• SVAG INSATS MOT KB

Sollefteå förlorade hemma mot KB 65 med 1-3 (1-1) och matchen var sett över nittio minuter en mindre katastrof för Sollefteå GIF. Inte minst försvarsmässigt. Första halvtimmen hade Giffarna bollen hela tiden utan att för den delen skapa några chanser. Ett backande KB 65 såg Sollefteå mest skicka raka bollar i luften som på det regnvåta underlaget stack iväg till inspark eller gästernas målvakt. Urusla uppspel som fick publiken att knorra. KB 65 hade absolut ingenting förrän man fick till ett inlägg och en nick i mål efter en halvtimma. Högst överraskande 0-1. Som tur var kvitterade Sollefteå sekunderna före paus genom William Westman som målade för sjunde matchen i rad. I andra halvlek hade Giffarna tre jättelägen första minuterna men målen uteblev. Bättre spel med bollen och de långa menlösa bollarna från första halvlek hade bytts ut mot mer vårdat passningsspel. Tyvärr glömde Sollefteå försvarsspelet i omklädningsrummet för någon mer spretig backlinje var det länge sedan man såg i den blå-vita historien. Inget samarbete alls, ingen centrering, inga överflyttningar och inget snack. KB 65 fick plötsligt ytor att ställa om och såra hemmalaget. Och det gjorde man också i de hav som bjöds 1-2 kom som ett brev på posten och sedan brände gästerna två frilägen innan 1-3 också hammnade i nät. Sollefteå hade chanser till 2-2 men efter 1-3 var matchen över. Giffarna måste genast rätta till försvarsspelet och prata igenom hur man skyddar sitt mål. Tre insläppta är inte okey. Överlag en mycket svag insats av Sollefteå där laget inte kom upp i nivå. A-laget 10 aug 0kommentarer
  • POÄNGTAPP MOT RAMVIK

Sollefteå tappade två poäng i höststarten hemma mot Ramvik, 1-1. För visst var det förväntningar i luften innan om tre poäng. Giffarna gjorde en okey första halvlek mot ett Ramvik som backade hem med hela laget på egen planhalva. För ett ännu högre betyg än okey hade Giffrana behövt höja bolltempot och farten lite. Nu kunde Ramvik stå i positionerna och försvars sig bra och vid sidan av Westmans skott över och Samsons skott tätt utanför fanns inte mycket i chansväg. Ramvik hade inga avslut alls och var knappt in i hemmalagets straffomtåde. I andra halvlek skulle det bli bättre, mycket bättre. Men först efter att Sollefteå hamnat i underläge 0-1. En förlupen boll hamnade hos målvakten Anton Bergström som bara skulle sparka upp den men han träffade tyvärr en framrusande spelare från Ramvik och bollen studsade i mål. Det blev dock startskottet för en enorm Sollefteå offensiv och att den bara räckte till en kvittering signerad William Westman känns så här i efterhand som ett under. Det radades verkligen upp chanser. Det var nick i stolpen, räddning på målllinjen och skott tätt utanför och över. Sollefteå hade till det säkert 10-15 hörnor bara sista halvtimmen. Ramviki hade också en grym målvakt som gjorde ett par svettiga räddningar. Hur han tog William Westmans närskott vet i tusan. 1-1 till slut och Sollefteå får ladda om. Ingen spelare föll ur ramen, alla bidrog och gjorde det bra. Bäst dock debutarande Viktor Tonteri. Han anslöt från Långsele under uppehållet och visade direkt vilken fin passningsspelare han är. A-laget 3 aug 1kommentar
  • NYA MEDLEMMAR I KLUBB-100!

Idag har vi varit ut till vårt härliga GIF-lag födda 2013. I det laget hittar vi våra senaste Giffare som blivit medlemmar i Giffarnas 100-klubb. Anton Ottosson och Holger Sundvall är två 11-åriga lirare som under sommarlovet lekt mycket med boll och övat upp sin teknik. Stort grattis och grymt bra jobbat killar säger Sollefteå GIF. Nu ska det bli spännande att se vilken Giffare som blir den näste att bli tilldelad en eftertraktad 100-klubbströja. Giffarnas 100-klubb huvudsyfte är att uppmuntra till spontan rörelse i allmänhet och till rörelse med boll i synnerhet. Den kille som klarar av att jonglera 100 gånger med bollen utan att tappa ner den på marken och har en förälder eller tränare som ser när man lyckas kommer uppmärksammas och få en tröja. Det går också bra om en kompis filmar eller att man filmar själv och visar sin tränare. Anton och Holger ska nu till helgen tillsammans med sina lagkamrater och även Giffarnas lag födda 2011, på Mid Nordic Cup. Vi önskar dem ett stort lycka till och ha så kul💙 A-laget 29 jul 0kommentarer
  • VINST MOT HÖGAKUSTEN

Giffarna avrundade vårsäsongen med en stabil seger mot Högakusten med 1-0. Det knappa resultatet till trots var det Sollefteå som styrde och ställde under större delen av matchen och vann rättvist. Giffarna kom med ett mycket ungt lag och alla spelare var i åldern 17-21. Matchinledningen gick klart till Sollefteå som hade några fina chanser. Sheden Tekei var pigg och fick iväg två riktigt fina skott som hemmamålvakten precis kunde rädda. Bästa chansen hade dock Mohhamed Kindawi som tog hand om en straffspark men sköt den samma i ribban och ut. Spelarna gnällde att gräset sög fast bollen och att det var svårt att både passa och driva bollen. Och det var något som också syntes från sidan. Ju längre matchen led desto jämnare blev spelet. Det var dock Sollefteå som hade flest och bäst chanser. Vinstmålet kom redan i början av andra halvlek då William Westman höll sig framme och rakade in en retur. Westman har varit en pålitlig målskytt under de senaste sju-åtta omgångarna och att just han blev matchvinnare var ingen skräll. Även Isak Bodin i målet blev lite matchvinnare när han i slutet fick göra en lysande räddning på en frispark. Isak som spelade sin sista match i blå-vitt på ett tag (reser till USA) var stabil hela matchen och fick alltså kröna det med en bra räddning och en hållen nolla. Nu blir det sommarvila innan Ramvik väntar på Nipvallen 2 augusti. A-laget 10 jul 0kommentarer