• Referat: Romelanda UF (D4H) - Sandarna BK (D4H)

RUF - Sandarna BK 4 - 1 (1 - 0) Mål, RUF: 1-0 Karlsson (Sjöberg), 27 2-0 Granäng (Böhm), 47 3-0 Harris (Sjöberg), 49 4-1 Granäng (E. Forssten), 90 Varningar, RUF: E. Forssten, Sjösvärd, Flodin Startelvan: Granäng - Harris Karlsson - Yngwe - Böhm - E. Forssten (J) D. Bengtsson Sjöberg - Kaage (C) - Flodin Sjösvärd Bänken: Marek (Böhm), A. Svensson (Karlsson), P. Persson När de båda lagen gjorde klart för avspark var det på ett riktigt kyligt Romevi. Temperaturen hade precis orkat över 0-strecket samtidigt som vinden blåste och ett tätt molntäcke blockerade solen. Ett Romelanda med många spelare borta var ändå sugna på att spela match, vilket skulle visa sig i den första halvleken. Inledningen av matchen var chansfattig, men Romelanda visade upp ett fint spel där man hade tålamod med bollen. Passningsspelet var bra och man lät bollen gå mellan spelarna så att motståndarlaget fick jaga. Sandarna försökte pressa lite högre upp i banan men allt som oftast kunde de gulklädda rulla sig förbi presspelet. I mitten av halvleken hade RUF en något sämre period, utan att det för den delen var dåligt. Sandarna skapade två hörnor och man hade något enstaka distansskott, men det kändes aldrig riktigt farligt. I stället kunde RUF återigen ta tag i taktpinnen och i matchens 27:e minut kom dagens första mål. Fredrik Sjöberg slog en fin boll på ytan till Isak Karlsson på vänsterkanten. Isak kunde avancera fram i planen och så småningom avsluta kliniskt till 1-0! Större delen av tiden som var kvar till paus bjöd på ett behärskat och kontrollerat Romelandaspel. Man skapade också ett par fina chanser, där Elias Forsstens fria läge inne i straffområdet var det allra bästa, men avslutet gick dessvärre över det öppna målet. Med någon minut kvar till pausvilan skapade bortalaget sin dittills farligaste målchans. Ett fint inlägg från högerkanten gick mellan Johan Kaage och Björn Sjösvärd i straffområdet mot en helt fri spelare på bortre ytan. Bollen sköts dock en bra bit utanför målet, turligt för Romelandas del. 1-0 stod sig till halvtid efter en med Romelandaögon sett riktigt bra första halvlek! I den andra halvleken fick sedan Romelanda en flygande start. Efter bara någon minut kunde man avancera fram i ett fint anfall som slutade med att Jonathan Böhm kunde servera Martin Granäng fritt läge i straffområdet. Granäng plaacerade säkert in bollen i mål till 2-0! Efter ytterligare någon minut kunde RUF utöka sin ledning ännu en gång. Efter ett inkast på vänsterkanten blev Max Harris helt plötsligt fri och kunde hitta det korta hörnet och placera in 3-0 bakom Sandarnas målvakt. Två mål innan klockan ens nått fram till fem spelade minuter! RUF kunde sedan rida på vågen av självförtroende samtidigt som bortalagets spelare såg ut att misströsta. Romelanda spelade under en period ut sina motståndare och det hela såg riktigt bra ut. Någonstans i mitten av den andra halvleken började den tunna truppen göra sig påmind. Fler och fler trötta ben och huvuden ledde till en del missade passningar och felbeslut samtidigt som motståndarna lyckats samla ihop sig för att åstadkomma en bra avslutning på matchen. Sandarna kom till ett par hyfsade lägen och etablerade ett visst tryck mot Romelandas försvar. Efter att en RUF-spelare tappat bollen på egen planhalva kom man igenom till ett friläge, men Sjösvärd i Romelandas mål kom ut och kunde avstyra med en fin räddning. Med knappa fem minuter kvar att spela kom ändå ett reduceringsmål. RUF tappade återigen bollen på egen planhalva och Sandarna fick ett skottläge vid straffområdeslinjen. Träffen var inte helt ren