• Referat: SK Mjörn - Bollebygds SK

ÅÅÅÅÅ SSSS K MJÖÖÖÖÖÖRN TJA LA-LA LA-LA LA-LAAAAAA! Uh va gött med brunkiga segrar på blöt plan. De härliga supportrarna på plats fick för dagen njuta av felfri kokkorv istället för bländande spel. Planen var svårspelad och vi mötte ett lag som har en stark defensiv och som dessutom hade mycket att spela för då de ligger pyrt till i tabellen. I första halvlek har Bollebygd en boll i ribban medan vår hetaste chans nog var Gurras skott som målvakten lyckades avstyra med svidande handleder. I andra halvlek är det fortsatt jämnt med mycket kamp. Med ca 20 minuter kvar kommer vi fram centralt och får in bollen i straffområdet där Olle är het på en retur och behärskat placerar in bollen trots mycket folk i vägen. Därefter var det pannbenet som fick jobba. Den allt tyngre gräsplanen sög musten ur flera ben och det var riktigt skönt att ha en pigg bänk där den unge Liam fick springa ihjäl sig sista 10 när han kom in och slet förtjänstfullt. Vem är Liam undrar ni? Det är Kulas släkt det, tur att det är någon med Karlsson-blod på matcherna annars går det ju inte! Nyförvärven har haglat in under säsongen och egentligen borde vi ha en separat artikel om det. Vi säger så helt enkelt. Matchen då? Ja den slutade med seger 1-0 efter att Ryberg gjort en kalasräddning och efter härligt uppoffrande försvarsspel från hela laget. Vil du läsa mer? Kika i AT tisdag 29/8 för där kan du läsa mer om ett av alla våra nyförvärv, Felix! Nästa match spelas på torsdag i Borås mot Byttorp. Seniorer 29 aug 2023 0kommentarer
  • Referat: Trollhättan Syrianska FK - SK Mjörn

Den är bra hemsk Trollhättan Syrianskas hemmaplan Granngården. Konstgräset var dåligt redan för tre år sedan men i just denna del av staden skall det inte satsas, än. Mjörn hade några återbud men ställde ändå upp med som vanligt en go trupp. Syrianska inledde piggast och om vår taktik var att känna lite på motståndet först så fick vi ganska omgående försöka tänka om. Syrianska kom i anfall efter anfall första kvarten och vi fick knappt låna bollen. Precis innan första kvarten var spelad kom de runt på högerkanten och slog ett inlägg efter marken som kunde rakas in förbi en chanslös Daniel i målet. 1-0. Vi samlades lite och sa till varandra att vi nog måste pressa högre annars kommer det här aldrig gå. Sagt och gjort - Syrianska hade fortsatt mer bollinnehav men ju längre halvleken led desto mer fick vi att säga till om. Närmast en kvittering kom Fame som hade ett dunderskott från nära håll som målvakten gjorde en tokräddning på. Arvid hade även en boll i stolpen efter att vi grisat i samband med en inläggsfrispark. Paus 0-1. Andra halvan tar vi över matchbilden och börjar jobba oss fram till chanser. Vi har ytterligare ett avslut i stolpen efter att Gustav (tror jag) dribblat keepern innan Felix på fin hörna stångade in kvitteringen. Nu kändes det som att vi skulle kunna gå för seger också men offensiven kom av sig något. Den trötta konstgräsplanen gjorde också benen stumma vilket ledde till flera byten. Med tio minuter kvar rinner Syrianska igenom och får till ett avslut som Daniel räddar men returen hamnar tillslut hos en Syrianskaspelare som lyckas raka in bollen som också blir segermålet. Vi orkar inte resa oss efter det utan får återigen lämna den vidriga Granngården med en sur förlust. Plus för dagen går till evigt unge Farzad som gjorde debut (väl?) i Mjörntröjan efter att ha varit med och tränat under flera år. Seniorer 29 aug 2023 0kommentarer
  • Referat: SK Mjörn - Trollhättans IF

Första matchen efter uppehållet fick läggas på konstgräs pga allt regnande. Trollhättans IF behärskade detta bäst initialt och gjorde 1-0 efter en lång boll som skarvades i djupet på ytterforward som med en touch på halvvolley lobbade perfekt över Daniel i målet. Vi kom in lite mer i matchen mot slutet av första halvlek men var för tama längst fram och lyckades inte peta dit någon boll. I halvtid fick vi skärpa till oss tyckte coach. Sagt och gjort, i andra går vi ut och dominerar matchen. TIF är över planhalvan vid enstaka tillfälle annars är det Mjörnpress för hela slanten. Felix sköt in sig på två frisparkar innan den tredje satt precis under ribban, kvitterat 1-1. Sägas skall att målvakten räddade den bästa frisparken som var en riktig Beckham-flört från sent 90-tal. Med kvarten kvar slog Ankan en kanonfrispark på bortre där Joao Felix Pettersson dök upp och smekte in en bredsida till 2-1, ett resultat som alltså stod sig matchen ut. Övrigt festligt att skriva om? Jarls duell med den brötige ytterbacken där Jarl helt oförstående fick en frispark emot sig efter dubbla armbågar på Trollhättespelaren. Det var giganternas kamp! Seniorer 29 aug 2023 0kommentarer
  • Referat: SK Mjörn - Halvorstorps IS

