• U-laget vann mot Fritsla IF.

Stabil seger med 3-1. Matchen spelades vid kunskapens Hus då Vävarevallen får vila efter helgens regn. Sebbe 2 mål. Angelo 1 mål. Seniorlag Herrar 26 aug 0kommentarer
  • Förlust mot Åsa IF

Hemmalaget startar den första halvleken med ett massivt bollinnehav. Vi ligger lågt i banan och satsar på kontringar under första men mycket slarv när vi får chansen till snabba omställningar. Åsa har mycket boll men har svårt att hitta ytorna bakom vår backlinje. Mycket rullande i sidled från Åsa utan att direkt hota. Ju längre halvleken lider ju mer börjar hemmalaget hitta lägen. 1-0 målet i den 38:e efter en frispark strax utanför straffområdet. Hemmalaget slappnar av lite efter ledningsmålet och vi skapar två riktigt bra chanser i slutet av halvleken. Hemmalaget går in i halvlek med 1-0 ledning. Andra halvlek startar som den första. Åsa har bollen och vi försöker hitta lägen att ställa om på. I den 52:a utökar Åsa sin ledning till 2-0 efter en fin framspelning och enkel placering i mål. Ju längre halvleken går måste vi gå framåt vilket öppnar för kontringar för Åsa. Den sista kvarten av matchen är det rock n roll fotboll med målchanser åt båda håll. Att det inte blir fler mål är nästan ett under. När domaren blåser av matchen efter 93 minuter står hemmalaget som segrare med 2-0 Seniorlag Herrar 26 aug 0kommentarer
  • "Kinna slog långbollar i 90 minuter!"

Nu är känslan att det är sista chansen varje match för Skene och det gäller att se varje match som en final. Rinor Dobraj är redo för att kriga hela vägen in i kaklet. Nu gäller det att även vi supportrar stöttar tillsammans med laget. 1: Vilka tycker du ska vara mest besvikna efter 1-1 mot Kinna? Jag tror att Kinna var mest besvikna med tanke på resultatet från förra matchen. Men vi tycker också det är surt att inte ta dom 3 poängen när vi var så nära slutet. 2: Hur kändes matchen spelmässigt? Det kändes bra vi har massor av sekvenser som var bra och som vi har tränat på och snackat om men det finns fortfarande saker man kan finslipa och detaljer som vi kan göra bättre. Sen så var det inget spel från deras sida när man slog långbollar i 90 minuter. 3: Det är kniven på strupen resterande matcher nu. Åsa har gått starkt sen omstarten, är alla mentalt redo att ta fighten? Ja jag tror att alla är redo att ta den fighten och visa hjärta det har sett bra ut på träningarna så nu gäller det bara att få över det till match både fotboll och det mentala. 4: Märker du att du är mer sliten efter matcherna nu jämfört med i början på säsongen? Nej har inte märkt av något än men man försöker hålla sig så bra som möjligt tills säsongen är slut. 5: Sveriges okrönte konung när det gäller hyss i omklädningsrummet är Glenn Hysen. Vem är lurigast hos er? Jag skulle nog säga David Lundin han är den som är lurigast man vet nästan aldrig vad som ska komma från honom men det är det man gillar. 6: Med den rollen du har i laget så ska ju du utmana varje gång du hamnar 1 mot 1. Vad behöver hända för att du ska få bollen i ett sånt läge? Jag tror att laget måste spela tillsammans och vilja sätta varandra i dom bästa situationerna. Så det kommer nog naturligt men det gäller också att vara tillgänglig och vilja ha bollen sen måste vi även vara kreativa och spela med lite risk när vi anfaller för det är då man kommer igenom. 7: Lycka till på lördag! Tack så mycket, Nu ska vi ha 3 poäng! Seniorlag Herrar 24 aug 0kommentarer
  • Inför Åsa IF

Bortamatch på lördag och resan går söderut mot Åsa. Ett bortalag som avslutade våren och startat hösten med 4 raka segrar och klättrat i tabellen, gick förbi Kinna i förra omgången och placerar sig på en stark tredje plats. Hemmamatchen slutade med tennissiffrorna 3-6 till Åsa där vi gjorde en blek insatts, dock en liten upphämtning till 3-4 under andra men bortalaget punkterade tillställningen med två mål sista 15 Efter vårt kryss i derbyt har vi haft en stark vecka bakom oss med seger för U-laget mot Hestrafors med 7-3 och flera bra träningspass inför kommande fight. Sedan senaste matchen faller Rasmus och Sebbe bort pga skada och resa. Tillkommer gör Fehim Måste match i varje omgång framöver och laget är riktigt laddade att vända vår negativa trend och tittar optimistiskt uppåt i tabellen. Bra resultat i omgången och vi kan närma oss kvalplatsen. Avspark: 15.00 Spelplats: Åsa IP A Tabelläge inför omgång 16. Trupp, mål och lite kommentarer skrivs löpande under matchen på Min Fotboll. Seniorlag Herrar 23 aug 0kommentarer
  • Kryss i derbyt

