• Referat: Edet FK - SK Mjörn

Två individuella misstag i inledningen av matchen gav oss ett 0-2underläge. Starkt gnugg gav 2-2 innan paus efter mål av Felix på en solklar straff samt ett inlägg/skott från Örning som letade sig in i bortre gaveln. I andra kontrar Edet in 3-2 efter misslyckad press från Mjörnhåll. I matchens sista minut rivs Amin ner i straffområdet och vi får ytterligare en straff som Felix säkert förvaltar. Det var väl det minst orättvisa som kunde ske sett till hur spelet i andra halvlek såg ut. Därmed är också div5-kontraktet säkrat för 2024. Seniorer 24 sep 2023 0kommentarer
  • Referat: SK Mjörn - Bollebygds SK

ÅÅÅÅÅ SSSS K MJÖÖÖÖÖÖRN TJA LA-LA LA-LA LA-LAAAAAA! Uh va gött med brunkiga segrar på blöt plan. De härliga supportrarna på plats fick för dagen njuta av felfri kokkorv istället för bländande spel. Planen var svårspelad och vi mötte ett lag som har en stark defensiv och som dessutom hade mycket att spela för då de ligger pyrt till i tabellen. I första halvlek har Bollebygd en boll i ribban medan vår hetaste chans nog var Gurras skott som målvakten lyckades avstyra med svidande handleder. I andra halvlek är det fortsatt jämnt med mycket kamp. Med ca 20 minuter kvar kommer vi fram centralt och får in bollen i straffområdet där Olle är het på en retur och behärskat placerar in bollen trots mycket folk i vägen. Därefter var det pannbenet som fick jobba. Den allt tyngre gräsplanen sög musten ur flera ben och det var riktigt skönt att ha en pigg bänk där den unge Liam fick springa ihjäl sig sista 10 när han kom in och slet förtjänstfullt. Vem är Liam undrar ni? Det är Kulas släkt det, tur att det är någon med Karlsson-blod på matcherna annars går det ju inte! Nyförvärven har haglat in under säsongen och egentligen borde vi ha en separat artikel om det. Vi säger så helt enkelt. Matchen då? Ja den slutade med seger 1-0 efter att Ryberg gjort en kalasräddning och efter härligt uppoffrande försvarsspel från hela laget. Vil du läsa mer? Kika i AT tisdag 29/8 för där kan du läsa mer om ett av alla våra nyförvärv, Felix! Nästa match spelas på torsdag i Borås mot Byttorp. Seniorer 29 aug 2023 0kommentarer
  • Referat: Trollhättan Syrianska FK - SK Mjörn

Den är bra hemsk Trollhättan Syrianskas hemmaplan Granngården. Konstgräset var dåligt redan för tre år sedan men i just denna del av staden skall det inte satsas, än. Mjörn hade några återbud men ställde ändå upp med som vanligt en go trupp. Syrianska inledde piggast och om vår taktik var att känna lite på motståndet först så fick vi ganska omgående försöka tänka om. Syrianska kom i anfall efter anfall första kvarten och vi fick knappt låna bollen. Precis innan första kvarten var spelad kom de runt på högerkanten och slog ett inlägg efter marken som kunde rakas in förbi en chanslös Daniel i målet. 1-0. Vi samlades lite och sa till varandra att vi nog måste pressa högre annars kommer det här aldrig gå. Sagt och gjort - Syrianska hade fortsatt mer bollinnehav men ju längre halvleken led desto mer fick vi att säga till om. Närmast en kvittering kom Fame som hade ett dunderskott från nära håll som målvakten gjorde en tokräddning på. Arvid hade även en boll i stolpen efter att vi grisat i samband med en inläggsfrispark. Paus 0-1. Andra halvan tar vi över matchbilden och börjar jobba oss fram till chanser. Vi har ytterligare ett avslut i stolpen efter att Gustav (tror jag) dribblat keepern innan Felix på fin hörna stångade in kvitteringen. Nu kändes det som att vi skulle kunna gå för seger också men offensiven kom av sig något. Den trötta konstgräsplanen gjorde också benen stumma vilket ledde till flera byten. Med tio minuter kvar rinner Syrianska igenom och får till ett avslut som Daniel räddar men returen hamnar tillslut hos en Syrianskaspelare som lyckas raka in bollen som också blir segermålet. Vi orkar inte resa oss efter det utan får återigen lämna den vidriga Granngården med en sur förlust. Plus för dagen går till evigt unge Farzad som gjorde debut (väl?) i Mjörntröjan efter att ha varit med och tränat under flera år. Seniorer 29 aug 2023 0kommentarer