och Sjösvärd tycktes ha kontroll på avslutet, men bollen studsade retligt upp över Romelandamålvaktens arm och in i mål till 3-1. Närmare än så kom inte bortalaget. I matchens sista minut kunde RUF istället utöka sin ledning. Elias Forssten slog ett fint inlägg från vänsterkanten som Martin Granäng kunde pricka in i mål. 4-1 blev dagens sista mål. Sammanfattningsvis en mycket väl genomförd match från Romelandas sida! I ca 65-70 minuter spelade man en riktigt bra fotboll och var snäppet vassare än sina motståndare. Slutet av matchen får nog sättas upp på trötthetskontot, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på den mycket begränsade möjligheten att göra byten. Det känns riktigt skönt att man kunde inkassera årets första seger och att "rätt" spelare fick noteras i målprotokollet. Nästa helg väntar träningsläger i Malmö för Romelandas del, innan det är dags för träningsmatch igen, borta mot starka Skepplanda BTK. A-lag Herrar 9 mar 0kommentarer
  • Inför: Sandarna BK hemma

Efter uttåget ur Östra Cupen är det nu dags att återigen ta upp träningsmatchandet för Romelandas del! Tre 90-minutare återstår innan det är dags att vara redo för seriespel. Först ut är Sandarna BK på hemmaplan, idag (lördag) klockan 12:00. Sandarna BK kom förra året fyra i Division 4B. I år har man träningsspelat betydligt mer än RUF och också gjort hyfsade resultat. Av de senaste fem matcherna har man vunnit fyra. Visserligen har några av dessa varit mot lag i lägre divisioner, men har man väl lyckats odla en vinnarkultur brukar ju detta ge medvind oavsett motstånd. I Romelanda är det denna dag ett ganska rejält manfall till följd av att ett par spelare är bortresta, några som jobbar och flera som är hemma sjuka. Detta gör att tränarstaben får snöra på sig skorna då såväl Björn Sjösvärd som Oscar Marek och Patrik Persson ingår i dagens 14-mannatrupp. Följande representerar Romelanda denna dag: Björn Sjösvärd Gustav Flodin Johan Kaage Fredrik Sjöberg Isak Karlsson Jonathan Böhm Max Yngwe Daniel "LB" Bengtsson Elias Forssten Martin Granäng Max Harris Alfons Svensson Patrik Persson Oscar Marek Varmt välkomna till Romevi för att se RUF slipa formen inför säsongen 2024! Avspark klockan 12:00. Samling för spelartruppen 10:45. A-lag Herrar 9 mar 0kommentarer
  • Referat: Romelanda UF - FC Kålltorp

Romelanda UF 1 - 2 FC Kålltorp (0-1) Målskytt, RUF: Isak Karlsson Varning, RUF: Max Yngwe Skottstatistik (på mål): RUF 10(3) - 9(5) Kålltorp Hörnor: RUF 1 - 1 Kålltorp Startelvan: Harris, Karlsson Flodin, Yngwe, Bengtsson, Böhm, E. Forssten Jonasson, Kaage (C), Sjöberg Sjösvärd Ersättare: Olsson (Sjöberg), Marek, Osberg, Mattiasson På söndagen spelade RUF fotbollsmatch för andra dagen på raken. FC Kålltorp stod för motståndet och dagens spelplats var Hjällbovallens konstgräs. Det var två seriesegrare från säsongen 2023 som ställdes mot varandra, Kålltorp vann förra årets upplaga av Division 6C, medan Romelanda tog steget upp till Division 4. Dagens moståndare FC Kålltorp skrällde till det rejält i förra årets upplaga av Östra Cupen då de bland annat slog ut nuvarande Division 2 laget Jonsereds IF, de har tidigare i år i en träningsmatch även besegrat Romelandas seriekollega i årets Division 4A, Partille IF i en träningsmatch. Förväntningen var därför att de skulle bjuda upp till ett mycket bra motstånd. RUF hade inte så mycket att säga till om på lördagens match mot Qviding, däremot stod man upp bra stora delar av matchen men blev straffade väldigt hårt av ett klart bättre motståndarlag. Till söndagens möte hade truppen krympt då Jakob Eriksson, Daniel Larsson och Martin Granäng inte var