Dagens markderby slutade oavgjort, 1-1 efter en stark match från vår sida. Vi öppnade starkast och producerade två halvchanser redan i inledningen av matchen. Kinna växer in i matchen och har mer boll än oss men vi står rätt i positionerna i Kinnas anfallsförsök. Närmast ledning är Kinna när skott touchar en försvarare hos oss och ställer Fatlum i mål, bollen tar i stolpen och Fatlum är först på bollen när den rullar på mållinjen! Kinna får ett riktigt bra frisparksläge där en fin variant ställer oss och skottet går någon centimeter utanför stolpen. Sista målchansen i första är Sonny nära att nicka in men bollen strax över ribban- 0-0 i halvlek känns rättvisst. Andra startar vi bra igen och inbytte Rinor Zeqiri vinner två dueller inne i straffområdet och spelar i sidled till Rinor Dobraj som skjuter på ett tillslag perfekt nere vi stolpen till 0-1 i den 52:a Matchen står och väger lite och hemmalaget ökar trycket mot oss men vi står emot anfallen och får flera bra omställningsmöjligheter men skärpan och orken är inte med oss och avslut går tyvärr utanför målet. I den 81:a missar vi lite i vårt markeringsspel och ett fint inlägg hittar in till Pep som är kliniskt med huvuvdet, perfekt nick nere vid stolpen till 1-1 Båda lagen har möjlighet att avgöra men bra målvaktspel från båda sidor sista tio och matchen slutar helt rättvist oavgjort. Skön revansch efter vårens torsk och flera fall framåt och vi tittar optimistiskt uppåt i tabellen. Primärt läge, det vet alla men rätt fokus i den sista 7 matcherna så är siktet inställt på kvalplatsen. För tillfället 7 pinnar upp och till Vejby IF. Tabell efter 15 omgångar Seniorlag Herrar 17 aug 0kommentarer
  • Inför Kinna IF

Derby igen och match på Viskavallen i Kinna. Två lag som befinner sig i varsin ända av tabellen, Kinna på en stark tredjeplats och en stark vår, vi i botten och för tillfället under negativt kval. Revanschsugna spelare vill definitivt göra en starkare prestation efter vår omgångens match där Kinna körde över oss med hela 0-5. Killarna är superladdade att få spela Sjuhärads största derby igen och vi hoppas att vi kan bjuda upp till en ordentlig fight. Tabelläget ska inte påverka en match som denna utan det gäller att vara fokuserad och göra sitt yttersta för att vi ska få kontakt mot lagen ovanför oss i tabellen! Vackert väder säger SMHI och vi hoppas på en publikfest med god ton från respektive supportar, vi behöver alla hjälpas åt från sidan att heja fram killarna till 3 värdefulla poäng. Som information är det väskförbud till matchen, inga sorts väskor får tas in på Viskavallen och likt senaste derbyn så är det förbud mot pyroteknik!! Avspark: 14.00 Spelplats: Viskavallen Trupp, mål och lite kommentarer skrivs löpande under matchen på Min Fotboll. Seniorlag Herrar 16 aug 0kommentarer
  • Till minne av Kjell Carlsson

I slutet på juli fick föreningen det mycket tråkiga beskedet att Kjell Carlsson gått ur tiden. Kjell var under många år anställd på Skene IF kansli och efter hans pension fortsatte han att engagera sig i klubbverksamhet och hjälpte föreningen med både sponsring och bingolottoförsäljning. Vi minns honom som en positiv, god och engagerad föreningsmänniska och vi tackar honom hjärtligt för allt han gjort för klubben under åren. Våra tankar går till hans familj. I ljust minne bevarad. Skene IF Kjell begravs fredagen den 23 augusti 2024 kl.10.00 i Skene Kyrka. Tänd gärna ett ljus till minne av Kjell i hans minnesrum: Till minne av Kjell Carlsson Skänk en gåva till Hugos Minnesfond Bankgiro: 633-4957 Swish: 1234 61 11 82 (Till minne av Kjell Carlsson) Skene IF 12 aug 13kommentarer
  • Katastrofal start bäddade för brakförlust

