Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Örebro SK Bandy

Följ

Örebro SK Bandy

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att använda tjänsten godkänner du detta.

Okej

Skriv i gästboken

1000 tecken kvar

Gästbok

 • för 11 timmar sedan Robert Erickson

  Vi möter Uppsala Näs i Relitahallen på onsdag. Svampens buss är full, men ni som har möjlighet att åka på annat sätt, ta den möjligheten, det är bara 18 mil till Uppsala.

  Rapportera

  Rapportera

 • för 13 timmar sedan Leffe i Björkhaga

  Äras den som äras bör. Jag har många gånger med all rätt kritiserat NAs dåliga bevakning av den gamla kultursporten bandy. Därför är det med glädje jag kommer med rosor för Brännmyrs referat av matchen Gustavsberg -Nora. Ett mycket bra matchreferat, man får en bild hur matchen gestaltat sig. Jag tycker det är ett föredöme hur man ska beskriva en match. Inte bara koncentrera sig på en spelare. Sen tycker jag att det varit lite oklart om ÖSKs nästa match. Nu vet jag att det är i Uppsala på onsdag.

  Rapportera

  Rapportera

 • för 3 dagar sedan Lars Carlsson

  Man föddes för sent tydligen :-).... nä skämt åsido det kan bli så igen, ÖSK går upp i eliten spelar SM final å vinner den inför rekordpublik. En gång alltid Gulsvart :-)

  Rapportera

  Rapportera

 • för 3 dagar sedan gunnardo54

  Lite mer nostalgi: Radion Sportextra kl. 14 varje söndag då man kom in direkt i början av andra halvlek. Alla matcher började ju 13.15 så det var härligt att få direktrapporter från de flesta matcher - 70 och 80-tal tänker jag att det mest var.....(vilken skillnad mot nu!)

  Rapportera

  Rapportera

 • för 3 dagar sedan Leffe i Björkhaga

  Eftersom jag skrivit lite om bandyns guldålder i Örebro, det gyllene 50- talet så kan jag nämna lite mer. En match en vanlig söndag, Rudbecksgatan var full med folk som vandrade ner mot Eyravallen. Publiksiffrorna handlade om tusentals, rekordet var mot Västerås en gång , drygt 12000 många var ifrån gurkstaden. När vi kommit till halvlek så skrapades isen för hand av frivilliga. Bra sätt att hålla sig varm. Cafe fanns under gamla sittplatsläktaren, den fungerade också som värmestuga. Bara några timmar efter matchen , kunde man höra Bengt Ahlboms bandykrönika på radion. Där ÖSK alltid hade en framträdande roll. Framåt kvällen kom sportextra, en sporttidning man tryckte och körde från Stockholm. Jag bodde i Hagaby ett villaområde på norr. Det var bara att snedda över Hovstavägen till Holms kiosk. Där köpte man Expressens sportextra, med rykande färska bandynyheter från dagen omgång. Ja det var en enorm skillnad fokus på bandyn då och nu. Det var lite bättre än 3 rader från NAs textrobot.

  Rapportera

  Rapportera

 • för 4 dagar sedan Robert Erickson

  Johan Allansson, du är ett lyft för den här sidan! Tidigare hade vi Lennarts kanonbilder och så några som tuggade lite och dryftade lite problem på gästboken, men sen du började skriva så är ju vår hemsida komplett. Ser fram mot nästa krönika.

  Rapportera

  Rapportera

 • för 4 dagar sedan Leffe i Björkhaga

  ÖSK i elitserien ja visst hör vi dit, jag menar webbsidan så klart. Det värmer att se det legendariska 50- tals laget. Det här laget var säkert ett av svensk bandys bästa genom tiderna. Underhållningsvärdet var stort att se dessa eleganter. Lagledaren Folke Törnblom, Tjappe som sköt som en häst sparkar. Sääw som åkte som en gud, Den stränga magistern Eidhagen på Engelbrektsskolan. En del busfrön fick smaka på hans rapp över fingrarna med pekpinnen. Fisken Erixon vars föräldrar bodde längst ner på Nygatan mitt för Eyravallen. Han hade inte längre än 100 meter till träning och hemmamatch. Södergren som började träna bandy på Alsen (en vik av Vättern). Gösta Stockis Kihlgård som snurrade med backarna, många var på läktaren och köpte korv. Bergmark som bakade bröd på konsumbageriet, där f.ö.v. min far jobbade. Backkämparna Johansson och Berger. Målisen Ring som spelade fotboll i Degerfors, halvan Åke Osten Pettersson. Jag saknar Sven Bergström på bilden på 56 laget. Skadad eller?

  Rapportera

  Rapportera

 • för 6 dagar sedan Leffe i Björkhaga

  Ni får gärna rätta mig om jag har fel. Men efter jag har hört så räknar ÖSK fotboll bara åskådare på plats. Man räknar inte in säsongskort och förköp i publiksiffran. När det gäller hockeyn är det tvärtom. Man räknar in alla förköpta biljetter i publiksiffran. Man vill gärna framhålla att det är utsålt. Men det är det inte alltid numera.

  Rapportera

  Rapportera

 • för 6 dagar sedan Johan Allansson

  Bra inputs från olika håll. Vi är er evigt tacksamma för att ni brinner för ÖSK Bandy, ovärderligt!

  Vi återkommer med info efter mötet, frågan har som sagt inte ignorerats från föreningens håll. Detta kommer att bli bra fram över, var så säkra!

  #öskbandymoteliten

  Rapportera

  Rapportera

 • för 6 dagar sedan Lars Carlsson

  Alltså om man räknar betalande åskådare så ingår ju de som har årskort, sponsringsbiljetter m.m. om man ska jämföra med andra sporter och event så bör man ju jämföra på lika sätt och inte ge ved till de som vill sänka vår härliga sport. Har man köpt årskort så gillar man ju Bandy även om man kan missa någon match. Heja ÖSK

  Rapportera

  Rapportera