• Överby vann mot IK Zenith

Överby IBK vann sista hemmamatchen innan juluppehållet. Efter att krabborna gjorde 1-0 efter 6:44 så lyfte hela laget som en raket på nyårsafton. Ett välspelande och hårt arbetande lag som verkligen fick allt att klaffa denna söndag. Vårdat spel, bra offensiv och kanske viktigast av allt en urstark defensiv. Ledning 2-0 efter första perioden och den växte till 7-0 efter andra. I början av tredje perioden lyckades Zenith pricka in 2 bollar men det blev aldrig farligare än så och Överby kunde dra ifrån med ytterligare två mål och fastställa slutresultatet till 9-2. Detta betyder att vi tar viktiga poäng och klättrar till en sjundeplats i tabellen och har fem lag bakom oss. På fredag möter vi Herrestad AIF på bortaplan i Uddevalla. HAIF har samma poäng som oss och ligger på åttonde plats. Mvh #30 Överby IBK Herr 9 dec 2018 0kommentarer
  • Kämpande krabbor orkade inte hela vägen

Inför dagens hemmamatch mot Lindome var förväntningarna höga. Två segrar och bra spel och vi hoppades naturligtvis på en tredje seger. Tufft motstånd idag när serietrean Lindome gästar oss och de tar också ledningen i början av första perioden innan Överby gör två snabba mål och tar över ledningen. Lindome kvitterar ca tio minuter in i perioden. ÖIBK får i slutet av perioden chans att spela powerplay och gör också mål och kan gå till peiodvila med 3-2 på tavlan. Bra spel av Överby så här långt. Andra perioden öppnar Lindome piggast och tar tillbaka ledningen genom två mål i den fjärde minuten. Halvvägs in i perioden för Överby återigen spela powerplay och kvitterar där till 4-4. Bortalaget avslutar perioden starkt och lyckas ta tillbaka ledningen. Här svänger det minsann och inför slutperioden ligger Överby under 4-5 men bra spel av båda lagen så här långt. Den första halvan av tredje perioden är ett riktigt målfyrverkeri. Överby leder ett tag med 8-6 innan Lindome med 3 snabba mål i den tionde minuten drar ikapp och ifrån. Krabborna får jaga de sista 9 minuterna av matchen utan att komma närmare. Istället så drygar Lindome ut ledningen och vinner till sist med 11-8. Tack till alla som kom och tittade och till er som hjälpte till med arrangemang och sekretariat och annat. Tack til matchsponsorerna Baker Tilly och Strömstad mat. #30 Överby IBK Herr 25 nov 2018 0kommentarer
  • Hårda bud för Mellerud

Det blev en ordentlig urladdning för Överby IBK när säsongens första tre-poängare bärgades i söndagens match mot Melleruds IBK. Efter en tids kräftgång var det nu det gällde för krabborna. Med hela 20-3 och periodsiffrorna 5-1, 7-2, 8-0 så var segern äntligen i hamn och hela laget kan nu känna att vi faktiskt kan vinna även den här säsongen. Vi hoppas att vi nu kan spinna vidare på det här och börja klättra så smått i tabellen. På söndag är det dags att möta Guldringen i Göteborg. Överby IBK Herr 12 nov 2018 1kommentar
  • AstraZeneca IF bjöd på besk medicin

