• Omgång 13: Som United FF

Seger i första matchen efter sommaruppehållet! I fredags besökte vi Knutby BP. Slutresultatet skrevs till 0-3 efter mål av Abwe, Aleks och Zakarias. Extra beröm till debutanten Aleks som bjöd oss på klassavslutet som gick i mål. A-lag Herrar 15 aug 2023 0kommentarer
  • Omgång 12: Norrtulls SK

I sista omgången innan semestern ställdes vi mot samma motstånd som vi mötte i omgången innan. Efter förlusten sist fick möjlighet till revansch redan fem dagar senare. Vi visste sen sist att motståndarna var ett fysiskt starkt och tungt lag och att man inte hade råd att lägga några fingrar emellan. Första halvlek var chansfattig. Det berodde troligtvis på att lagen precis hade mött varandra och man kände till både styrkor och svagheter hos varandra. Sådan typ av match brukar öppna upp sig när tröttheten börjar smyga sig på hos lagen. Motståndarna tog ledningen cirka tio minuter in på andra halvlek. En fin prestation där anfallaren bröstade ner bollen mellan två av våra försvarare och fick till ett avslut som gick i mål. Ett målsunderläge var faktum. Inte lång tid därefter gjorde Miguel en extraordinär räddning på ett avslut från nära håll. Hans räddning var ett startskott på något framgångsrikt. Vi började etablera ett spel på motståndarnas planhalva. Vi började få till spel på mittfältet och fina spelvändningar som satte stress på motståndarna. När det återstod 20 minuter gjorde vi några taktiska förändringar. Abwe som började matchen som mittback fick kliva upp på mittfältet. Strax därefter gjorde Abwe kvitteringen efter ett bra slaget inlägg av Samuel som Abwe från andravågsposition sköt på volley. Vi har flera gånger under säsongen haft underläge och vänt till en kvittering. Man i denna match skedde något för första gången. Matchen närmade sig slutet och vi jagade verkligen ledningsmålet. I 89´ hade Vincent på bollen på motståndarnas straffområdeslinje. Han släpper bollen till Can och tar ny position. Can hittade tillbaka till Vincent med en delikat klackpassning. Vincent blev friställd och tog ett avslut med vänsterfoten från en ganska snäv vinkel. Alla på och runt plan höll andan. Bollen går i mål. En känslomässigexplosion ägde rum. Till skillnad från förra matchen vägrade vi släppa in ett kvitteringsmål. Domaren blåste av och segern var bekräftad. Tack för all support vi har fått under våren och hoppas att ni orkar fortsätta följa oss under hösten igen! Gå gärna in på Serie > Herrar 4 Mellersta > Spelarstatistik för att se uppdaterade siffror om säsongens 12 första matcher. A-lag Herrar 25 jun 2023 0kommentarer
  • Omgång 11: Norrtulls SK

I omgång 11 kom säsongens första förlust. Man kan förlora matcher på många olika sätt. Hur vi förlorade denna match tillhör garanterat ett av de värsta. Vi öppnade matchen strålande och tog en välförtjänt ledningen tidigt i matchen. Zaki placerade straffen behärskat till höger om målvakten. Sami hade blivit nedsparkad efter en räd på sin vänsterkant. Tätt efter målet så tappade vi kommandot på matchen. Motståndarna kom närmare och nickade in kvitteringen. De hann även göra ett ledningsmål strax innan halvtidsvilan. Deras hungriga anfallare gjorde målet när han var först på en boll som studsade i stolpen. Det hölls brandtal i omklädningsrummet på Stadshagens IP. Känslan var att siffrorna kunde springa iväg ifall vi inte höjde vår prestation. När domaren blåste igång andra halvlek var det tydligt att vi hade fått en nytändning. Vi lyckades sätta framgångsrik press på motståndarna. Vi vann boll högre upp i banan. Abwe får i skottsektorn en perfekt passning i sidled av Zacke. Abwe skjuter på första tillsaget ett skott som var otagbart för målvakten. Med fem minuter kvar sprang Adam på djupledsboll, han tog med sig bollen in i motståndarnas straffområde. Assisterande domare tog upp flaggan och indikerade att vi skulle ha vår andra straff för dagen. Med ställningen 2–2 klev Abwe fram och smällde dit ledningsmålet via ribban. Vi ledde matchen med 3–2 och det återstod knappt en minut av ordinarie tid. Då skedde det mest osannolika. Vi lyckades släppa in inte bara ett utan två mål innan domaren blåste av för full tid. Kvitteringen gjorde motståndarna på straff och tätt efter gjorde de ett ledningsmål på kontring när vi var alldeles för heta framåt. Tråkigt men en sanning som vi är tvungna att bli bekväma med, vi hade förlorat en match som vi ledde in på tilläggstid A-lag Herrar 25 jun 2023 0kommentarer