Charlie och Emil från 06/07-laget som bägge gör sina första matcher med oss visar både fint spel och bra inställning. Youssef som gör en stark insats i backlinjen och dessutom 2 mål ska åxå få ett plus i betyg. , F13 10 sep 2018 0kommentarer