Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Rockaden Ungdomar

Följ

Ungdomar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Rockaden
Övrigt
Ungdomar

Kontaktinformation

Namn Rockaden
E-post rockaden.junior@gmail.com

Om Rockaden Ungdomar

JUNIORTRÄNINGARNA
SK Rockaden Umeås mål är att varje juniormedlem ska anpassas till sin personliga spelstyrka, förutsättningar och unika behov.
Klubbens juniorträning är indelad olika grupper, från nybörjargrupp till mer avancerde. Vi tar emot barn som är intresserade från 6 års ålder i nybörjargruppen (i vissa särskilda fall 5 år om barnet har tillräckliga förkunskaper.

Det är klubbens tränare som normalt fördelar juniorerna i de olika grupperna (i samtycke med elev och i särskilda fall efter önskemål).

Träningarna på torsdagar följer på förhand givna teman: Vi övar tex kända öppningar (spansk, fransk, rysk, siciliansk, damgambit, holländsk, skandinav, engelsk mm, grundläggande taktik, spelfällor, häftiga kombinationer, tematiska offer, kända klassiska uppställningar, vikten av rockering av kungen i skydd osv.


Vår förhoppning är att vi ska ha en kreativ och inspirerande, utmanande miljö som stärker våra juniorer både på brädet och vid sidan av. Vi övar också med schackhäften och arbetar oss igenom dessa och erhåller godkänt diplom efter avslutat häfte.

Vi hoppas att genom erbjuda en trivsam och konkret spelmiljö där fantasin får flöda fritt i schackets outtömliga värld skapa en rolig och kul atmosfär som stärker klubbandan och utvecklar alla juniorer i deras egen takt.

TRIVSELREGLER
Vi stör inte andra som sitter och spelar matchpartier.
Vi respekterar varandra och stöttar varandra som klubbkompisar.
Vi håller en låg ljudnivå i samband med träningskvällarna (vill man och behöver man skaka av sig, kan man med fördel gå ut och leka utanför spellokalen i pausen).
Vi lyssnar på tränarna och föräldrar i lokalen.
Vi hälsar på motståndaren före match och tackar för god match efter partiet är färdigspelat.
Vi ställer upp pjäserna efter oss efter juniorträningarna.