Ett taggat Överby tog idag emot AstraZeneca IF på hemmaplan i Strömstad. Efter de två inledande matcherna som slutat oavgjort så var krabborna verkligen på jakt efter den första segern. Även om gästerna gjorde första målet efter knappt fem minuters spel så kvitterade ÖIBK ganska snabbt genom Jonas Sörensen och hemmalaget hänger med i spelet. AstraZeneca tar tillbaka ledningen men Överby kvitterar återigen den här gången genom Marcus Sääf. Båda lagen gör en bra inledning av matchen men i första periodpausen så ligger ÖIBK under med 2-3. En ganska bra match så här långt. Vi jobbar vidare och utdelningen kommer 8:08 in i andra perioden när Marcus Sääf återigen kvitterar och vi har 3-3 på tavlan. Sedan börjar AstraZeneca sakta men säkert jobba sig till ett litet övertag i matchen och genom två mål i den andra halvan av perioden så ligger Överby under med 3-5 inför den tredje perioden. Tredje perioden börjar bra för ÖIBK och vi lyckas reducera till 4-5 när Anton Furufors erövrar bollen och sätter den i nätet bakom AstraZenecas målvakt. Men närmare än så kommer vi inte. I den åttonde matchminuten så gör bortalaget två snabba mål och drar ifrån lite grann. Underläge med 4-7 och Överby tar en välbehövlig time-out. Det lönar sig för bara sekunder efter spelet är igång igen så dunkar Benni Fransson in 5-7, Tyvärr så drar Överby på sig en utvisning strax efteråt som bortalaget utnyttjar och gör mål och 5-8 på tavlan och uppförsbacke för Överby. Även hemmalaget får chansen i powerplay matchens sista två minuter. Vi tar ut målvakten och satsar allt framåt och Marcus Sääf kan klämma in ett reduceringsmål 6-8. Men tiden rinner snabbt ut och gästerna avslutar med att göra mål i öppen kasse efter 19:54 och Överby förlorar till slut med 6-9 och vi väntar fortfarande på den första segern för säsongen. Stort tack till spelare, domare, sekretariat, sargvakter, publik och våra matchsponsorer Hälsobolaget och Hälle Byggvaror AB Överby IBK Herr 21 okt 2018 0kommentarer
  • Delad poäng i premiären

Första seriematchen för säsongen och nu börjar allvaret för Överby IBK. Träningarna har varit bra under hösten och de två träningsmatcher vi spelat inför säsongen har vi vunnit. Men nu är det upp till bevis när Lindås Rasta IBK gästar oss i Strömstad. Lindås börjar matchen bäst och håller i taktpinnen och gör det svårt för Överby att komma upp i banan och få igång sitt spel. Bortalaget tar också ledningen efter 1:41 och vi hamnar i underläge 0-1. Några minuter senare så får Lindås en spelare utvisad för felaktigt byte och Överby får chans att spela powerplay. En minut in i pp så kliver Lucas Salomonsson fram och kvitterar 1-1 och blir därmed krabbornas förste målskytt säsongen 2018/19. Nu fungerar vårt spel bättre och vi kan också ta ledningen 2-1 när Benni Fransson trycker in bollen. Men Lindås reser sig snabbt och kvitterar 2-2 efter bara 30 sekunder. Andra perioden börjar uselt med överbyögon sett. Lindås gör två snabba mål i början av periden och underläge 2-4 innan hemmalaget sakta men säkert jobbar sig tillbaka i matchen. Oskar Mattsson reducerar 3-4 efter 4:51 och 7:34 kvitterar Lucas Salomonsson 4-4 och vi är med igen. Tyvärr får vi en utvisning mot oss som Lindås utnyttjar effektivt och snyggt och tar tillbaka ledningen. Men Marc Niklasson behöver bara 23 sekunder på sig för att kvittera 5-5. Här går det undan! Lindås tar dock tillbaka ledningen innan Benni Fransson kan kvittera 6-6 16:43 in i perioden. Bortalaget avslutar med periodens sista mål och Överby går till periodvila i underläge 6-7. Målvaktsbyte i Överby och ut med nummer 30 Fredrik Holmqvist efter en svajig period och in med nummer 1 Emil Andersson för att få in ny ork och energi i laget. Överby börjar också perioden piggast och redan efter 1:12 får vi ett gyllene läge att kvittera på straff men bollen sitter tyvärr i ribban. Men i det efterföljande powerplayet så kan Simon Bobek trycka in kvitteringen 7-7 och det är lika än en gång. Överby ligger på och skapar många chanser men Lindås försvarar sig bra. I mitten av perioden gör bortalaget ett ryck och gör två snabba mål och återigen hamnar vi i underläge och får jaga. När det som bäst behövs kliver Jonas Sörensen fram och gör först 8-9 efter 13:42 innan han till lagets och publikens stora glädje kvitterar 9-9 ca två minuter senare. Lindås får chans att spela powerplay i slutet av perioden men Överby försvarar sig bra och matchen slutar 9-9. Stort tack till matchsponsorerna Restaurang Park och Godishuset. Vi tackar Lindås, domarna, sekretariatet och publiken. #30 Överby IBK Herr 29 sep 2018 0kommentarer
  • Överby IBK vann i Mellerud

