• Referat: Selånger SK - Ope IF

2-2 borta mot Selånger är väl egentligen inte ett dåligt resultat, men sett till matchen och att vi ledde med två mål blir det förlustkänsla över resultatet. Nova Hägred gjorde två mål och var ett ständigt hot tillsammans med anfallspartnern Moa Strand. Fån början av matchen är det selånger som har kommandot med en hög press, vilket gjorde att vi inte riktigt fick till våra uppspel. Det märktes att det var lite spänt bland spelarna och vi hade lite för många stressade misstag och felbeslut i inledningen. Efter ungefär en kvart så hittade Opetjejerna ett lite större lugn och hittade lite fler kontrollerade uppspel, vilket gav möjligheter att hota Selångers backlinje med löpvilliga forwards där Moa Strand och Nova Hägred verkligen visade att de ville göra avtryck i matchen. Det är ändå inte så många heta chanser vi skapar utan som så ofta förut var det på våra hörnor som det kändes som mest farligt. Även när vi vågade ta in bollen närmare mål så blev det genast lite mer stressat i Selånger. Selånger hade bestämt sig för att inte ge bort nåt gratis. De spelade med stor marginal i backlinjen och oftast kom det en längre boll. Det var ingen vacker fotbollsmatch i det här läget. Efter 27 minuter tog vi ledningen. Moa Strand spelade fram Ellen Sjölund som slog en inspel nära m¨l som målvakten tippade i ribban. På returen var Nova Hägred framme och stötte bollen in i mål. Målet gav ett större lugn och det kändes som om vi hade bra kontroll över matchen även om vi blev rätt långa som lag när Selånger tryckte iväg sina längre passningar. Vi gick till paus med ledning och en rätt bra känsla. Några små detaljer behövde justeras och framförallt behövde vi få fler kontrollerade uppspel och spelvändningar samt att sätta våra forwards i arbete. Andra halvlek börjar som den första slutade. Vår backlinje hade bra kontroll på Selångers anfallsförsök och när vi hittade lugnet och kunde spela via mitten såg det bra ut. 13 minuter in i halvleken fick vi in ett andra mål. Moa Strand fick bollen mitt på offensiv planhalva och hittade en löpande Nova Hägred. Nova vände bort sin back och tryckte till med ett bra avslut som satt vid bortre stolpen. Minuterna efter vårt andra mål hade vi en bra period där vi var rätt nära att få in ett tredje mål och få ännu mer andrum. Tyvärr hade vi inte marginalerna på vår sida. Istället var det Selånger som gavs tillfälle till energi i matchminut 66. En frispark från 25 meter där det nog borde ha varit lite fler spelare i muren. I och för sig är det en bra träff hon får, men det kändes lite onödigt. Reduceringen gav Selånger energi och givetvis blev det lite nervösare för Opetjejerna. Vi bytte in Ella Handler och Moa Sandberg på kanterna för att få pigga ben som orkade med att ta det defensiva jobbet, men även hota offensivt. Emma Henriksson och Ellen Sjölund, som klev av hade både gjort ett riktigt bra jobb på sina positioner där de hela tiden tvingades att vara rörliga och delaktiga både på kanten och inne i banan. Bara några minuter efter bytet var det nära att ge utdelning då Ella hamnade i ett rätt bra läge efter inspel från Moa Sandberg. Fortfarande kändes det tryggt bakåt och att vi hade kontroll där. Det som var skillnaden var att det blev lite stressat i sista passet och avsluten. En del beslut blev inte riktigt rätt och det kan nog förklaras med trötthet efter att ha spelat 75 minuter i värmen. Vi har några lägen som borde ha lett till bättre målchanser eller hörnor, men det var lite mer tveksamt nu. Inget fel på löpvilja och jobb, men det rätta lugnet och skärpan var inte på plats. Istället får Selånger utdelning på en längre boll med bara några minuter kvar. En fin nickskarv och en bra tajmad löpning ledde till friläge och 2-2. Surt så in i helv-e...!! Vid en seger hade vi skaffat oss ett fantstiskt läge, men nu är det fortfarande så att Selånger sitter i förarsätet med betydligt bättre målskillnad än oss. Samtidigt är det de som är jagade och har något att tappa och förlora. Vi kan bara göra vårt så bra vi nånsin kan. För två år sen var vi i ett betydligt sämre läge med några omgångar kvar, men lyckades ändå vinna serien. Extra pluspoäng i den här matchen går till forwardsparet Moa Strand och Nova Hägred som löpte i rätt ytor och hela tiden hotade Selångers försvar. Stort plus också till Elin Bergqvist på mitten som tack vare sin fina teknik och lugn alltid ser ut att ha mycket tid på sig. Överlag är det ändå så att spelarna på alla positioner gör ungefär det vi kan begära av dem i den här matchen. Ingen faller ur och ALLA tar jobbet. Hoppet lever i högsta grad och nu gäller det bara att vi öser på hela vägen även om det kändes surt att tappa segern idag. A-lag Damer för 11 dagar sedan 0kommentarer
  • Seriefinal mot Selånger på lördag

