Herr
Dags för bohusderby!
2024-04-23 05:06, Herr

På Lördag är det dags o komma tillbaka på vinnarspåret!💥

Vi gästar Grebbestads IF som efter fyra matcher i serien ligger på en 10:e plats med 4 poäng. Vi möttes även förra säsongen och där vi förlorade en och ett oavgjort resultat.

Matcherna mot Grebbestad är alltid fartfylld och underhållande vilket vi även hoppas på lördag!

Hoppas vi ses på Siljevi!🔴⚪️

Dam
Referat: Stångenäs AIS - Stenungsunds IF
Tredje raka vinsten!
2024-04-22 07:12, Dam

Bortamatchen mot Stångenäs AIS (sais) blev långt ifrån så högkvalitativ och sprakande som senast mot Ljungskile. I ärlighetens namn var det rätt skruttigt i jämförelse, men minst lika spännande ändå i vårsolen/kylan. SAIS börjar matchen bäst men det för dagen svarta SIF-laget växer sakta men säkert in i matchen. Spelet tippar över till vår favör efter ett stolpskott från en bra hörnvariant. Inte så att det skapas chans på chans, men spelet förläggs mest hos hemmalaget och 1-0 till SIF kommer efter en rejält stökig situation där (tror jag) Elin och Nova jobbar fram bollen till Märta som påpassligt rakar in ledningen. En ledning som står sig till halvtid. I andra halvleken inleder våra tjejer blekare än jag sett på länge, och kvitteringen låg absolut i luften. Niko gör en massiv räddning när hon tippar en riktig ”dönare” till ribba och hörna. 1-1 kommer också efter ett av många bolltapp och nu blir det en nagelbitare sista halvtimmen. Blir också rejält stökigt på slutet då domaren släpper precis allt, och det rivs och slits i spelare utan åtgärd (förutom ostskivor för protester på ”icke-domsluten”). Kudos till tjejerna som står upp för varann och för laget och faktiskt vrider tillbaka spelet till SAIS sida allt eftersom tiden går. Märta (bäst idag, tillsammans med Maja, enligt mig) gör också det förlösande 2-1 målet efter ett skott från ingen vinkel alls. I matchens slutskede har även SAIS fina chanser att kvittera men när slutvisslan går blir det ändå 3 goa poäng hem till Stenungsund. Utöver dom nämnda så vill jag ge en stor eloge till tjejerna som startade på bänken. Alla kom in och gjorde starka insatser, och visade stort SIF-hjärta i en oerhört grötig och kanske nervös match. Louise och Elicia hade dessutom varsitt kanonskott som var sååå nära att bli mål. Återigen är det LAGET som tar hem segern i ett spännande SIF DAM. Nästa match är hemma mot Bengtsfors den 27e kl. 13:00. Blir sköj!

Seniormatcher v17
2024-04-22 04:35

Herrarna

Kryss i lördags för herrarna där det verkligen var 2 helt olika halvlekar där Ahlafors hade första och SIF andra. Det finns mycket positivt att plocka med sig från den matchen till denna när man beger sig norrut för att möta Grebbestads IF på Lördag.

Matchstart 14:00

Damerna

Damerna tog sin tredje seger på lika många matcher vilket betyder fullpott! På lördag är det dags för hemmamatch igen och man går givetvis för fjärde raka segern mot Bengtsfors IF.

Matchstart 13:00

Fotbollsskolan
Fotbollsskolan 2024
2024-04-21 21:23, Fotbollsskolan

Fotbollsskolan i år är för ålder 2012-2017.

Herr
Referat: Stenungsunds IF  - Ahlafors IF
Oavgjort mot Ahlafors
2024-04-21 21:04, Herr

Gårdagens match mot Ahlafors IF slutade 0-0. En tuffmatch på förhand och som det visade sig vara.

Albins ord om match:

Mycket nöjd med att spelarna kämpar hela matchen, aldrig ger upp, trots en tuffare start i första halvlek från oss. Vi jobbar oss in i slutet av första och dominerar sedan andra halvlek, vilket visar prov på en stark kollektiv mentalitet. Viktigt att vi visar stark mentalitet i varje match.

Vi spenderar stora delar av andra halvlek runt och i deras straffområde och jag tycker att vi måste ställa ännu mer krav på oss att göra mål och vinna matchen till varje pris. De kraven och mentaliteten måste vi sträva efter att uppnå varje match.

Herr
Veckans match!
2024-04-16 10:24, Herr

På Lördag är det återigen dags för hemmamatch!

Vi gästas utav Ahlafors IF som förra året spelade i Ettan. Vi mötas senast för 2årsen och då vann Ahlafors bägge matcherna. Vi förväntar oss en jämn och tuff match. Hoppas många av er kommer och fortsätter stötta oss! Grillen står redo med hamburgare och korv!

Nu kör vi en grym träningsvecka och går för fjärde raka på Lördag!