• Referat: SK Mjörn - Trollhättans IF

Första matchen efter uppehållet fick läggas på konstgräs pga allt regnande. Trollhättans IF behärskade detta bäst initialt och gjorde 1-0 efter en lång boll som skarvades i djupet på ytterforward som med en touch på halvvolley lobbade perfekt över Daniel i målet. Vi kom in lite mer i matchen mot slutet av första halvlek men var för tama längst fram och lyckades inte peta dit någon boll. I halvtid fick vi skärpa till oss tyckte coach. Sagt och gjort, i andra går vi ut och dominerar matchen. TIF är över planhalvan vid enstaka tillfälle annars är det Mjörnpress för hela slanten. Felix sköt in sig på två frisparkar innan den tredje satt precis under ribban, kvitterat 1-1. Sägas skall att målvakten räddade den bästa frisparken som var en riktig Beckham-flört från sent 90-tal. Med kvarten kvar slog Ankan en kanonfrispark på bortre där Joao Felix Pettersson dök upp och smekte in en bredsida till 2-1, ett resultat som alltså stod sig matchen ut. Övrigt festligt att skriva om? Jarls duell med den brötige ytterbacken där Jarl helt oförstående fick en frispark emot sig efter dubbla armbågar på Trollhättespelaren. Det var giganternas kamp! Seniorer 29 aug 2023 0kommentarer
  • Referat: SK Mjörn - Halvorstorps IS

Halvorstörp hemma "Fan va dåliga dom är, hur fan kan vi inte vinna!" Tre matcher i rad har griniga motståndare lämnat planen med ungefär samma ordval. Faaaaan va gött det är ändå! När coach Martin går fram och skall skaka tass med gästande Halvorstorp möts han av frågan "vart är Björnell och Felix?" Det är så oerhört gött att vårat dominanta mittfält satt skräck i div 5 Tröllehöla. Det dom glömde fråga är dock varför vi har seriens bredaste trupp när det kommer till dominanta grisar på mitten som aldrig viker sig en tumm! Med 13 stycken avhopp ställde Martin följande 11 på planen: Ryberg Mahdi, Frank TT, bankir Blomberg, Mjörning Rosenström, EB9 Hedlund Skoglund Fame Carter För den som är uppmärksam så kan vi se att endast Frank, Örning, Olle och Skoglund startade i samma position förra matchen, "men vad gööör deeeee, jag byter la så länge jag tycker de ää goutt" citat coach (och typ riktigt go Malmöit från ett känt Youtubeklipp nära dig). Matchen spelas igång, direkt märker vi att Halvorstorp vill rulla i backlinjen för att sen försöka hitta uppspel på mötande mittfältare. Men som skrevs tidigare så har Mjörn riktigt dominanta mittfältare denna säsong som tvingar lag att slå långt. Undertecknad ser att ena mittbacken har en lite svagare fot och låter honom slå sina bollar i lugn och ro som Frank alternativt Jonas städar bort i lugn och ro. I minut 20 lyckas Halvorstorp ta sig förbi på högerkanten, få till ett bra inlägg och retligt nicka ”LÅNGSAMT" över Ryberg. Första halvlek är relativt tråkig, det är inte så mycket lägen, men Arvid visar att han kan ta sig förbi de flesta i våran serie. Undertecknad har ett dåligt avslut ifrån distans. Ja ja, halvleken tar slut och känslan i halvtidssnacket är att vi absolut är kvar i matchen och att vi kan gå för seger. Andra drar igång och här vill jag passa på att tacka mamma Svensson Örning som överlämnat Neproxen innan match för att undertecknad och Mr Mjörning ens skulle kunna komma till spel. Mjörning löste 90 och undertecknad 65, hade aldrig skett annars. Tillbaka till matchen. Andra är som första, chansfattig. Halvorstorp har en boll i stolpen som Frank i lugn och ro tar undan innan motståndare hinner upp på returen. Något läge senare så vänder Mjörn på spelet snabbt med firma Fame/Örning, sistnämnde Örning slår ett så in i helvetes perfekt inlägg som HAN, ni vet han med den gudomliga röven, når och rakar in bollen till 1-1. Jag pratar såklart om Skoglund som har