• Referat: Ope IF - Frösö IF

Stabil seger med 6-0 i träningsmatchen mot Frösön där vi är lite effektivare i första halvlek med 4 mål. Många bra anfall i andra halvlek, men inte lika effektivt. Vi startade matchen med en rätt ung uppställning med lite mindre erfarenhet, men med mycket energi. Vi lyckades också mycket bra med presspelet i första halvlek och vann ofta bollen tidigt på offensiv planhalva. 1-0 kom efter 4 minuter då Nova Hägred mycket snyggt spelade fram Moa Sandberg som sköt direkt. Målvakten räddade och returen kunde Irma Andersson trycka in. 2-0 kom efter 9 minuter när Clara Amrén bröt ett uppspel, tog fram bollen direkt och sköt in bollen med ett välplacerat skott intill stolpen. Efter de två tidiga målen fortsatte vi att ha ett klart övertag, men var inte tillräckligt distinkta när lägena dök upp. Det blev ett lite konstigt spel då tjejerna ofta fick väldigt mycket tid på sig, vilket gjorde att vi ofta tog lite för lång tid på oss. Trean kom efter 18 minuter. Ella Handler slog en fin hörna som Frösön inte lyckades nicka bort och Nova Hägred klippte in bollen med en snygg volley. Två minuter före paus kom Nova Hägreds andra mål för dagen efter ett bra anfall. Ella Handler spelade fram bollen till Elira Gashi som avancerade fram och hittade Nova med ett bra instick. I friläget avslutade Nova säkert. 4-0 i paus och en hel del bra saker även om vi nog hade kunnat driva på tempot i passningsspelet lite mer. Vi gjorde sex byten i paus och hade en lite mer erfaren uppställning i den andra halvleken. Även om vi inte gjorde lika många mål i den andra halvleken så kändes det som om vi hade ett mer kontrollerat spel. Många fina anfall, men vi fick inte riktigt till avsluten. 5-0 kom med tio minuter kvar av matchen och det var ett riktigt klassanfall. 5 passningar i rad med ett tillslag ställde Nova Hägred fri så att hon kunde göra sitt tredje mål. Clara Amrén och Angelica Häreby var de som slog de sista pasningarna innan målet. Några minuter senare kom även 6-0 då Angelica Häreby slog en lysande passning till en fristående Clara Amrén som dunkade upp bollen i nättaket från nära håll. Vi ska inte dra för stora växlar på den här matchen och resultatet, men när tjejerna ger varandra tidiga hjälp och vi spelar enkla passningar så är det riktigt fin fotboll. Sen är det svårt att driva upp tempot hela tiden då vi ofta fick lite FÖR mycket tid och yta. Kul ändå att se spelglädjen under många anfall och vi går från matchen med en hel del positiva besked. Nu är det bara lite drygt två dygn kvar till nästa match då vi möter ÖFK på Jämtkraft Arena på lördag morgon. Då är det full matchtid som gäller och det blir intressant att se om vi kan hålla ångan uppe i 90 minuter med lite färre avbytare än vi hade idag. A-lag Damer för 7 dagar sedan 0kommentarer
  • Träningsmatch mot Frösön på onsdag

På onsdag kväll möter vi Frösön i en träningsmatch på Jämtkraft Arena B med natchstart kl. 19.20. Eftersom vi spelar på vår gemensamma träningstid spelas matchen 2 x 30 minuter. Mer hinner vi inte med. Vi mötte Frösön även i DM tidigare i vår. I den matchen startade vi lite trögt, men i andra halvlek rullade målen in rätt frekvent fram till 8-0. Vi hoppas att vi den här gången kan få igång farten och spelet lite tidigare. Eftersom matchen spelas på träningstid så kommer vi att rulla runt på alla utespelare som är friska och tillgängliga så att alla får minst en halvlek. A-lag Damer för 8 dagar sedan 0kommentarer
  • Torvallen

Gått mkt snabbt på hemmaborgen senaste dagarna efter gediget jobb från Peter o andra, redan igår måndag träning på konstgräset. Mål framme o bara att köra igång för er som har träningstider. Ope IF för 8 dagar sedan 0kommentarer