10 oktober 2017
21:30

Referat: Nacka Juniors - Söder Futsal

Nacka Juniors har de senaste veckorna presenterat en del mycket intressanta nyförvärv till sin redan starka trupp. På papperet har Nacka kanske SFLs individuellt skickligaste lag.

Söder Futsal hade två dagar innan matchen mött Djurgården i säsongens första träningsmatch. Man kunde hos Söders coach Benyam Seyoum ana en viss oro för att trötta ben skulle kunna leda till misstag och felaktiga beslut. Så blev inte fallet. Benji har balanserat laget bra och Söder Futsal gör en helgjuten laginsats där ett närmast förvånat Nacka Juniors ges en rejäl genomkörare. I en tuff första halvlek går domarnas pipor varma. Nacka gör ett noll genom senaste nyförvärvet Sebastian Soldati. Några minuter senare har man möjlighet att göra 2-0 på långstraff då Söder kommit upp i sin sjätte faul. Denis Madunic låter sig inte luras, håller ihop benen och räddar straffen. Det blir istället Söders Jeffry Miguel som i sin andra match för klubben får chansen att slå sin första långstraff. BAM! Jeffry trycker stenhårt in 1-1. I halvlekens slutminut gör han det igen. BAM! Långstraff och 2-1 till Söder. Sebastian kvitterar till 2-2. Jeffry sätter 3-2 på exakt samma sätt som han gjort sina två första mål genom en stenhård och välplacerad långstraff. 3-2 i halvtidspausen.

Andra halvlek är välspelad och riktigt njutbar för det trettiotal personer som letat sig ut till Skuru sporthall denna tisdagskväll med matstart kl 22.00. Söder gör det mesta rätt och Robin Saxerud gör i den 38e minuten 4-2 till Söder. Tyvärr hamnar Söder efter detta i någon form av övermod där man lämnar matchplanen, flyttar fram positionerna och börjar jaga fler mål. Det fungerar inte mot Nacka Juniors som straffar Söder två gånger under matchens sista två minuter. Matchen slutar 4-4. Onödigt men en nyttig läxa för Söder att lära sig av.

Daniel Milanovic gör sin första match för Söder och visar med sin prestation att han vill ha en av tröjorna till seriepremiären mot Strängnäs Futsal Club den 5e november.
Tråkigast ikväll var att Söders kapten Aleks Tomo skadade jumsken. Vi hoppas att skadan inte är allvarlig och att Aleks är tillbaka snart igen.

Tack till Nacka för en bra match och ett bra arrangemang!