• Årets första kryss!

Tredje träningsmatchen för seniorlaget. Denna gången mot duktiga Kareby IS. Ungt och löpvilligt lag. Skulle bli intressant och se hur vi står upp då. Matchen börjar i rasande tempo och vi är inte riktigt med alls i början. Detta gör givetvis att vi släpper in mål redan efter 3 min. Det tar lite tid innan vi kommer in i matchen. Men när vi väl gör det och är skärpta så känns vi väldigt farliga. Vi kvittarerar efter en snygg speluppbyggnad och sedan en långboll som egentligen inte ska resultera i något alls. Men deras mittback slarvar och Matay är på passligt framme och med ett snyggt avslut kvitterar till 1-1. Sedan får vi ett oturligt 1-2 mål emot oss när det på en frispark slå en boll som seglar in i mål. Halvtidspaus och vi ligger under. Här krväer vi ledare lite av spelarna. Upp med laget. Sätt press och spela vårt spel. Andra halvlek är en helt annan femma. Vi är det bättre lagetoch går ut och kvitterar till 2-2 efter 2 min. Sedan lyckas Kareby återigen igen ta ledningen på ett turligt sätt då det skjuter i stolpen och ryggen på vår målvakt och in. Ännu en gång ska vi visa att vi har en stark moral i laget. Återigen kvitterar vi genom ett drömanfall. Andrés går inte mållös idag heller. Utan det blir han som gör 3-3. Skönt nu känns det som att vi har Kareby i järngrepp. Vi gör ett mål som döms bort för offside(troligen helt rätt) och sedan har vi ett jätteläge. Men vi får inte in bollen och får nöja oss med ett hederligt kryss. Sätt till matchbilden kanske helt rätt. Två bra lag med många unga spelare som orkar springa missar. Det vi tränare vill lyfta fram är moralen som finns i laget. Att vi kvitterar tre gånger och dessutom är nära att avgöra på slutet visar vilket jobbigt lag vi kommer att vara för våra motståndare. Vi visar karaktär och att vi kan spela upp oss även om vi startar lite sämre! Nu kommer det en spännande vecka. På lördag möter vi Div. 4 laget Nol IK på Åbyvallen kl 17. Detta kommer givetvis bli en tuff träningsmatch på förhand. Men det kommer vara väldigt nyttigt inför Södercupen. Där vi lottats mot Balltorp FF(Div.4), IK Virgo(Div.4) och Hällesåker(Div.5). På förhand en väldigt tuff grupp där vi rankas sist. Men det vill vi motbevisa! A-lag/U19 Herr 17 feb 2022 0kommentarer
  • Återigen segrade Seniorlaget!

Andra träningsmatchen för säsongen spelades på ett blåsigt Åbyvallen 2. Motstånd för dagen är Div. 6A laget Gamlestadens FF. Inför matchen så hade vi väldigt bra förberedelser. Vi pratade väldigt mycket om saker vi vill justera från Dalen matchen. Dessa förberedelser gav verkligen resultat. Vi har mycket bättre speluppbyggnad i denna matchen. Och får vårt motstånd lägga många meter över hela planen. Första halvlek är väldigt jämn resultatmässigt. Men bollinehavet och chanserna går mestadels till vår favör Vi skapar väldigt mycket både halvchanser och klokrena målchanser där vi med lite mer fokus i sista tredjedelen hade dragit iväg tidigare. Chanserna som Gamlestaden skapar är oftast p.g.a att vi försöker träna på vår speluppbyggnad och ibland slarvar väldigt mycket i passningsspel och mottagningar. Men Axel i målet räddar oss vid dessa tillfällen. 1-0 kommer efter en fin bollvinst och en spelvändning. Simon AG tar en jätte fin löpning och passningen från Andrés är väldigt bra! Men det bästa här är avslutet. På ett lobbar AG över en utspringade målvakt i ett svårt läge! Bra gjort! I paus pratar vi lite grann om att ha fokus i passningspelet och fortsätta nöta ner motstånd. Vår tro är att det kommer börjar bli trötta och detta kommer öppna upp matchbilden mer. Vi gör tre byten i paus. In kommer Prince Mambo som gör sin Solängen-debut för Joel Ekengren som tyvärr får en smäll och behöver byta. Flaket kommer inte för Matay, Max ersätter Hildell. Andra halvlek börjar vi med att direkt göra 2-0. Bra press från laget och Andrés lyckas sno bollen av deras målvakt och passa Emanuel som gör mål. Sedan slappnar vi av lite för mycket när vi har en hörna. Det slår igång bollen snabbt och vi står och sover. Spelaren kommer fri och gör ett bra avslut till 2-1. Men sedan kroknar motstånden och det är börjar bli nätrassel för SBK. Andrés gör en fin inviduell prestation när han gör 3-1 Sedan är det debuterande Prince som visar sin klass genom en bra djupledslöpningnoch distinkt skott till 4-1 och sedan en bra sekvens när vi vinner bollen på deras planhalva Pirnce möter och får bollen sedan så väggar han med Heljemo och med två touch sätter han den i mål. Bra mottagning som direkt ger han bra skottläge! Snyggt Härligt med ytterligare en seger och självförtroende till laget! Nu på måndag(idag) väntar nästa match mot topplaget från Div. 6B laget Kareby IS. Ett ungt lag med mycket spring i benen. Så idag väntar en tuff match. Inför denna matchen så är det många som är bortresta också. Men vi får till en stark 16-manna trupp. Nu håller vi tummarna för ytterligare en bra prestation. Resultatet betyder mindre vid träningsmatcher. Ni är varmt välkomna till Åbyvallen 1 kl 18.30 för matchstart. Läktare med tak och förhoppningsvis lite vindstilla väntar er =) A-lag/U19 Herr 14 feb 2022 0kommentarer
  • Första träningsmatchen för Herrlaget mot Dalen/KFF