tillgängliga för spel. Tillkom i dagens trupp gjorde Elias Forssten (-07) samt en för dagen spelande tränare Oscar Marek. Det var en ganska avvaktande start från båda lagen och publiken fick inte se något direkt skönspel under den första halvleken. RUF hade större delar av bollinnehavet, men hade svårt att skapa några konkreta målchanser. Det låste sig ofta på den sista tredjedelen och slutade med ett felbeslut. Kålltorp backade hem lite mer och var välorganiserade, samtidigt som man kändes betydligt hetare i den offensiva tredjedelen än RUF. Efter kvarten spelad hade Kålltorp skapat två ganska bra lägen som Sjösvärd räddat och i den 24:e minuten kom ledningsmålet inte helt ologiskt. Efter ett inlägg från Romelandas högerkant fick en Kålltorps anfallare alldeles för mycket tid på sig, han kunde plocka ned bollen och slå in den på volley i höjd med straffpunkten ganska ostört. Några minuter senare blåste domaren för halvtidsvila, då det endast är 2x30 minuter vi spelar i Östra cupen. Inför matchens andra halva gjordes ett byte då Calle Olsson ersatte Fredrik Sjöberg. RUF startade upp andra halvlek något piggare och hade ett väldigt stort bollinnehav. Max Harris var sånär att kvittera dryga kvarten in efter ett inlägg från vänsterkanten. Istället skulle Kålltorp bara någon minut senare utöka sin ledning till 2-0. En djupledsboll in bakom Romelandas backlinje och Kålltorps anfallare kunde chippa in bollen bakom en lite sent utrusande Romelandamålvakt. Därefter fortsatte Romelanda att hålla mycket av bollen, Isak Karlsson var nära att reducera men såg sin volley gå strax utanför. Isak skulle dock revanschera sig, och som han gjorde det. Med ungefär tre minuter kvar av matchen plockade han upp en andraboll, klev fram några meter och avlossade en raket upp i bortre krysset från cirka 25 meter. En riktig snygg prestation och årets första RUF-mål kan mycket väl stå som årets snyggaste när vi summerar denna säsongen. Närmare än detta kom tyvärr inte Romelanda denna dagen och därav blir det ingen fortsättning i årets upplaga av Östra Cupen. FC Kålltorp har fortfarande chansen att gå vidare till slutspel, men då lär det krävas en seger mot Qviding FIF på onsdag. Sammanfattningsvis har många spelare under helgen fått säsongens första 120 minuter i benen, vilket vi i första hand tar med oss. Det finns mycket att jobba på både fysiskt och spelmässigt för att vi ska vara där vi vill vara, förhoppningsvis ser det bättre ut när säsongen drar igång om drygt sex veckor. Nu har vi spelledig helg innan vi får vår första riktiga träningsmatch den 9/3 när Sandarna BK gästar oss. Väl mött då! A-lag Herrar 26 feb 0kommentarer
  • Referat: Qviding FIF - Romelanda UF

Qviding FIF - RUF 5 - 0 (3 - 0) Varningar, RUF: Marek, Yngwe Startelvan: Karlsson - Harris Eriksson - Yngwe - D. Larsson - Böhm D. Bengtsson C. Olsson - Kaage (C) - Flodin Mattiasson Bänken: Sjöberg (Böhm), Jonasson (Harris), Granäng, Osberg, Sjösvärd För första gången på ett par år deltar RUF i Östra Cupen. Helgens matcher blir också de första för förra årets seriesegrare i Division 5A. Det bjöds dock på allt annat än mjukstart då division 2-laget Qviding FIF stod för motståndet. Det stod tidigt klart att det var en bra motståndare man mötte. Samtidigt inledde RUF ändå på ett ganska bra sätt utifrån sina förutsättningar. Man stod upp bra i det uppställda spelet i stora delar av den första halvleken. De gånger man gjorde misstag blev man dock straffade hårt och Qviding visade då att det skiljer en hel del mellan division 2 och division 4. I matchens 8:e minut kunde Qviding ta ledningen efter en variant på ett inkast, ett mål som