• TUNG FÖRLUST MOT HÄRNÖSAND

Det blev en 1-2 förlust för Sollefteå när Härnösand United gästade Nipvallen. Sollefteå gjorde höstens bästa insats men motståndet var bra, Härnösand har fått in ett par riktigt bra spelare i sommaruppehållet och gästerna var flera gånger bättre än i våras. Det var också Härnösand som tog ledningen då en hemmaspelare oturligt tappade kontroll över bollen i eget straffområde. Gästerna fick den och kunde rulla in 0-1. Sollefteå hämtade sig dock och blev spelförande, kvitteringschanser fanns och bland annat sköt Samson över efter först ha tagit ned en boll på bröstet i straffområdet. 1-1 kom istället direkt i andra halvlek då Boachie Frimpong höll sig framme och sköt in bollen i nät. Matchen var sedan tuff och jämn med Härnösand som lite spetsigare. Gästerna hade bland annat en boll i ribban. Segermålet bjöd dock hemmalaget på. Sollefteå hade en hörna, flyttade fram spelare men av någon anledning blev det för tomt bakåt och gästerna vann bollen, kontrade och fick en friläge från halva plan. 1-2 kändes både surt och onödigt. Giffarna tryckte på under slutminuterna men närmare än en rensning på mållinjen kom inte Sollefteå en kvittering. A-laget 22 aug 0kommentarer
  • HAGLÖFS VANN KUBBEN 2024 - GRATTIS !!

Kubben 2024 är över. Segrare Haglöf Trailblazer före JFS Maskin 1 med Sollefteå sotning lag 1 på 3:e plats och Jessicas massage på 4: e plats 201 lag kom till sist till start och det blev en dag fylld av kubbmatcher. Över 400 matcher i gruppspelet och till det ytterligare 150 i slutspelet. Trots att Kubben i år startade 09.30 , en halvtimme tidiagre än normalt var finalen inte i hamn förrän 1700. Nästan som vanligt får man säga var vädrets makter med arrangemanget och solen lyste så där lagomt och termometern visade 18-20 grader. Grymt trevlig dag med över 800 människor på Risön och väl mött nästa år. Stort tack till alla funktionärer , deltagare och publik Sollefteå GIF FF 17 aug 0kommentarer
  • 2-2 MOT BIK

Efter fadäsen mot KB 65 steppade Sollefteå upp i nivå i matchen borta mot Bik. Sollefteå hade klart bättre försvarsspel och nu fanns centreringar och överflyttningar. Alla hjälpte varandra på ett helt annat sätt. Fortfarande bränner GIF dock för mycket framåt. Nu fanns återigen 6-7 jättechanser i matchen men bara två mål. Båda signerade William Westman som går på vatten just nu. Mål i åtta matcher i rad. I övrigt sköt Giffarna utanför tomt mål, nickade över tomt mål och hade två bollar i ribban och ett och annat bränt friläge. Då även Bik var pigga matchen igenom och skapade en del och dessutom ledde med 2-0 efter en timma får ändå Sollefteå vara nöjda med kryss till slut. Men visst sved det lite när Sollefteå brände en trippelchans i slutminuten och avslutade med att skjuta utanför tomt mål. A-laget 14 aug 0kommentarer
  • SVAG INSATS MOT KB

Sollefteå förlorade hemma mot KB 65 med 1-3 (1-1) och matchen var sett över nittio minuter en mindre katastrof för Sollefteå GIF. Inte minst försvarsmässigt. Första halvtimmen hade Giffarna bollen hela tiden utan att för den delen skapa några chanser. Ett backande KB 65 såg Sollefteå mest skicka raka bollar i luften som på det regnvåta underlaget stack iväg till inspark eller gästernas målvakt. Urusla uppspel som fick publiken att knorra. KB 65 hade absolut ingenting förrän man fick till ett inlägg och en nick i mål efter en halvtimma. Högst överraskande 0-1. Som tur var kvitterade Sollefteå sekunderna före paus genom William Westman som målade för sjunde matchen i rad. I andra halvlek hade Giffarna tre jättelägen första minuterna men målen uteblev. Bättre spel med bollen och de långa menlösa bollarna från första halvlek hade bytts ut mot mer vårdat passningsspel. Tyvärr glömde Sollefteå försvarsspelet i omklädningsrummet för någon mer spretig backlinje var det länge sedan man såg i den blå-vita historien. Inget samarbete alls, ingen centrering, inga överflyttningar och inget snack. KB 65 fick plötsligt ytor att ställa om och såra hemmalaget. Och det gjorde man också i de hav som bjöds 1-2 kom som ett brev på posten och sedan brände gästerna två frilägen innan 1-3 också hammnade i nät. Sollefteå hade chanser till 2-2 men efter 1-3 var matchen över. Giffarna måste genast rätta till försvarsspelet och prata igenom hur man skyddar sitt mål. Tre insläppta är inte okey. Överlag en mycket svag insats av Sollefteå där laget inte kom upp i nivå. A-laget 10 aug 0kommentarer