• Nyttig förlust mot Gärsnäs

Önneköp-Gärsnäs 3-4 (2-2) Målskytt: Adam Myrinder 3 Gustav Sandgren Johannes Burehed (55) Alden Gasanin Filip Valfridsson (ut 60, in 70) Carl Svensson Anton "Maskinen" Andersson Anton "Löken" Andersson (55) Oscar Jönsson (80) Rasmus Wingren (ut 45, in 55) Adam Milton Adam Myrinder (70) Avb Gustav Olofsson (45) Axel Olofsson (55) Johan Andersson (60) Linus Lindell (70) Så var det dax för en riktigt tuff träningsmatch. Gärsnäs som är ett stabilt division 4 lag, dessutom ett väldigt fysiskt spelande sådant. Men vi startar matchen riktigt bra i medvinden och tar ledningen i 18:e minuten när Myrinder skruvar in en frispark. Vi är inne i en riktigt bra period här och gör rättvist även 2-0 i 33:e minuten när Myran löper ifrån sin back och med sin glödheta vänster hittar nätet igen. Så här långt ser det riktigt bra ut. Men med 5 minuter kvar till paus slutar vi ta jobbet fullt ut och i kombination med några riktigt dåliga beslut så går vi till pausvila med 2-2 istället för 2-0. Naturligtvis psykologiskt tufft att gå ut till andra halvleks starka motvind på Hörby IP med 2-2 istället för 2-0. Gärsnäs satte också superhög man-manpress för att göra det omöjligt för oss att rulla igång det och tvinga oss att försöka spela långt i motvinden vilket inte var så lätt. En kvart in i andra gör också Gärsnäs rättvist 2-3 när vi än en gång själva spelar fram motståndarna till ett mål. Men efter 2-3 tar vi oss i kragen. Våra avbytare kommer in med ny energi och vi börjar ta tag i det igen. I 62:e minuten vinner sedan Milton bollen och spelar fram Myran som fullbordar sitt hattrick. I 85:e gör sedan Gärsnäs segermålet på en mycket bra slagen hörna. Egentligen det enda målet vi inte själva var direkta upphov till. Sammanfattningsvis var detta en väldigt nyttig träningsmatch. Vi gör 40 riktigt bra minuter och tar då också ledningen med 2-0. Sen tar vi inte fullt ut jobbet på plan, vårt fram till denna matchen briljanta mittförsvar som vi har höga krav på gjorde missar vi inte är vana vid. Nu tar lärdom av detta och visst är det jättekul att göra en massa mål och vinna stort, men det är denna typ av tuffa matcher man lär sig mest av. Klart bäst i ÖIF denna dag var Myran som inte bara gjorde 3 mål utan som alltid gör ett stenhårt pressarbete och är tung och jobbig att möta. Adam Milton också som vanligt bra och vill också plussa för Axels inhopp. Stabil insats än en gång också av Gustav i målet. Nu åker vi på träningsläger nästa helg, har genrep på långfredagen innan det är dax för seriepremiär 7:e april. Herrar 17 mar 0kommentarer
  • Bra insats mot mycket bra motstånd.

