Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om SK Mjörn Seniorer

Följ

Seniorer

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Tabell
Lag M V O F P
1 Töllsjö IF 12 10 1 1 31
2 Hedareds BK 12 7 3 2 24
3 SK Mjörn 12 7 3 2 24
4 Östadkulle SK 10 8 0 2 24
5 Södra Härene IF 11 5 2 4 17
6 IK Friscopojkarna 12 3 5 4 14
7 Hemsjö IF 11 3 2 6 11
8 Borås GIF 10 3 0 7 9
9 Savana IF 10 2 1 7 7
10 Borgstena IF 11 2 1 8 7
11 Sjöviks SK 11 0 4 7 4

Match

IK Friscopojkarna

1 - 5
Katebovallen A
7 juli 2019
16:00

SK Mjörn

Referat

Referat: IK Friscopojkarna - SK Mjörn

14:10 ringer telefonen. Coach undrar var i hela helvete jag håller hus. Hemma (tömmandes en potta och otroligt upptagen) blev svaret och motfrågan "det var väl samling 14:30?". Det var samling 14:00 och det var extremt tydligt i tränarnas kallelse inför matchen.
Väl framme på Katebovallen (är det inte dags att den betyder namn till Ölvebovallen? Legend...) nås jag av beskedet att Ahmad just har vaknat och undrar om han ska åka mot Borås. Gött, då är vi med i matchen! Den gode Nisse (Ahmads tre månader gamla smeknamn) hann dock till matchstart och bad om ursäkt något generad men med prickfri frilla, som vanligt.
Åter till Katebovallen, denna mysiga oas i närheten av Remmenedal (åh Lars-Olof va gött det ligger i munnen, REM ENNE DAL). En gräsmatta lika tät som hela Sveriges pollenallergikers näsor denna vår och med avbytarbås av högsta klass, dessutom helt i trä vilket smakar mumma för röva!
IK Friscopojkarna är en förening med engagemang, det märks direkt. Det bjöds på lokalproducerad läsk, kaffe, fikabröd och choklad inför matchen - nu har vi inte varit på Lenavallen än i år men kommer de att bräcka det här? Tveksamt. Uppvärmningsmusik som inleddes lite trevande men efter lite Linda Bengtzing och Black Jack så tog Frisco hem vårmatchen enkelt även här. Hemsjös förortsrap ligger i lä.

14 friska man entrade den fina mattan denna sista match på vårsäsongen och coacherna mönstrade följande lag:
Lövenköpp
Rosen - Robin (Rock Sauce) - Järis - Simeon
Jimmie - Olle - Sundberg - Ahmad
Gabbe
Kula

Förstärkning: Erik "PL", Pyttz (16 barre idag, grattis!), Abraham Katana och Isak "Guti Haz" Wahnström.

Första halvlek:
Inleddes med att vi skickade långt med blandad framgång. Vi låg långt ifrån våra motståndare och de tilläts ofta vända upp lite för enkelt. Efter en kvart fick en av Friscos stjärnforwards just vända förbi undertecknad lättvindigt och började älga mot mål. Trots att bollmottagningen gjordes ganska nära mittlinjen lyckades ingen annan Mjörnspelare göra något åt den snabbe forwarden som istället blev fri med Köppen. Köppen i storform tar frilägen och det gjorde han även denna gång men returen lyckades han inte styra tillräckligt långt bort utan en motståndare kunde raka in returen till 1-0. Köppen hade visat storform under gårdagens batalj i den fruktansvärt dåligt inplanerade reunionmatchen mellan årets Mjörn och ditot från 2010. Eloge till Erik Nilsson som hittade ett datum som passade alla utom A-laget. Vilken chef! Det var bättre förr. Puss.

Sedan kom ett pissregn av rang. Ganska snart därefter började vi hitta liret. Gabbe som hade en släpande roll denna afton tog fram stora trollerilådan och trixade fram boll efter boll till löpvilliga medspelare. Efter 20 minuter var det utjämnat då Gabbe släppt en boll perfekt i djupet till Ahmad som kyligt lyfte avslutet över en utglidande målvakt. Ahmad ja, han hade i och med sin sovmorgon vaknat på rätt sida och gjorde det tufft för Frisco på sin vänsterkant. I minut 31 hittade Gabbe återigen till Ahmad med en fin passning. Ahmad sprang som en gasell mot kortlinjen vek lite inåt och sköt hejvilt. Bollen touchade målvakten och gick sedan i stolpen (ev krydd) och in i bortre gaveln. 1-2! Wow!

