• Julavslutning

Idag hade vi sista träningen för säsongen.. Vi började passet med kvadraten. Fortsatte med en lagtävling i 6 delar. Sen avslutade vi med tårta! Den 9/1 börjar vi igen. Fram till jul ska alla spelare vara lediga. Efter det kommer fystränarna ge er ett program att göra hemma. Vi vill tacka alla spelare för en bra start med det "nya" gänget. Vi ser med spänning fram emot kommande säsong. /Tränarligan ÖSK PA16 15 dec 2016 0kommentarer
  • Referat: Degerfors IF - Örebro SK

Två lag med en seger i ryggen efter första omgången i Ligacupen ställdes mot varandra på Stora Vallas konstgräs. Det var en match som stod och vägde mycket till en början, men där Algot Strömberg satte dit 1-0 redan i tredje minuten efter ett fint inlägg av Bechir Elsgaard. ÖSK dominerade matchen i kanterna men Degerfors stängde effektivt igen ytorna centralt. Det var egentligen bara i den andra halvan av första halvlek som ÖSK lyckades använda sig av den ytan. Då var svart-vit helt överlägsna. Ett problem var dock ett i perioder slarvigt passningsspel där flera halvlägen gavs bort, både i första och andra halvlek. Alexius Bergquist avslutade den första halvleken med att rulla in 2-0 fint framspelad av Joel Andersson-Segerlind. Ett mål som skulle visa sig nyttigt då Degerfors tog över spelet i den andra halvleken för att trycka in två mål. Reduceringen kom med åtta minuter kvar. ÖSK tappade bollen centralt i banan och Degerfors utnyttjade läget då distansskottet placerades in bakom Emil Olofsson. Olofsson som i övrigt gjorde en strålande match. ÖSK lyfte upp allt de hade, men det slutade inte med någon kvittering istället kunde ÖSK kontra in 3-1 genom Rasmus Gustafsson Engdahl. En tuff match som ÖSK främst vinner tack vare att de var betydligt mer effektiva än sina motståndare, både när det gällade att skapa lägen och att förvalta dem. Matchstatistik 0-1 (3') Algot Strömberg 0-2 (36') Alexius Bergquist 1-2 (72') 1-3 (80') Rasmus Gustafsson Engdahl Varningar: Bergquist (59') Startelva Emil Olofsson Gabriel Moshél Ryad Ishkadzhiev Olle Brorsson Lukas Karlsson Dino Salcinovic Bechir Elsgaard (0+1) (UT 59') Jonathan Rasch Joel Andersson-Segerlind (0+1) (UT 66') Algot Strömberg (1+0) Alexius Bergquist (1+0) (UT 78') Avbytare Hampuz Cederlind Karl Andershed Julius Höglund (IN 66') Mattias Mannerstål (0+1) (IN 78') Sam Khalili Rasmus Gustafsson Engdahl (1+0) (IN 59') ÖSK PA16 20 nov 2016 0kommentarer
  • Referat: Örebro SK - Karlstad BK

Utan en enda träning tillsammans inför matchen gick laget ut och gjorde en trygg insats. Matchinledningen där både Joel och Algot gjorde mål de första fem minuterna bidrog självklart till lugnet. Karlstad fortsatte trots det ligga lågt i försvarsspelet och ÖSK fick rulla runt bollen utan att bli särskilt stressade. I andra halvlek punkterades matchen helt och ÖSK rusade ifrån efter ett självmål och två mål av Dino. Matchstatistik 1-0 (4') Joel Andersson-Segerlind 2-0 (6') Algot Strömberg 3-0 (43') Dino Salcinovic 4-0 (50') Självmål 5-0 (57') Salcinovic Varningar: Gabriel Moshél (53') Startelva Emil Olofsson Gabriel Moshél (UT 67') Ryad Iskhadzhiev Olle Brorsson (73') Lukas Karlsson Marcus Kanto (K) (0+2) Bechir Elsgaard (0+2) (UT 57') Dino Salcinovic (2+1) Joel Andersson-Segerlind (1+0) (UT 52') Algot Strömberg (1+0) (UT 62') Alexius Bergquist Avbytare Hampuz Cederlind Karl Andershed (IN 67') Sebastian Forsberg (IN 73') Julius Höglund Mattias Mannerstål (IN 52') Samuel Hafdell (IN 62') Rasmus Gustafsson Engdahl (IN 57') ÖSK PA16 20 nov 2016 0kommentarer