gjort en riktigt fin säsong hittills. Kula kommer in och vinner varenda djupledslöpning, springer säkert över en mil på sina 25 minuter. Lika klart som korvspadet i kiosken så var det såklart en lögn, men är det något han kan den mytomspunna kulaN så är det att stå rätt och sniffa fram lägen. Första är ett skott som går i täck från ett svårt läge. Men med 4 minuter kvar så löper han ner sin försvarare och backar sedan av för att få tag på rensningen. Kula lossar av, men bollen slickar ribban och smiter över. Matchen slut och ett glatt gäng sätter sig återigen på den soliga Bodarnevallsterassen och avnjuter sprucken kokkörv när den är som bäst. Njutnenn i dess renaste form för er som tar en Alejandro Fuentes Bergström-referens. Hatten av till familjen Gyllesten som lagt beslag på kiosken, med den äran! Hatten skall också lyftas för Rosenström som visar att han kan spela på precis vilken position som helst. Sist men inte minst vill jag lyfta Mjörns kollektiva försvarsspel som absolut är seriens bästa. Halvorstorps siffror ljuger. ;) / Paul Carter Seniorer 18 jun 2023 0kommentarer
  • Referat: SK Mjörn - Edet FK

Jämn match där Mjörn tillslut drog det längsta strået efter att Felix avlossat ett tungt skott i andra halvlek som målvakten inte lyckades hålla och inbytte Gustav Liljedahl gjorde sitt första seriemål i Mjörntröjan på returen. Seniorer 12 jun 2023 0kommentarer
  • Referat: Sjuntorps IF - SK Mjörn

Det var längesen! Otroooligt längesen! Men nu har det hänt igen. Regnat? Tänker ni, neej! Har ordförande Helge missat Sweden Rock? Njaaa, inte det heller. Har Ulf köpt en ny Audi? Näe! Vi håller lite på vad det är som har hänt men vi kan lugna er med att det är något riktigt gött! I klass med en dubbelmeny på Dönken? Ja, bättre än så! Torsdagen den 8e var en sån där varm och go dag som vi redan vant oss vid denna junimånad 2023. Mjörnkrigarna hade i vanlig ordning samlats vid the one and only gamla Börjessons. Sedan avgick karavanen norrut mot Sjuntorpsvallen som var platsen för kvällens mäktiga skådespel. Krigarna visste att det var en tuff uppgift som väntade men hade samtidigt vind i seglen efter segern hemma mot Edet i föregående omgång. Gyllesten hade mönstrat följande goa lag: Ryberg Örning, Rosen, Frank the MTF Tank, Abbe Olle, Pirlo Pettersson, Dr Björnell Arvid, Gurra, Ahmad Förstärk: Paul, Saw, Mahdi, Fame. Entertainer: Javad. Sjuntorp inledde lite piggare och hade ett litet spelövertag. Försvaret fick jobba hårt och vi hade ibland svårt att hitta rätt i försvarsspelet när Sjuntorp spelade sig fram med ett varierat passningsspel. De skapade några lägen utan att förvalta dem, därför kändes det lite konstigt när 1-0målet kom via en hög nick som från vårt håll mer såg ut som ett försök att nicka in bollen mot straffområdet igen efter att vi inte fått bort bollen på en inläggsfrispark. Bollen gick i en retlig båge över Ryberg i målet och in i bortre burgaveln. Om det var menat så var det snyggt, hatten av! 1-0 Sjuntorp och detta gjorde att SIFfarna fick lite mer luft under vingarna. Mitt i halvleken fick de ett gyllene läge att utöka ledningen men Ryberg klev fram och gjorde en riktigt vass dubbelräddning på två närskott. Puh! Vi hade pratat om att försöka ligga lågt och ställa om snabbt på kanterna när tillfälle gavs eftersom Sjuntorp i anfallsspel fyller på med mycket folk. Ytorna skulle visa sig finnas på kanterna även i år och i slutet av halvleken hittade en fin pass i djupled en mer eller mindre fri Gustav till höger. Sjuntorpförsvaret fick tag i ett stycke tyg från Gustavs fina skjorta och rev ner honom strax utanför straffområdet. Frispark i ungefär samma läge som Gabbe gjorde drömmål på ifjol på hemmaplan mot just Sjuntorp. Gabbes