Inget stämde mot serieettan IF Böljan och förlustsiffrorna skrevs till 1-9 Spelarna var inte med från start och både 0-1 och 0-2 innan vi hade spelat 5 minuter. Matchen var över redan innan första halvlek då bortalaget gjorde både 0-3 och 0-4 innan 45 spelade. Andra halvlek lik första där vi varken var etta, tvåa eller trea på bollen och IF Böljan tryckte in 5 mål till under andra. Tröst målet gjorde Sonny Seniorlag Herrar 10 aug 1kommentar
  • Inför IF Böljan Falkenberg

Ännu en tuff match, denna gång mot serieettan IF Böljan imorgon fredag 9 aug. Sist vi mötte Böljan gjorde vi en exemplarisk match i 60 min men några olyckliga byten och skador förstörde för oss och vi förlorade en målrik match. Laget har haft en bra vecka bakom sig där vi började med match för U-laget i måndags och seger med 2-1 och därefter bra träningar i veckan. Sen senaste matchen tillkommer Oscar, Rinor Dobraj och Rasmus i truppen, ut går Ibbe då han fick sitt tredje gula i senaste. Gäller att sätta våra positioner över hela planen då Böljan är ett spelande lag med mycket fart. Vill gärna komma fram på kanterna med inspel till offensiva spelare. Vid omställningar gäller det att vara noggranna då bortalaget ställer sin backlinje högt när dom anfaller och här finns ytor att gå på. Ingen lätt match på förhand men får vi det att stämma så kan vi skrälla i denna omgången och få med oss tre viktiga poäng och närma oss lagen ovanför oss. Ur vår synvinkel håller vi koll på dessa matcher i 14 omgången: Vejby mot Galtabäck, Vejby 2 pinnar före oss. Markaryd mot Halmia, Markaryd 3 pinnar före oss och ligger för närvarande på negativ kvalplats. Gislaved mot Stafsinge då båda lagen är inblandade i nedre regionerna i tabellen. Tittar vi i tabelltoppen åker Kinna ner till Åstorp på lördag och möter tabelltvåan, tuff uppgift framför sig och vinst för Kinna så krymper avståndet till 1 poäng till tabelltvåan, förlust så blir det sju pinnar upp. Avspark: 19.00 Spelplats: Vävarevallen Tabelläge inför omgång 14. Trupp, mål och lite kommentarer skrivs löpande under matchen på Min Fotboll. Seniorlag Herrar 8 aug 0kommentarer
  • Vilken position är latast enligt Rydstöm och Gustafsson?

På fredag är det dags för hemmamatch mot Böljan. På förhand en mycket tuff uppgift men i bortamatchen var det Skene som låg i förarsätet i cirka 60 minuter. Det är mittbacken Jonathan Gustafsson inne på när vi kollade av läget inför matchen. 1: Klar förlust mot Åstorps. Speglar siffrorna hur matchen såg ut? Åstorp var det bättre laget och förtjänade vinsten. 5-0 beror dock mer på vår insats än deras, vi är inne i en tung period och när det börjar gå emot i matcher så känns det som att vi inte tar jobbet fullt ut i alla situationer. Vi har flera bra sekvenser som genererar farliga chanser när det står 1-0 och 2-0 men får ingen utdelning samt tveksamma domslut på vissa förseelser som kanske borde renderat i utvisningar. 2: Nytt topplag nu på fredag. Vad behöver ni göra annorlunda för att sätta defensiven? Tufft motstånd igen som du säger, vi vet vad som krävs för att störa topplagen i serien om vi gör en liknande insats den vi gjorde borta mot Böljan i 60 minuter. Vi står rätt i positionsspelet och bjuder inte på några ytor samtidigt som vi sätter pressen i rätt läge. I och med det hårda och lojala jobbet så skapar vi sylvassa omställningar som vi också förvaltar. Som vi också fick lära oss den matchen så gäller det att göra det jobbet i 90 minuter. 3: Henrik Rydström brukade säga att forwards är lata av hävd. Dock brukar ofta mittbackar ligga lägst i antal löpmeter bland utespelarna. Vilken position tror du drar till sig dom som är minst löpsugna? Haha det beror väl på matchbild, vissa matcher kan man få löpa mycket som mittback men generellt så handlar det väl mer om att stå rätt och då slipper man löpa. Men de minst löpsugna håller nog till i anfallslinjen ;) 4: Vem brukar hålla igång snacket mest i backlinjen? Tycker det är många som bidrar med snacket och försöker styra och hjälpa spelarna framför så mycket det går! 5: Vilken idrott tycker du är det är roligast att titta på under OS? Pingisen med Truls har ju varit otroligt kul att följa men annars gillar jag främst OS-handbollen. 6: Lycka till på fredag! Stort tack! Seniorlag Herrar 7 aug 0kommentarer