med Romelandaögon kanske kändes lite onödigt. Bollen spelades in centralt i straffområdet och sköts in i mål bakom Filip Mattiasson till 1-0. Efter ett fortsatt klart godkänt uppträdande från Romelandas sida, där man bland annat skapade tre hörnor under matchens första 30 minuter, kunde Qviding sedan dra ifrån målmässigt närmare slutet av halvleken. Efter ett bolltapp på egen planhalva kunde Qviding utnyttja hål i Romelandaförsvaret och prickskjuta in 2-0 lågt invid ena stolpen i matchens 22:a minut. Bara minuten innan halvtidsvilan (Östra cupens gruppspelsmatcher spelas i 2*30 minuter) kom sedan matchens snyggaste mål. En Qvidingspelare avlossade bössan från ena hörnet av straffområdet. En riktig kanonträff gjorde att bollen gick in i bortre krysset. 3-0 i paus i en match där RUF hade börjat mattas av allt mer, även om underläget kändes som något mål för stort. I den andra halvleken hade Romelanda inte så mycket att säga till om. Det hela blev mest en transportsträcka mot en nu oundviklig förlust. Då och då växlade Qviding upp och stod för ett par fina anfall. Filip Mattiasson fick stå för ett par bra räddningar som hjälpte till att hålla siffrorna nere. I matchens 46:e och 51:a minut kunde Qviding pricka in både 4-0 och 5-0. Efter detta befarade man att det skulle bli väldigt långa sista 10 minuter med risk för ytterligare baklängesmål. RUF kunde dock reda ut avslutet av matchen på ett godkänt sätt, samtidigt som Qviding säkert var nöjda med dagsverket. Slutresultatet skrevs till 5-0. Sammanfattningsvis en match där det var klasskillnad mellan lagen och där det är svårt att dra några stora växlar på prestationen. Vi kan dock konstatera att bollen är i rullning igen, och hoppas kunna stå för en fin prestation och göra årets första mål redan imorgon då FC Kålltorp står för motståndet i Östra cupens andra gruppspelsomgång. A-lag Herrar 24 feb 0kommentarer
  • Inför: Östra Cupen 2024

Efter först ett långt uppehåll och sedan en tids vinterträning är det nu dags för RUF att gå in i mathcspel igen! I år inleder man säsongen med ett deltagande i Östra Cupen. Gruppspelsmatcherna spelas i 2*30 minuter och förutsättningarna är att vinnaren i varje trelagsgrupp samt den bästa tvåan från de sju grupperna går vidare till slutspel. För Romelanda ser spelprogrammet ut så här: Qviding FIF - RUF, lördag 24/2 klockan 10:00, Lövgärdesplan RUF - FC Kålltorp, söndag 25/2 klockan 13:45, Hjällbovallen Att påstå att RUF fått en tuff lottning vore knappast en överdrift. Qviding FIF slutade förra året på åttonde plats i Division 2 Västra Götaland och får gälla som en av favoriterna att vinna hela turneringen. FC Kålltorp spelar i år i Division 5B, vilket kanske inte skrämmer så många. Men samtidigt kommer de från en säsong där de på ett övertygande sätt vann förra årets Division 6C, så den som tror på en lätt match bör nog tänka om! Då Romelanda dessutom har en trupp som smalnat av något sedan förra säsongen är bara det faktum att man har match två dagar i rad en utmaning. Oavsett vilket är det många som sett fram emot utmaningen det innebär att möta ett division 2-lag, och oavsett resultat i cupen ska det bli kul att äntligen sparka igång matchsäsongen igen! Under helgen kommer RUF att mönstra följande spelare: Filip Mattiasson Björn Sjösvärd Carl Olsson Johan Kaage Gustav Flodin Hugo Jonasson Fredrik Sjöberg Jakob Eriksson Max Yngwe Daniel Larsson Daniel "LB" Bengtsson Jonathan Böhm Niklas Osberg Isak Karlsson Max Harris Martin Granäng Elias Forssten Varmt välkomna att inleda årets fotbollssäsong tillsammans med RUF herr! A-lag Herrar 23 feb 0kommentarer
  • Försäsongsschemat klart!