sletna Copa har ju som bekant gjort sitt i Mjörndressen men när tomrum uppstår någonstans innebär det också att det finns en gyllene chans för någon annan att fylla detta. Som det fylldes i torsdags på Sjuntorpsvallen. Rosenström såg sugen ut men Felix ”Pirlo” Pettersson har varit het de matcher han varit med under vårsäsongen och han stegade därför upp. Ett (!) stegs ansats , sedan rapp bollträff och lädret lyfte som ett NATO-plan från en alldeles för kort fregatt över muren och dök sedan lika hastigt in i mål bakom en målvakt som bara kunde lyfta på hatten. 1-1! Otroligt viktigt för oss. Paus. Ryberg fick beröm för sin dubbelräddning i halvtidsvilan. Björnell sprang på toa och vi övriga filade på detaljerna. Bland annat ville vi få tag mer på den droppande spelaren som i första halvlek fått operera lite för fritt centralt. Andra halvlek inleds med total Sjuntorpdominans sett till bollinnehav. Första kvarten är vi knappt över mittlinjen. Sjuntorp skapade ett gyllene läge där en friställd spelare petade bollen förbi Ryberg men Rosenström dök upp som räddande ängel och sopade undan bollen på mållinjen. Säkra källor menade på att ca 67 % av bollen var över mållinjen. I övrigt hade Sjuntorp boll men skapade inga heta chanser. Istället stod vi pall och ju längre matchen led så öppnade ytorna upp sig ännu mer på kanterna. Med ca kvarten kvar började Arvid signalera för byte då han slitit hårt på sin högerkant. Fame gjorde sig redo samtidigt som Arvid fick en fin boll på högerkanten och hela Mjörnbänken skrek ”ge allt nu, det här är det sista du gör”. Björnell som hade vunnit 37 av 37 i luften hittills skrek ”Arvid” två gånger och viftade med högerarmen i luften samtidigt som han tog de mest brutala älgakliv jag skådat. Han lade hela Sjuntorps mittfält bakom sig på två steg och avancerade in i straffområdet. Arvid hade fattat den mycket tydliga vinken och ställde in högerdojan på Beckham-mode. Inlägget svepte vackert i luften samtidigt som en ståtlig John Deere harvade över fältet i bakgrunden. Björnell hoppade tidigt, högt och mäktigt. I luften log han med hela ansiktet mot bänken innan han smaskade pannan mot bollen som inte kunde göra annat än att lyda sin mästares tydliga rörelse och for med väldig fart distinkt ner i hörnet av målet - fullständigt otagbart! 1-2! Arvid gick ner på knä och gjorde dubbla bicepsbumps samtidigt som han skrek ut sin och hela Mjörns glädje i den ljumma sommarkvällen. Sjuntorp försökte gå för en kvittering men Frank the Tank hade tillsammans med Rosenström och övriga i backlinjen bestämt att här kommer ingen mer förbi. Jag tror inte att Frank missade en brytning eller duell på hela matchen. Om det vid något tillfälle missades något så var en lagkamrat (ofta mittbackskollegan Rosenkvest) där och redde ut situationen. Overklig kemi denna afton! Istället för en kvittering skulle vi öka på vår ledning efter att Felix med sin finess lyft en boll i djupled där Ahmad slet dig fri och mycket vackert lyfte bollen över en utrusande målvakt till 1-3. Det var flera år sedan vi vann mot ett topplag men nu äntligen var det dags igen! Vi har mer eller mindre alltid gjort hyggliga insatser mot topplagen men det har aldrig räckt till seger. Denna afton klaffade det mesta och det är sådana här segrar som gör att man fortsätter med det här år ut och år in. Att få den här påminnelsen var så otroligt skönt samtidigt som det är ett kvitto på att vi kan störa alla lag i serien om alla är med, bidrar och sliter till sista svettdroppen! En sån här match är det oerhört svårt att lyfta fram enskilda spelare då det var en rejäl laginsats som bäddade för poängen. Björnells duellspel, Felix fot och hjärna på mitten, Hedlunds konstanta slit. Uppoffrande och fullkomligt perfekt timing i försvarsspelet matchen igenom från backlinjen. Tror inte jag sett ett så bra Mjörnförsvar någonsin under mina sex år i klubben. Undrar vad det kan bero på… ;) Forwards löper otroligt mycket och får slita hårt i defensiven samtidigt som det skulle kontras när vi erövrade bollen. Imponerande arbetsinsats! Nästa match är mot serieledaren Halvorstorp som mer eller mindre vägrar att släppa in mål. Det blir en svår nöt att knäcka. På återseende! Seniorer 11 jun 2023 0kommentarer
