• 3-1 gångbart i helgen

Skönt att kunna se tillbaka på en helg med 2 bra prestationer som också gav oss 2 bra resultat. I lördags möte vi FOC Farsta i div 4 serien och vi gjorde en riktigt bra första halvlek….förutom första 5 min kanske där vi börjar med att vara artiga och ge motståndarna ett mål – varsågod! Resterande 35 min är riktigt trevliga att titta på. Många bra kombinationer, mycket spel genom mittfältet, få tillslag och fart under fötterna. Trots många bra chanser, med bland annat 2 ribbskott, är det 2 hörnor som vi gör mål på. Som vi har väntat på att direkt på hörna få nicka in en boll. Visst, nu säger någon kanske att vi redan har nickat in en hörna, men som jag har fått det förklarat så var det en nick med typ kinden och det räknas inte. Denna dag nickade vi in 2 mål(med pannan!) under samma halvlek och det är väl lite typiskt att det ska till en målvakt för att visa hur man gör. Under andra halvlek öppnar sig himlen och det blir svårare med passningar och mottagningar, men i slutet får vi in 3-1 och då är matchen klar. Efter matchen får vi mycket beröm från Farstas ledare för att vi verkligen försöker spela boll hela tiden och det är alltid roligt att höra. Detta var sista matchen i div4 där vi slutar 3a eller 4a i serien, lite beroende på hur det går i sista omgången för de andra lagen. Sen kvällsmatch på söndagen mot Spårvägen i div2 och efter att resultaten i serien tidigare under dagen hade gått vår väg, kunde vi redan nu spela hem seriesegern. Det var inget vi ledare sa något om, men killarna är ju hyffsat medvetna nu förtiden. Lite spänt i början men så fort vi börjar röra på fötterna, händer det mycket bra. Vi hade pratat lite om Spårvägens offsidetaktik och var väldigt förberedda på hur vi skulle hantera den. Nu var de inte lika extrema denna gång som när vi mötte dem på bortaplan, men de lämnade ändå stora ytor bakom sig som vi nyttjande flera gånger. Vi kom igenom många gånger på högerkanten och inspelen slog vi sedan tidigt vilket gav många målchanser. En av dem blev mål, men några av bollarna fick vi skicka ut föräldrar och ledare att hämta nere vi spåret…jaja vi var i alla fall på plats. Vi går till halvtidsvila i ledning med 2-0 och är mycket nöjda med halvleken. I andra är det fortfarande ett OK spel, men Spårvägen är lite kluriga och börjar skapa lite och efter en stund trycker de in en reducering till 2-1 vilket nu får oss att tappa lite fokus och helt plötsligt ta väldigt många konstiga beslut. Trots att Spårvägen har mer boll nu än i 1a halvlek, så skapar de inte några heta chanser, men det är ändå alltid nervöst när vi ska rensa bort en boll i straffområdet för det känns lite som att dessa bollar kan komma precis vart som helt. På en kontring gör vi sedan 3-1 och då känns saken klar. När domaren några minuter senare blåser av matchen står vi som segrare i matchen men framför allt som segrare av serien – den såg vi inte komma i våras… Kändes också som vi hade ett ovanligt ljudligt hemmastöd från publiken den här matchen, eller så var det bara att vinden blåste åt vårt håll som gjorde att vi hörde publiken mer än vanligt?! Vi får se hur det blåser på fredag... Vi har 2 matcher kvar i div2 serien och dessa spelas på fredag(Berga 20.00) samt söndag(Grimsta 16.00) och vi har redan börjat skicka ut kallelser. P-2005 13 okt 2020 2kommentarer
  • Tuff helg