På lördag morgon sätter sig Ope damer på bussen för en resa österut och match mot Selånger. Matchen spelas kl. 13.00 på konstgräs i Timrå då Selångers gräsplan tydligen är i bedrövligt skick. Även om alla matcher är värda tre poäng är det givetvis så att den här matchen kittlar lite extra. Det lag som lyckas ta hem segern sätter sig i en riktigt bra sits inför de tre avslutande matcherna. Efter 14 omgångar har vi och Selånger båda 34 poäng, men Selånger har betydligt bättre målskillnad efter några rejäla målkalas mot Jämtlandslagen ÖFK, Brunflo och Frösön. I den senaste matchen mot Härnösand hade Selånger det lite tuffare, men lyckades ändå vinna med matchens enda mål av rutinerade skyttedrottningen Angelica Lindholm Forsell. Selånger jobbar väldigt mycket med att hitta in med längre bollar bakom motståndarnas backlinje och utnyttjar sina snabba kantspelare på ett bra sätt. De har även ett bra anfallsvapen när de hittar upp på Angelica Lindholm Forsell som är en duktig targetspelare förutom sin näsa för målet. I vårens möte med Selånger vann vi med 4-2 hemma på Torvallen efter en stark insats där vi hämtade in två underlägen och tjejerna bjöd på några riktiga kanonmål. Vi har fyra raka segrar i bagaget när vi kommer till den här matchen och även om vi var lite trögstartade mot Frösön senast är laget på en bra plats just nu. Vi har haft årets bästa träningsvecka bakom oss där det fullkomligt sprutade energi runt spelarna vid de mer tempofyllda träningarna i måndags och onsdags. Kan tjejerna få med sig den energin in i den här matchen finns det alla chanser till en bra prestation och ett positivt resultat. Följande 17 spelare försvarar Opes färger på lördagen: Ebba A, Alicia J, Cassandra B, Sara S, Tilda E, Sanna R, Indra A, Nadia A, Ella H, Jenny C, Elin B, Emma H, Moa Sa, Ellen S, Elira G, Moa St och Nova H. A-lag Damer för 12 dagar sedan 0kommentarer
  • Elira debuterade i Kosovos F19-landslag

Elira Gashi har varit iväg till Kosovo och fått chansen att debutera i deras ungdomslandslag. Ni kan läsa om det i denna artikel från op.se. (Det krävs en inloggning på Mittmedia för att se artikeln) A-lag Damer för 16 dagar sedan 0kommentarer
  • Säsongsavslutning och Ope-disco

