25 november 2017
16:00

Söder Futsalklubb

Referat: IFK Mariefred - Söder Futsalklubb

Skador, sjukdomar och en avstängning gör att Söder tvingas åka till Mariefred med sex utespelare. Jocke Eriksson tvingas sätta på sig en otrevligt tight matchtröja om någon spelare skulle skada sig under matchen. Söder kommer till start med en matchplan som har stort fokus på att spara på spelarnas energi.

Matchtempot blir i första halvlek helt i enlighet med matchplanen, långsamt. I fjärde minuten spelas Emi fram av Najib. Emi avlossar stora kanonen från tio meter och ger Söder en bra start på matchen. Matchen smyger sen vidare och matchbilden är sån att Söder har boll i stort sett hela tiden när Mariefred har backat hem i försvarsställning. Trots att bollinnehavet är ungefär 70-30 i Söders favör är det Mariefred som gör nästa mål. En hörna letar sig in i målområdet och Söder lyckas inte få iväg bollen innan Mariefreds Alexander Johansson kan tåa in den till 1-1. Onödigt. Söder har sedan ett par fina kombinationer när man väggar sig igenom Mariefreds försvarsmur. Benji till Niels till Najib till Jeffry och BOM! Ett hårt skott från nära håll som Mariefreds bästa spelare Jesper Lagerström reflexräddar. Det bli istället kapten Velja som framspelad av Benji sätter den mentalt viktiga tvåan. 2-1 tar också Söder med sig till halvtidspausen.

I andra halvlek skruvar Söder upp tempot en aning. Kapten Velja och Najib kombinerar sig igenom Mariefreds försvarsmur igen och Najib gör 3-1. I det här läget väntar vi på en ketchupeffekt som aldrig kommer. Mariefreds målvakt gör säkert tio kvalificerade räddningar och i 34 minuten kommer 2-3. I 36 kommer 3-3. Då lackar Niels ur. Han har inte åkt halvvägs genom Sörmland för att tappa poäng mot seriens slagpåse. Niels peppar laget att lyfta sig och i 37 gör han själv 4-3. För säkerhets skull gör han också 5-3 i den 39e minuten.

Det blir sång och jubel i omklädningsrummet. Söders spelare får med sig tre pinnar hem och ett kvitto på att rätt inställning på planen lönar sig. Starkt jobbat!!

0-1 Emi(Najib)
1-2 Velja(Benji)

1-3 Najib(Velja)
3-4 Niels(Migge)
3-5 Niels(Velja)