Två matcher - två förluster men med väldigt olika känslor. På lördagen mötte vi serieledarna i div 4, Lidingö, som är överlägsna ledare i serien. Matchen slutar med 3-2 förlust, efter att vi faktiskt har bjudit på alla 3 målen vi släpper in. Känns lite snöpligt att inte ens få med oss en poäng, när vi gör det så väldigt bra många perioder av matchen. Speciellt i andra halvlek gör vi mycket som är bra och det är små marginaler att vi får in bollarna. Extra starkt av killarna att också gå ikapp ett 2-0 underläge – visar på väldigt bra moral. Som ledare känner jag att jag får ta på mig en del av denna förlust. Tyvärr kikade jag på tabellplaceringen hos motståndarna och formerade styrkorna därefter, vilket gjorde att vi hade en lite för defensiv uppställning i första halvlek. Det blev mycket bättre i andra halvlek, men då hade ju redan halva matchen gått. Sammanfattningsvis alltså ett trist resultat, men vi är väldigt nöjda med inställning och glöden hos killarna och de fick även bra med beröm av motståndarnas ledare. Söndagsmatchen mot Hammarby gör det nästan för ont att skriva om…en av våra sämre prestationer på väldigt, väldigt länge…och då är det på något sätt rättvist att vi förlorar matchen. Sen möter vi ett mycket rörligt och engagerat Hammarby med en enorm moral. Trots underläge 1-3 och med en man utvisad, vänder de matchen och lyckas peta in ett segermål i slutet vilket inte alls var orättvist. Svårt att hitta något positivt att ta med sig från matchen, men vi gör faktiskt 3 mål och det är alltid något. Men eftersom vi faktiskt har levererat på hög nivå i match efter match, så måste ju matchen komma där vi inte alls får till det och det var precis vad som hände i söndags. Avblåsta för fel inkast flera gångar och passningar i knähöjd. Alldeles för många tillslag så fort vi har bollen. Lösa passningar. Dåliga beslut. Inga beslut(!). Få maxlöpningar. Knäpptyst på plan. Tjongande bollar och missriktade skott. Tror knappt vi hade 2 passningar i rad till rätt adress under matchen. Näää…synd bara att alla spelare har en skitdag samtidigt, får då kan det se ut så här. Dock har vi har faktiskt känt lite sådana här vibbar på träning den senaste tiden – tunt med folk på träningarna och svårt att kräma ut all energi samt att vi går lite på halvfart när vi tränar. Och som man tränar, spelar man… Jaja, vi bryter ihop och kommer igen – två helger kvar med matcher och i div 4 spelar vi den sista matchen på lördag borta mot FOC Farsta kl 12.00 och i div 2 har vi en riktig kvällsmatch hemma på Berga kl 20.15 på söndag! P-2005 5 okt 2020 0kommentarer
  • Nollor!

Två matcher i helgen där vi gör mycket som är bra. Först lördagsmatchen borta mot Ösmo där matchen är jämn målmässigt i första halvlek(1-0 till oss), men i andra lossnar det för oss och vi gör ytterligare 9 mål utan att släppa in något. Bra fart på många fötter och tänk vad lätt det är att spela när man hjälper varandra med att prata på plan. På söndagen möter vi Tyresö i div 2 och på våren var detta en match där vi gjorde allt rätt utom att göra mål. Nu löste det sig tillslut, med två mål de sista 3 minuterna vilket gjorde att vi kunde vända den matchen och vinna. Tror faktiskt att den vändningen satte tonen för mycket av vårt spel under resten av säsongen. Vi presterade en verkligen fin fotboll den matchen, men fick inte in bollen och det kändes som en gammal typisk Rönningematch där vi gör det bra men inte får med oss resultat. Men med både tur och skicklighet vände vi den matchen och helt plötsligt har vi nu varit laget som har gjort mål i slutet av många matcher vilket har gett oss självförtroende. Vi ville inte behöva lida så länge som sist och därför var det lite extra spänt innan match. Vi sa att det nu var viktigt att fokusera direkt och göra ett tidigt mål för att slippa nervpärsen vi hade sist. Det gick 12 sekunder innan vi fick vårt första friläge som vi tyvärr missade. Ganska omgående hade vi ytterligare några chanser och efter 10 min kom äntligen första målet. Sen rasslade det på bra och redan innan klockan hade tickat upp till 35 min hade vi gjort 5 mål till. Andra halvlek är inget vi skriver hem om. Tyresö gör det mycket bättre samtidigt som vi går ner i tempo och tappar lite fokus. Dock följer vi det vi sa i paus, nämligen att det är viktigare att vi nu inte släpper in något mål än att vi behöver göra fler mål framåt. Matchen slutar 6-0 till oss och vi får hålla nollan igen. När vi nu tittar tillbaka några helger har vi faktiskt hållit nollan i 5 matcher i rad om vi räknar båda serierna. Förvisso är 2 av dessa matcher WO-segrar, men det ser ändå bra ut med noll insläppta mål i resultatraden. 😊 I helgen avslutade vi även knatteskolan efter 5 lördagar på Salemsvallen tillsammans med ett stort gäng 5åringar. Både P05 och F05 ställde upp ordentligt med både ledare och spelare och här har verkligen generation 05 gjort bra ifrån sig. Dessutom tror jag att alla har tyckt att det har varit rätt kul att vara tränare för knattarna, förutom just när klockan ringer lite tidigare än normalt en lördagsmorgon. Vi hade som mest 80 barn att logistiskt hantera vilket inte var helt enkelt, men som vi enligt mig, har löst på ett mycket bra sätt. Dessutom fick vi ju ett 20tal föräldrar till dessa 5åringar att skriva upp sig som ledare vilket känns som en enorm seger. Två väldigt tuffa matcher i helgen – vi behöver alla spelare i truppen, så se till att INTE bli sjuka eller skadade. Och om mosters kusins sköldpadda har namnsdag, så skicka ett SMS istället för att tacka nej till matchen du blir kallad till. Men måste du ändå gå på det kalaset, hör av dig redan när du får kallelsen, så vi slipper sitta fredagkväll och jaga spelare. P-2005 30 sep 2020 0kommentarer