Åhus horna Gustav Andy Fille Johan Gustav Maskinen Isak Robin Oscar Myrinder Milton Byten Halvlek Milton ut, Jovicevic in Minut 60 Isak ut, Rasse in JB in, Gustav ut Myrinder ut, Linus in Fille ut, Alden in Minut 80 Robin ut, Isak in Andy ut, Gustav in Bästa motståndet på länge! När man skriver ett matchreferat för sitt egna lag bör man kanske inte starta med att berömma motståndet. Men idag tycker jag det behövs. Åhus horna var bra, stundtals mycket bra. Ett högre bolltempo, snabbare rörelse och tuffare fysik. De hade absolut inte gjort bort sig i Div4 med detta spelet. Och detta var väldigt bra för oss att möta, det var länge sedan vi fick jaga boll så mycket som vi fick i början. Jag räkna det till att vi de första 3 minuterna nudda bollen 2 gånger. Vi var inte riktigt vana vid det tempot. Och har inte mött ett lag som rullat bollen så bra de senaste 2-3 åren. Men jag tror den största och mest avgörande skillnaden idag var (tror jag) vinden. En stark motvind i första och en rejäl medvind i andra hjälpte till att skaffa sig ett tryck på motståndet. Bollen kom tillbaka lite av sig själv hela tiden. I första halvlek led vi av detta och blev rejält nedpressade i 3 minuten får Åhus horna ett stolpskott men vi sticker upp och våra omställningar är bra och vi skapar halvlägen på dem vit ett par tillfällen i motvinden. I 15 minuten visar Gustav återigen vilken stabil målvakt han är när han tar en riktigt bra frispark i krysset (i närheten i alla fall från min vinkel). Gustav är åter igen otroligt stabil och lugn hela matchen tar allt han ska ta. Det första insläppta målet kommer runt minut 20-25 när vi är som mest nerpressade och snön viner runt oss, ett felpass i backlinjen gör att deras anfallare lätt helt ensam kan lägga in bollen bredvid Gustav. Till andra halvlek så har vi vinden i ryggen men det är inte helt enkelt att ställa om från att vara pressade till att kunna rulla boll som vanligt. Åhus horna gör då 2-0 10 min in i andra på ett inspel från kanten som vi rensar i eget mål, Åhus horna har precis som oss varit tvungna att spela rakare på omställningar på grund av vinden. Men efter detta tycker jag matchbilden vänder till en matchbild där vi pressar ner dem med ett aggressivare presspel och mer spring i benen. Vinden hjälper självklart även oss med detta och Åhus har svårt att komma ur pressen. De sista 30 minutrarna gör vi faktiskt 4st mål men två av dem (båda av Linus)bli avblåsta för frispark (tveksam i mina ögon) och offside. Isak som gjorde ett av målen beskriver själv målet som en kopia av Maradonas mål när han driver förbi nästan hela laget och gör mål. Men vi som var på plats kan väl säga att det var en placering med högran i bortre. Rasmus mål var ett inspel snett inåt bakåt som även han placerade bredvid målvakten vid stolpen. Efter 90 minuter blåser för dagen den utmärkta domaren Max Alm av matchen och vi kan med kylslagna kroppar bege oss till omklädningsrummet. För att summera matchen. För oss en väldigt bra träningsmatch där vi fick syna bra motstånd, 2-2 som slutresultat är okej. Matchen hade haft en helt annan karaktär i normala förhållanden. En spelare som stack ut i Önneköp var Anton "Maskinen" Andersson som var grymt bra och var den som stod upp bäst mot Åhus skickliga mittfält i 90 minuter. Även Alden hade ett väldigt bra inhopp. Vid pennan i mobilen Patrik Fyhr Herrar 10 mar 0kommentarer
  • Dubbla segrar i helgen

Önneköp-Blentarp 3-0 (0-0) Målskyttar: Adam Myrinder 2, Linus Lindell 1 Laget: Gustav Sandgren Johannes Burehed (60) Alden Gasanin (ut55, in 60) Filip Valfridsson Carl Svensson Patrik Ingvarsson (30) Isak Jönsson (57) Oscar Jönsson Anton "Maskinen" Andersson Adam Milton Adam Myrinder (65) Avb Robin Norman (30) Johan Andersson (55) Rasmus Wingren (57) Linus Lindell (65) Match mot blivande seriekonkurrenten Blentarp. Vi startar matchen väldigt bra, framförallt vårt försvarsspel var superbt över hela banan. Även anfallsspelet var inledningsvis väldigt bra, men här tappade vi lite efter ca 25 när vi börjar slarva och värdera lite fel. Första halvlek slutar 0-0 men vi är det bättre laget. Andra halvlek fortsätter vi att trumma på och det känns lite som att Blentarp tröttnar. 1-0 gör Myran sedan Milton sprungit ifrån motståndaren och serverat ett perfekt inspel. Myrans sanslösa målform håller i sig och han gör för 3:e matchen i rad 2 mål när Robin spelar fram till 2-0. Slutresultatet spikar sedan Linus framspelad av Milton. Sammanfattningsvis gör vi en riktigt bra match mot bra motstånd och väljer att inte nämna någon speciell spelare för det var verkligen det kollektiva som skördade triumfer mot Blentarp. På söndagen var det så dax för B-laget att möta Wollsjös A-lag Önneköp B- Wollsjö 7-0 (5-0) Målskyttat: Anders Lindbergh 3, Darlington Nimely 2, Markus Fridh 1, Anton Persson 1 Laget var: Anton Persson Lukas Lundgren Markus Fridh Andre Bladh Gustav Olofsson Glenn Malmros Isak Jönsson Hugo Espersson Hugo Ryft Darlington Nimely Anders Lindbergh Avb Odin Wernersson Andreas Ceder Ivan Ocana Här avslutar vi en fantastisk vecka som inleddes med 26 man på tisdagsträningen och 23 på torsdagen, en ruskigt bra match på lördagen mot Blentarp och sedan med en 7-0 seger mot Wollsjö. En riktig kul match där spelglädjen var stor. 5-0 i paus efter 3 mål av Anders och 2 av Dalle. I andra slog vi omedvetet av lite på takten men Macke Fridh gjorde ett och AP satte en straff. Här stack Anders och Macke ut lite extra med insatser av högsta A-lagsklass. Herrar 3 mar 0kommentarer