24 oktober 2020
12:30

Lindome GIF

Referat: Solängens BK 1 - Lindome GIF

Lördag 24 oktober och kvalmatch hemma mot Lindome som klart vann juniorserien nivå 1 i Göteborg. Detta är andra matchen mot Lindomes juniorer i år och efter förra matchens klara förlust gäller det att vara med från start idag. Lindome har mycket boll i första halvlek medan vi lyckas komma i några fina omställningar. Vi börjar matchen bra men Lindome nickar på sin första chans efter 9 min in ett inlägg där bollen går stolpe in till 0-1. Bara två minuter senare är det dags igen då en Lindomespelare olyckligtvis fälls i straffområdet och straffen sätts säkert och otagbart precis vid stolpen till 0-2. Under resten av halvleken kommer vi in mer i spelet där vi ligger bra i försvaret och skapar farliga omställningar där bla Enzo har ett friläge. Strax före halvlek tappar vi bollen utanför eget straffområde och Lindome utnyttjar detta effektivt fram till 0-3 vilket är resultatet i halvlek. VI går ut med bra inställning i andra halvlek och redan efter 3 minuter kommer vi i en fin omställning där Joel spelar fram Enzo som reducerar till 1-3. Lindome har en boll i stolpen innan vi efter 10 min olyckligt tappar bollen utanför eget straffområde och Lindome gör 1-4. Resten av halvleken har Lindome mer boll än oss men vi kommer i flera fina omställningar där Joel nickar i stolpen innan Enzo skjuter in 2-4 som blir slutresultatet.
Det är aldrig roligt med förlust men hela laget gör idag en bra insats och ett klart steg framåt efter förra förlusten mot Lindome. Det är små marginaler och målen vi släpper in idag är en nick stolpe in, en olycklig straff och sedan två bolltapp på egen planhalva. Vi gör även en stark andra halvlek där vi göra två mål mot Lindomes ett mål. Lindome är farliga i anfallen men hela försvaret gör idag en bra match.

Tre solar idag går till Emanuel som är bidragande i många anfall framåt och löper otroligt över hela planen.
Två solar går idag till Joel som springer och jagar boll i 80 minuter samt skapar farliga chanser framåt.
En sol går till 3 spelare: Lukas(P06) som med kort varsel hoppas in som målvakt idag och gör en bra match. Pontus för sitt arbeta på mittfältet samt till kapten Enzo som gör Solängens båda mål idag och skapar flera farliga chanser.