Tack alla som bidrog till att Ope-dagen blev en fin kanondag! Det gör vi om nästa år. Nu vill jag ge info om två datum som ni ska boka in - åtminstone ni som har barn i klubben. Den 13 september så är det ett stort föreningsDisco på Furan! Alla medlemmar i Ope IF är välkomna. Tävlingar, Chokaldhjul, FiFa-turnering, Dansuppvisning med Wendlas Dansstudio. Och självklart snacks och discodans. Det är våra ungdomar i den nystartade Ungdomskommitén som arrangerar!!! Glimrande duktiga. Den 28 september är det Säongsavslutning för Ope IF på Torvallen. Alla föreningens spelare och ledare välkomnas till fika, medaljutdelning och så kikar vi på Damernas match. Återkommer om upplägg och tid. Spara dessa datum. /Maud Ope IF för 17 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Frösö IF - Ope IF

En match som till stora delar blev en kopia av vårens match mot Frösön. Vi får inte alls fart på grejerna i första halvlek, men har ändå ledningen med 2-1 i paus. I andra halvlek höjde Opetjejerna farten och skärpan både offensivt och defensivt och det rann ifrån till en klar seger med 6-1 borta mot Frösön. Färsta halvleken kan sammanfattas med ordet LÅNGSAMT. Vi fick mycket tid på oss och tog mycket tid på oss, vilket gick ut över spelets kvalitet på ett väldigt tydligt sätt. Vi gjorde ändå två mål genom Elin Bergqvist och Irma Andersson. Båda målen efter förarbete av Moa Strand och Emma Henriksson, men vi släppte även in ett och det kändes rejält onödigt. Det blev lite högre tonläge än vanligt i paus och i andra halvlek är det direkt bättre fart på precis allt. Vi kom snabbare in i press och fattade snabbare beslut, vilket gav bra ytor och lägen. Det dröjde 10 minuter in i andra innan 1-3 kom och då var det Moa Strand och Moa Sandberg som stod för förarbetet så att Elin B kunde stöta in bollen i mål från nära håll. ågra minuter senare kom även 1-4. En bra djupledsboll av Nadia Andersson hamnade hos en löpande Irma Andersson som mycket osjälviskt och klokt släppte vidare till Ellen Sjölund som kunde sätta bollen i mål för andra matchen i rad efter återkomsten. Opetjejerna fortsatte att göra det bra i andra halvlek och har ett klart övertag, men det var lite svårare att få utdelning. Med 8 minuter kvar kom ändå 1-5 och då var det en perfekt stickare av Nadia Andersson som hittade fram till en smart löpande Moa Strand som kyligt rundade målvakten och sköt in bollen i mål. Med minuter kvar av matchen kom även ett sjätte mål för Ope. Sara Svensson slog en lyftning mot Frösöns backlinje där Nadia Andersson vann bollen och ryckte fram mot målet. Med ett behärskat avslut satte hon bollen i mål. Vi drar inga stora växlar av den här matchen. Tjejerna insåg själva att första halvlek inte var tillräckligt bra och löste det genom att skruva upp tempot i andra halvlek. Samtidigt ska Frösön ha beröm för uppoffrande försvarsarbete och en ambition att försöka spela sig fram. Moa Strand var dagens piggaste Opespelare med ett eget mål + att hon var inblandad i ytterligare tre. Vårt nyförvärv Sanna Romell gjorde sin första start och har ett lugn och en trygghet som vi kommer att ha mycket nytta av. Tilda Eriksson var en av våras stabilaste spelare i första halvlek, men hade lite känning i ryggen och fick därför vila i andr halvlek. Nadia Andersson visade sin mångsidighet när hon klev upp från backlinjen i slutet av andra och blev ett hot offensivt. Alla ska dock ha beröm för uppryckningen i andra halvlek. Det blev "en dag på jobbet" med ett godkänt resultat till slut och nu ser vi fram emot en spännande seriefinal borta mot Selånger nästa lördag. A-lag Damer för 18 dagar sedan 0kommentarer