Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Slätta SK Herr A

Följ

Herr A

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej

Kontaktinformation

Namn Slätta SK
E-post info@slattask.se

Om Slätta SK Herr A

Slätta SK bildades 1976. Det nya bostadsområdet började ta form - Slätta Centrum hade invigts året innan. Tillsammans med de redan etablerade bostadsområdena i Varggården och Stenslund fanns nu ett befolkningsunderlag för skola, affär, folktandvård etc. - samt en fotbollsklubb.

Ett antal grabbar från Slätta spelade i Aspeboda men Aspeboda hade emellertid ingen större ungdomsverksamhet. Efter en tids åkande till Aspeboda började de fundera på att "bilda eget". Under första året hette klubben Aspeboda-Slätta. Det fanns en gräsplan mitt i Slätta-Herrhagens bostadsområde och den rustades upp till en hyfsat spelbar plan. Så var det bara att sätta igång och några problem med rekryteringen till lagen fanns inte, området kryllade av spelsugna ungdomar.

Slätta SK har som högst spelat i division 2 i det svenska seriesystemet. Det gjorde laget senast säsongen 2006, som också blev den sista säsongen för SSK:s A-lag, under några år. När Falu FK bildades år 2006/2007, lades SSK:s A-lag ner. Under säsongerna 2007 och 2008 fanns alltså ingen seniorlagsverksamhet i klubben. 2009 startades återigen ett A-lag i klubben och man fick därmed starta om i division 6.

Redan den andra säsongen (2010) vann laget division 6. Året därpå (2011) fortsatte framgångarna genom seriesegern i division 5 norra, med 18 raka vinster i serien. Segertåget stannade upp i division 4 (2012) då laget med en poängs marginal hamnade under det negativa strecket. Tillbaka i division 5 slutade laget på en mittenplacering. Året efter (2014) inrättades en sportgrupp och en ny tränare togs in. Resultatet blev en andraplats och uppflyttning till division 4.

Andra säsongen (2016) i division 4 blev det en andraplats efter en imponerande höstsäsong. I kvalet vann laget gruppen och avancerade till division 3.