  • Referat: Lödöse Nygård IK - SK Mjörn

Jahopp. Det är helt utan kunskap och endast på ren känsla som jag tar på mig uppdraget att iallafall få ut någon text om matchen till vår trogna följarskara på max 5 pers utanför truppen. Jag vill förvarna att min komvuxlärare i svenska 3 ville testa mig för dyslexi. So bare with me. Jag vill dock lämna trygga besked direkt om att det endast är för tillfället (med fast tro på att världens bästa Järåsen tar tillbaka taktpinnen när han är tillbaka från sin skada). För tillbaka ska han. Matchen då, jo vi åker på pisk med 2-0 mot ett okej Lödöse Nygård. Som vanligt denna säsongen är vi inte riktigt på tårna dem första 15 och idag kostar detta oss 3 poäng. Första målet görs genom en frispark precis på straffområdets kortsida, eventuellt straff. Ett fint inlägg in i boxen, Lödöse Nygård-gubbe nyper till. Simon gör en monsterräddning på första skottet, jag minns att jag hinner tänka, varför rensar ingen. Sen Pang 1-0 på returen. Faan nu va vi här igen. Minut 1 och redan underläge. Vi hade pratat om presspelet innan match och nu skulle det sättas press fanimej! Vi lyckas trycka ner Lödöse Nygård. Mellan minut 2 och 12 är dem inte över på våran planhalva. Halvchanser skapas, Mr.Mjörning testar bössan hela två gånger från distans tyvärr utan utdelning. Sen minut 13. Samma gamla trötta snett inåt bakåt, fy fan vad det är effektivt... Bollen går retligt från ena sidan av kassen till den andra sen smackas den in. 2-0. Ställningskrig i 30 minuter, byter lite halvchanser med varandra. Presspelet fungerar bra stundtals, de lyckas spela ur den några gånger. Men som sagt inte superchanser åt något håll. Halvlek, hatten av för faciliteterna! Magiskt att kunna gå 10 meter från planen in i omklädningsrummet. Väl där inne tycker jag att snacket är bra. Vi pratar om att vi ska fan inte pressa utan vi ska jaga! Planen blir att jaga tills vi inte orkar springa mer och förhoppningsvis gjort iallafall ett mål innan det händer. Vi ställer om till ett 4-4-2 och går ut och kör. Vi lyckas choka motståndet i inledningen av andra, vi skapar halvchanser men framförallt hörnor och offensiva inkast. Örning slår en magisk hörna som jag lyckas få pannan på, tyvärr en decimeter utanför. Vi tröttnar lite efter ca 65/70 minuter spelade, och takten dör lite. Vi skapar nog inte mycket efter detta, vi är nära på inlägg och hörnor men saknar den där sista metern för att kunna skapa något riktigt farligt läge, deras keeper är stor och stark i luften. Al Nis drar oturligt på sig ett rött när han desperat försöker suga ner en boll omedveten om att keeper går för den, dobbarna träffar olyckligt i magen, skit händer. Det påverkar inte utfallet i matchen någonting. I slutet lyckas Ryberg psyka en straffskytt som drar den 8 meter över. Den ska han ha våran tremeters väktare. Positiva vi ska ta med är slitet vi lägger ner i stora delar av matchen. Just nu är det tufft för grabbarna i grönvitt men jag är övertygad att det kommer vända och vi börjar göra målen som vi just nu får emot oss. Tack och bock, förhoppningsvis slipper ni läsa ett till referat av mig. Ps. Gabriel - jag saknar dig! / Yours truly, Paul Carter Seniorer 27 maj 2023 0kommentarer