Halvorstörp hemma "Fan va dåliga dom är, hur fan kan vi inte vinna!" Tre matcher i rad har griniga motståndare lämnat planen med ungefär samma ordval. Faaaaan va gött det är ändå! När coach Martin går fram och skall skaka tass med gästande Halvorstorp möts han av frågan "vart är Björnell och Felix?" Det är så oerhört gött att vårat dominanta mittfält satt skräck i div 5 Tröllehöla. Det dom glömde fråga är dock varför vi har seriens bredaste trupp när det kommer till dominanta grisar på mitten som aldrig viker sig en tumm! Med 13 stycken avhopp ställde Martin följande 11 på planen: Ryberg Mahdi, Frank TT, bankir Blomberg, Mjörning Rosenström, EB9 Hedlund Skoglund Fame Carter För den som är uppmärksam så kan vi se att endast Frank, Örning, Olle och Skoglund startade i samma position förra matchen, "men vad gööör deeeee, jag byter la så länge jag tycker de ää goutt" citat coach (och typ riktigt go Malmöit från ett känt Youtubeklipp nära dig). Matchen spelas igång, direkt märker vi att Halvorstorp vill rulla i backlinjen för att sen försöka hitta uppspel på mötande mittfältare. Men som skrevs tidigare så har Mjörn riktigt dominanta mittfältare denna säsong som tvingar lag att slå långt. Undertecknad ser att ena mittbacken har en lite svagare fot och låter honom slå sina bollar i lugn och ro som Frank alternativt Jonas städar bort i lugn och ro. I minut 20 lyckas Halvorstorp ta sig förbi på högerkanten, få till ett bra inlägg och retligt nicka ”LÅNGSAMT" över Ryberg. Första halvlek är relativt tråkig, det är inte så mycket lägen, men Arvid visar att han kan ta sig förbi de flesta i våran serie. Undertecknad har ett dåligt avslut ifrån distans. Ja ja, halvleken tar slut och känslan i halvtidssnacket är att vi absolut är kvar i matchen och att vi kan gå för seger. Andra drar igång och här vill jag passa på att tacka mamma Svensson Örning som överlämnat Neproxen innan match för att undertecknad och Mr Mjörning ens skulle kunna komma till spel. Mjörning löste 90 och undertecknad 65, hade aldrig skett annars. Tillbaka till matchen. Andra är som första, chansfattig. Halvorstorp har en boll i stolpen som Frank i lugn och ro tar undan innan motståndare hinner upp på returen. Något läge senare så vänder Mjörn på spelet snabbt med firma Fame/Örning, sistnämnde Örning slår ett så in i helvetes perfekt inlägg som HAN, ni vet han med den gudomliga röven, når och rakar in bollen till 1-1. Jag pratar såklart om Skoglund som har gjort en riktigt fin säsong hittills. Kula kommer in och vinner varenda djupledslöpning, springer säkert över en mil på sina 25 minuter. Lika klart som korvspadet i kiosken så var det såklart en lögn, men är det något han kan den mytomspunna kulaN så är det att stå rätt och sniffa fram lägen. Första är ett skott som går i täck från ett svårt läge. Men med 4 minuter kvar så löper han ner sin försvarare och backar sedan av för att få tag på rensningen. Kula lossar av, men bollen slickar ribban och smiter över. Matchen slut och ett glatt gäng sätter sig återigen på den soliga Bodarnevallsterassen och avnjuter sprucken kokkörv när den är som bäst. Njutnenn i dess renaste form för er som tar en Alejandro Fuentes Bergström-referens. Hatten av till familjen Gyllesten som lagt beslag på kiosken, med den äran! Hatten skall också lyftas för Rosenström som visar att han kan spela på precis vilken position som helst. Sist men inte minst vill jag lyfta Mjörns kollektiva försvarsspel som absolut är seriens bästa. Halvorstorps siffror ljuger. ;) / Paul Carter Seniorer 18 jun 2023 0kommentarer
  • Referat: SK Mjörn - Edet FK

Jämn match där Mjörn tillslut drog det längsta strået efter att Felix avlossat ett tungt skott i andra halvlek som målvakten inte lyckades hålla och inbytte Gustav Liljedahl gjorde sitt första seriemål i Mjörntröjan på returen. Seniorer 12 jun 2023 0kommentarer