• Årets första träningsmatch är spelad

Idag intog vi ett blött, kallt och blåsigt Ågårdsvallen för att spela årets första träningsmatch mot Sils U-lag. Det är kul att träningsmatcherna drar igång så att vi kan testa det vi gör på träningar i skarpt läge. Extra kul att Alma och Tea spelar i ÖSIK-tröjan för första gången! Idag gick inte allt som vi hade hoppats på, vi ställer upp med 1-3-2:3-2 (9mot9) men tidigt i matchen pressar Sil ner oss och det ser mer ut som 1-5-3. Sil lyckas också göra två tidiga mål och vi hänger lite över det men efter 15 minuter arbetar vi oss in i matchen, försvaret blir säkrare, våra förflyttningar blir bättre och vår planerade formationen kommer tillbaka. Vi blir bättre och bättre ju närmre halvlek vi kommer och vi försöker bygga våra egna anfall på ett kontrollerat sätt. Andra halvlek börjar bra och känslan av att andra halvlek kan sluta 0-0 finns där. Vi spelar mer på deras planhalva än vad vi gjorde i första och vi försöker spela oss fram men vi orkar inte riktigt hela vägen. Spelarna skapar några fina lägen men det vill sig inte riktigt. Sista halvan av andra halvlek tappar vi mycket i försvarsspelet, vi rullar på positionerna och orken tar slut vilket leder till att ett 0-0 resultat i andra halvlek inte blev. Matchen slutar 0-5 vilket känns surt. Att Sil vinner är rättvist, de var det bättre laget idag och med tanke på hur många bra räddningar vår målvakt gjorde hade resultatet kunnat vara tråkigare. Samtidigt spelade vi så bra stundtals vilket gör att i alla fall jag och jag skulle tro även spelarna känner en viss bitterhet över att det rann iväg. Det är en ny formation för oss där spelare testar nya positioner och det kommer att ta tid innan det sitter. Trots att resultatet kanske inte är något vi vill komma ihåg särskillt länge så tar vi med oss mycket från matchen. Till exemple behöver vi våga trycka upp laget, våga hålla i bollen och framförallt lita på våra förmågor. Vårt tålamod kommer att sättas på prov men med is i magen tror jag att detta kan bli en härlig säsong! Dam 16 mar 0kommentarer