Nu har herrlaget spelat sin utomhus träningsmatch för året. En match som spelades på Krokslättsvallen mot Dalen/KFF som förgående säsong åkte ner från Division 4. Denna säsongen spelar Dalen/KFF i Division 5 och på förhand bör vara ett topplag i sin serie. Inför matchen har truppen tränat på bra! Dock har vi inte riktigt kunnat träna som planerat, då Eklandavallen tyvärr varit väldigt försenad i sin omläggning av konstgräs. Detta har givetvis strulat till det lite i våra förberedelser. Vi har fått jaga tider på Förbovallen och Åbyvallen. Vi har varit mellan 20 - 26 st på träningarna. En väldigt bra uppslutning. Kul är det också att vi vet att det är fler som tillkommer nu framöver! Truppen kommer att spela: Division 6C Junior Klass 1 Reservlagsserie Helgens match slutade i en härlig 3-2 seger för laget. Första kvarten skapar vi mängder med chanser och ska på en vanligt dag redan haft nätrassel. Det dröjde till den 25:e minuten innan nyförvärvet och debuterande Andrés snor bollen på mittplan och slår en fin utsida i djupled, där Emanuel forsar fram på sitt patenterade sätt och enkelt skickar in 1-0. Sedan är det dags för Andrés själv att hamna i målprotokollet. 2-0 gör han på ett skott/inlägg mot bortre stolpen som Pontus sfint springer på. Pontus når inte bollen men hans löpning och studsen lurar målvakten och bollen går in vid bortre stolpen. Andrés var inte klar där. Utan denna gången är det Emanuels tur att passa fram sin nya lagkamrat. Hildell vinner en långboll och släpper bollen till Emanuel, Han väggar med den andre debutaten för dagen Fahad. Sedan så forsar han fram igen och lägger in bollen i straffområdet. Där dyker Andrés fint upp och kyligt petar in bollen förbi målvakten. Fram till den 70:e minuten så spelar laget väldigt bra och matchen känns som avgjord. Men när man möter bra motstånd går det inte och slappna av. Dalen/KFF reducerar efter att vi tappat bollen lite slarvigt på mitten och sedan inte är tillräckligt resoluta i vårt försvar. Sedan tar de 2 min till och Dalen får en straff på en hörna. 3-2 till SBK och nu är det match med 20 min kvar. Sista 20 minuterna är det ingen skön fotboll. SBK försöker hålla i sin ledning medan Dalen försöker forcera utan att riktigt lyckas. Match slutar 3-2 och en riktigt bra första träningsmatch för laget. Nu har vi en träningsvecka för att sedan slippa på spelet mot Gamlestadens FF på Lördag kl 15.20 på Åbyvallen 2. Varmt välkomna! A-lag/U19 Herr 9 feb 2022 0kommentarer
  • Kvällens match spelas på ÅBY

Hej Åby är skottad och fin så därför är matchen flyttad från Gamlestadsvallen till Åby 1. Gäller kvällens träningsmatch för juniorerna Solängens BK - Götaholm. A-lag/U19 Herr 2 feb 2022 0kommentarer