Nu när kvällens träning snöade bort är det kanske svårt att tänka på fotbollsmatcher... Men som ett litet ljus i slutet av tunneln kan vi nu presentera 2024 års försäsongsschema! Ledarstaben har beslutat att spela lite färre träningsmatcher denna försäsong. För första gången på många år kommer man dock att delta i Östra Cupen. Schemat för försäsongen ser ut så här: Lördag 24/2 Qviding FIF - RUF, Lövgärdesplan 10:00 (Östra Cupen) Söndag 25/2 RUF - Kålltorp, Hjällbovallen 13:45 (Östra Cupen) Lördag 9/3 RUF - Sandarna BK, Romevi 12:00 Lördag 23/3 Skepplanda BTK - RUF, Forsvallen 12:00 Onsdag 27/3 RUF - Skärhamns IK, Romevi, 19:15 Östra Cupen består 2024 av sju trelagsgrupper där gruppsegrarna och den bästa grupptvåan går vidare till kvartsfinal. En eventuell sådan spelas för Romelandas del onsdag 6/3, klockan 17:30 på Hjällbovallen vid gruppseger och klockan 19:45 på Lövgärdesplan om man går vidare som bästa tvåa. A-lag Herrar 6 dec 2023 0kommentarer
  • Referat: Romelanda UF - Floda BoIF

RUF - Floda BoIF 2 - 2 (1 - 2) Mål, RUF: 1-0 Arfvidsson (D. Bengtsson), 10 2-2 A. Svensson (Harris), 66 Varningar, RUF: Arfvidsson, Kaage, D. Bengtsson, Yngwe Startelvan: Harris - Arfvidsson Jonasson - D. Bengtsson - J. Svensson - Flodin P. Persson (C) F. Larsson - Kaage - C. Olsson Sjösvärd Bänken: Osberg, Yngwe, A. Svensson, Sanne, Frövén Årets sista match spelades i ett ordentligt blåsigt väder på Romevis konstgräs. Inget av de båda lagen hade mer än hedern att spela för när RUF satte igång matchen genom att göra avspark. RUF inledde matchen med ett stort bollinnehav mot ett motståndarlag som tycktes visa stor respekt för seriesegrarna. Tempot var kanske inte det allra högsta, men man hade ändå ett par fina kombinationer. Efter tio minuter kunde man också göra 1-0, efter att Daniel Bengtsson tryckt sig förbi sina motståndare på mittplanen. Bortalaget ropade för frispark, men då denna uteblev kunde "LB" spela bollen i djupled till ovane anfallaren Oscar Arfvidsson, som faktiskt avslutade kliniskt. Oscars första A-lagsmål i hans kanske sista match! Tröjan åkte av i glädjeyran och matchens första gula kort delades ut. Mot mitten av halvleken började Floda ta över mer av spelet. RUF-spelarna såg lite ointresserade ut och förlorade många dueller vilket resulterade i ett par omställningar för bortalaget. Så småningom kom även kvitteringsmålet. En hörna nickades mot mål från nära håll, men Sjösvärd kunde parera det första avslutet. Bollen landade dock bara några meter från mållinjen där den sparkades in i eget mål av en RUF-försvarare. 1-1. Floda fortsatte sedan att spela en optimistisk fotboll och man hade ett par hyfsade chanser. Åtta minuter senare tvingades en RUF-spelare att sparka ner en Flodaanfallare precis utanför eget straffområde. Bollen sköts hårt in i "målvaktens hörn" bakom en lite skymd Romelandamålvakt. 1-2, vilket stod sig till halvlek efter en totalt sett ganska sömnig första halva på matchen. I paus valde tränare Marek att byta in fyra spelare från bänken. Det var därmed ett till stora delar nytt lag som ställde upp för spel i den andra halvleken. Dessvärre fortsatte matchbilden med ett övertag för bortalaget ett tag till. Under de första 20 minuterna av den andra halvleken var det några gånger kanske mer tur än skicklighet att RUF lyckades freda sitt mål. Några sista minuten-brytningar, missade målchanser och någon räddning från Romelandas målvakt gjorde dock att man hängde kvar i matchen. I matchens 66:e minut kunde i stället Romelanda kvittera, ett mål som just då inte var rättvist. Max Harris spelade fram Alfons Svensson som kunde rulla in