Frisco var farliga i sina omställningar men ungefär här någonstans började vi sätta försvarsspelet bättre och bättre. Ahmad fortsatte vara het på sin kant och hittade in med inspel ytterligare några gånger innan pausvilan, avsluten räddades av keepern eller strök utanför målramen. Friscos uppoffrande försvarsspel gjorde även sitt då de täckte skott vid flera farliga lägen.
Olle Hedlund då? Ja, han var förbannad innan match eftersom Jimmie hade tagit hans position ute till höger på mittfältet. Det märktes då Olle log endast 16 gånger under uppvärmningens första fem minuter. Än mer förbannad blev han då tre skott från hans bössa rensades på mållinjen av Friscospelare. Efter matchen log han igen, märkbart förbannad.

Andra halvlek:
Nu skulle matchen stängas. Frisco flyttade ut sin andra stjärnstriker på kanten och försökte hitta denne med längre bollar. Rosenström tog uppdraget med den äran och blev inte bortgjord en enda gång, fint uppbackad av en understödjande Rock Sauce. Framåt krigade vi på för fler mål. Men bollen ville inte in och nog slogs en av tanken både en och två gånger att Frisco nu endast var ett långskott i krysset från en kvittering... Det är ju lite så denna vårsäsong har sett ut för oss. Vi har inte stängt matcherna utan släppt in vår motståndare lite för enkelt.

Idag var det dock slut med det och det ska vi till viss del tacka Mr Rosenström för som efter fint väggspel på högerkanten fullföljde anfallet ner i djupet, sista passningen blev hög och Rosenström gick upp för att nicka. Friscoförsvararen råkade (ja, jag tror inte det var meningen) sätta en armbåge i ögat på Rosen och båda föll sedan till marken. Domaren blåste straff och var stensäker.
Rosen var strax på benen igen och då stegade Gaizka Skarrie upp och duttade in 1-3 med målvakten i fel hörn. Tre minuter senare forsade Jimmie fram på sin högerkant och serverade Kula med en precis passning. Kula vände och vred och lyckades sedan få iväg en riktig sörkadödare i höjd med straffområdet som målvakten inte hann ned på. 1-4 och det kändes lika gott som det gör att se denna mannen njuta av sin guldnougat, De e så jävla gott.
Med fem minuter kvar slog inbytte Abbe Katana ett snärtigt inlägg från sin vänsterkant som tillslut damp ner hos... Virveeeeeeeeel--------------------------------- Kula, vem annars? Avslutet satt högt och otagbart och var även spiken i kistan denna afton.
Det bör tilläggas att vi hade mängder av chanser i andra halvlek och Frisco frejdade sitt mål med mod och mycket vilja. Åt andra hållet var det inte lika mycket spel i andra halvlek, de avslut som tog sig fram till Köppen nöp han säkert.
Domaren blåste av och förkunnade att vi går på sommarledigt med tre nya friska pinnar i jakten på kvalplatsen.

Vi kan konstatera att vi under vårsäsongen har använt oss av 29 olika spelare. Vi har gjort 39 mål totalt, i snitt över 3 mål/match fördelat på 18 olika mål- och assistmakare. Vi har dragit på oss 15 gula kort och ett rött. Vi har också släppt in ovanligt mycket mål, det får vi jobba på över sommaren!

Coacherna: Hela laget gör en bra insats idag, måste vi plussa lite extra för några så får det bli Ahmad, Olle, Robin och Gabbe. Men som sagt, svårt idag. Många gör mycket bra ifrån sig.

Nu blir det ett litet matchuppehåll på ungefär en månad. Träningarna drar igång i slutet på juli men vi lär väl ses i backarna i Hjortgården, if you know what I mean.

Hej!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Gabriel Skarrie 1 1 2 1 0 3
Ahmad Al-Nis 1 2 0 0 0 2
Patrik Karlsson 1 2 0 0 0 2
Abraham Katana 1 0 1 0 0 1
Jimmie Bäckman Sillanpää 1 0 1 0 0 1
Niklas Rosenström 1 0 1 0 0 1
Erik Johansson 1 0 0 0 0 0
Henrik Järåsen 1 0 0 0 0 0
Isak Wahnström 1 0 0 0 0 0
Jonathan Prytz 1 0 0 0 0 0
Olle Hedlund 1 0 0 0 0 0
Robin Johansson 1 0 0 0 0 0
Sebastian Sundberg 1 0 0 0 0 0
Simeon Linnéusson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Martin Friskopp 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 4 maj 2019, 12:00 SK Mjörn - IK Friscopojkarna 3 - 3