Andra träningsmatchen innan säsongen börjar på riktigt om en vecka. Första matchen på hemmaplan slutade med seger 12-8 och nu är det dags att testa formen på bortaplan när vi gästar Mellerud i deras nya hall. Så skönt att spela match igen och känna spänningen i luften. Det är verkligen en speciell känsla. Matchen börjar lite trevande för båda lagen men Mellerud tar ledningen 1-0 efter ca 5 minuter. Som tur är så arbetar sig Överby in i matchen och kommer närmare och närmare och kvitteringen kommer i mitten av perioden. Vi spelar bättre och bättre och vi kan pusta ut lite nu när vi känner att vi är med i matchen. Bra snack i periodpausen, några små ändringar i taktiken och vi är redo för andra perioden. Vi fortsätter spela bra och tar ocks ledningen med 2-1 i början av andra perioden men det hinner inte gå många minuter innan Mellerud kvitterar 2-2. Vårt spel förbättras lite hela tiden. Passningarna sitter bättre, vi hittar varandra bättre på planen och alla jobbar stenhårt på att lösa sin uppgift och vi tar tillbaka ledningen 3-2. Sedan mitt i värsta offensiven så lyckas Mellerud bryta en passning och får ett friläge som försvarande back bryter resolut och domaren blåser för straff. En straff som målvakten lycks rädda med en stor portion tur och en uppsträckt vänsterfot. Vi behåller ledningen och känner oss riktigt starka och hinner dryga ut ledningen till 4-2 innan perioden är över. Under matchens gång så har det blivit lite småskador och några smällar här och där. Tränarna använder sig av alla spelare som är med och ändrar, justerar och testar för att få ut max av alla spelare. Andreas Eriksson som för dagen är spelande tränare och Andreas Saikoff som håller ordning i båset. Vi börjar tredje perioden bra och ökar på ledningen till 5-2 men strax efteråt så reducerar Mellerud till 5-3 och är med i matchen igen. Mellerud måste ju satsa framåt för att komma ikapp målmässigt men vår defensiv fungerar bra och vi släpper inte igenom många skott. Samtidigt så får vi många lägen åt andra hållet och vi är riktigt starka i slutet av matchen och när slutsignalen ljuder så står vi som segrare med 8-3! Stor glädje och en härlig laginsats. Alla gör sitt jobb och det ser riktigt lovande ut inför säsongspremiären. Stort tack till Mellerud IBK, domare, sekretariat och övriga funktionärer. Mvh/ #30 Överby IBK Herr 22 sep 2018 0kommentarer
  • Nu startar säsongen 2018/19!

Hej allihop! Nu är det bara dagar kvar tills inomhusträningarna för säsongen 2018/19 drar igång :) Sommaren har varit fantastisk och vi hoppas att alla är laddade och sugna på att komma igång igen. Träningarna börjar i september för alla grupper utom för herrarna som startar lite tidigare onsdagen 2018-08-22. Medlemsavgifter Överby IBK säsongen 2018/19: Herr: 2500kr Dam: 1000kr (ej seriespel) P03: 1250kr P05/06: 1000kr P07/08: 800kr P09: 800kr P10/11: 500kr Passiv: 250kr Betalas in på bankgiro 887-7003. Ska vara betalt senast 2018-09-30! Överby IBK Herr 18 aug 2018 0kommentarer