bollen i mål till 2-2! Sista fjärdedelen av matchen kom att bli en lite mer öppen historia där RUF skapade betydligt fler målchanser igen. Max Harris och Markus Sanne hade fina lägen och den senare hade även ett distansskott i ribban. Med några minuter kvar att spela kom Floda upp i ett fint anfall på högerkanten där man spelade snett-inåt-bakåt till en fristående anfallare. Bollen sköts mot mål men Sjösvärd fick plocka fram en avancerad räddning för att behålla det oavgjorda resultatet. Kort senare hade Max Harris ett fint läge från snäv vinkel i straffområdet där Flodas målvakt stod för en bra räddning. Fler mål blev det dock inte, utan lagen fick avsluta säsongen med delade poäng. Sammanfattningsvis var det kanske inte direkt årets match som utspelade sig på Romevi. Det känns dock skönt att man lyckades ta sig samman såpass att man slapp ytterligare en förlust i en match som egentligen hade kunnat sluta hur som helst. Nu går truppen på en välförtjänt ledighet, där man får ladda om inför nästa års utmaningar i Division 4! Avslutningsvis vill referatförfattaren å hela A-truppens vägnar tacka alla supportrar och funktionärer för fint stöd under en mycket rolig fotbollssäsong. Vi ses igen nästa år! A-lag Herrar 15 okt 2023 0kommentarer
  • Inför: RUF - Floda BoIF

Så var det dags för årets sista seriematch! Efter en lång och framgångsrik säsong är det dags att sätta punkt. Idag (lördag) gästar Floda BoIF Romevi! I sportslig mening är matchen helt betydelselös för de båda lagen. RUF har som bekant säkrat seriesegern sedan ett par veckor. Gästande Floda BoIF ligger i mitten av tabellen, i skrivande stund sexa, och kan bara förflytta sig någon position upp eller ner - långt från eventuella kvalplatser. Båda lagen kommer från förluster i de senaste matcherna, och känslan är väl att båda trupperna börjat snegla på den kommande ledigheten. Men kanske är bortalaget lite extra sugna på att knäppa seriesegrarna på näsan? RUF har bedrivit en ganska ljummen verksamhet sedan seriesegern säkrades. Denna vecka har man endast genomfört en träning. Det känns visserligen ganska skönt att kunna gå ut på planen helt utan press i slutomgången, men samtidigt får vi hoppas att truppen vill bjuda den trogna publiken på en fin avslutning innan man går in i kvällens firande. Tränarteamet har idag valt att kalla hela spelartruppen till matchsamlingen och därefter ta ut laget på plats. Det enda som är klart är att Patrik Persson och Filip Larsson spelar. Patrik och Filip har aviserat att de nu avslutar sina aktiva karriärer (även om man aldrig ska säga aldrig, lex Carlsbogård...). Det är två spelare som båda spelat många år i RUF:s A-trupp och varit viktiga både på (runt 200 respektive 250 matcher!) och utanför planen. I eftermiddag kliver de ut på Romevi iklädda A-lagströjan en sista gång och vi får hoppas att de får en fin avslutning! Matchstart klockan 16:15. Samling för hela truppen 15:00! A-lag Herrar 14 okt 2023 0kommentarer
  • Referat: Kareby IS - Romelanda UF

Kareby IS - RUF 2 - 1 (0 - 0) Mål, RUF: 0-1 Harris (Flodin), 48 Varningar, RUF: J. Svensson, F. Larsson, P. Persson Startelvan: Harris - A. Svensson Björnrud - Yngwe - D. Bengtsson - Flodin J. Svensson Osberg - F. Larsson (C) - C. Olsson Mattiasson Bänken: Karlsson, P. Persson, Carlsbogård, Marek, Sjösvärd I ett riktigt busväder med kraftig sidvind och regn ställde RUF och Kareby IS upp för årets sista Kungälvsderby. En hel del publik hade trotsat den bistra väderleken för att komma och titta på matchen. De svårspelade förutsättningarna bidrog säkert till att spelet blev allt annat än underhållande inledningsvis. Egentligen hände ingenting av värde under matchens första 30 minuter. Mot slutet av halvleken började RUF skaffa sig ett knappt men ändå tydligt spelövertag. Man skapade ett par bra chanser, där Karebys målvakt i alla fall fick stå för en kvalificerad räddning. 0-0 stod sig dock till pausvilan. Den andra halvleken kom sedan att bjuda på ett lite mer intressant spel för den tappra publiken. RUF fick en fin start då inbytte Anders Carlsbogård slog en bra passning ut mot Gustav Flodin på högerkanten. Gustav avancerade fram och slog ett perfekt inlägg som Max Harris nickade in i mål till 0-1 i den 48:e spelminuten. Glädjen skulle dock bli kortvarig. I en omställning bara minuter senare fick en Karebyspelare alldeles för god tid på sig centralt precis utanför straffområdet. Efter en fin bollträff gick bollen in, otagbart för Filip Mattiasson i Romelandas mål. I mitten av halvleken hade RUF en liten svacka spelmässigt, där Kareby kunde komma i ett par fina anfall. Vid ett tillfälle kom man igenom till ett friläge, men Romelandas målvakt stod för en mycket bra dubbelräddning. Efter en period med svajigare spel kunde dock RUF resa sig igen mot slutet av matchen. Man skapade ett par hörnor som var nära att resultera, där Alfons Svensson och Patrik Persson båda hade avslut som räddades på mållinjen. Dessvärre för RUF:s del skulle en offensiv hörna lite senare bli lagets fall. Efter att RUF inte lyckats döda bollen eller stanna upp kontringen på offensiv planhalva efter en hörna kunde ett par snabba Karebyspelare rinna igenom till ett rent friläge. Denna gång satt bollen i nätmaskorna; 2-1 i den 86:e minuten. RUF gjorde ett sista försök att kraftsamla för att åstadkomma en kvittering, men denna dag räckte krafterna helt enkelt inte till. Kareby kunde lämna planen som segrare. Sammanfattningsvis ingen höjdarinsats från Romelandas sida. Som så ofta betyder motivationen mycket, och ett Kareby med allt att spela för drog det längsta strået mot redan klara seriesegrarna Romelanda. Vi kan bara gratulera Kareby till segern, önska dem lycka till i slutomgången och tacka för ett fint matcharrangemang där RUF även gratulerades till seriesegern. Snyggt av vår grannklubb att bjuda på detta! A-lag Herrar 7 okt 2023 0kommentarer
  • Inför: Kareby IS - RUF

Efter förra veckans stabila seger borta mot FC Komarken (0-4) är det nu dags för årets sista Kungälvsderby. Imorgon, fredag, åker RUF till andra änden av Prästvägen för att möta Kareby IS. Kareby är nykomlingar i division 5, och man har haft en ganska tuff säsong. Det mest akuta nedflyttningshotet är dock avvärjt, då det står klart att Nol IK och FC Komarken kommer att placera sig sist och näst sist. Beroende på hur slutomgången i Division 3 och det efterföljande kvalet mellan Division 3 och 4 går för Göteborgslagen, finns det en möjlighet att tiondeplatsen i Division 5A innebär negativt kval mot tian i Division 5B. Kareby ligger just nu tia i en mycket jämn streckkamp, en placering man säkert kommer att göra allt för att förändra. RUF kan helt lugnt spela av säsongen som klara seriesegrare. I veckan har en del sjukdomar och småskador stört uppladdningen, men förhoppningsvis ska man lyckas tagga till för att om möjligt ta ännu en derbyseger. Följande spelare är uttagna till match: Filip Mattiasson Björn Sjösvärd Carl Olsson Filip Larsson Hugo Jonasson Niklas Osberg Gustav Flodin Marcus Björnrud Daniel ”LB” Bengtsson Patrik Persson Johan Svensson Max Yngwe Isak Karlsson Max Harris Alfons Svensson Anders Carlsbogård Avspark 19:00 på Kareby Hed! Samling för spelartruppen 17:45. A-lag Herrar 5 okt 2023 0kommentarer