• Förlust mot Ingelstad.

Efter förra veckans tunga bortaförlust mot Alvesta med 6-4 kom idag Ingelstad på besök till Pär Lagerkvistskolan. Matcherna mot Ingelstad brukar alltid vara täta, jobbiga och känns som att vi vunnit lika många matcher som vi förlorat mot Ingelstad genom åren. Öjaby hade alla spelare tillgängliga utom Melvin och Teodor. Lindhe var tillbaka i kassen efter skada. När vi var i Ingelstad i höstas vann vi med 6-5 i en svängig match. Sedan den matchen har vi haft en nedåtgående trend och Ingelstad har istället ångat på som en raket i tabellen och gick till semifinal i Gothia. Så ingen risk för underskattning fanns hos våra killar. Båda lagen såg väldigt taggade ut på uppvärmningen. När väl domarna Filip Karlsson och Johan Oxenmyr blåste till spel så tog Öjaby tag i taktpinnen och passade runt bollen bra. Men sen fick Ingelstads duktige spelare Sebastian Samuelsson tag på bollen och vi mer eller mindre lät honom springa runt och skjuta runt kassen tills han gjorde mål på tredje försöket. Efter detta målet så var det ändå Öjaby som fortsatte spela kontrollerat och Hugo drog av ett skott från egen planhalva som gick i mål. En boll som min 84-åriga morsa hade tagit i sömnen. Men på något sätt gick bollen in i nätmaskorna. Härligt att se! :-) Strax efter vår kvittering så hittade domaren en horribel utvisning för hög klubba på Ludde. Inget snack om att det var hög klubba, men utvisning när det skedde ute vid sargen. Strax innan hade Ingelstads spelare Rasmus "Rasse" Åberg fäktats med klubban i brösthöjd utan att det ens blev frislag. Men Öjaby reagerade på ett bra sätt och boxplayformationen offrade sig enormt bra och gav inte Ingelstad många bra lägen. De skott som avlossades tog Lindhe på ett säkert sätt. Resten av den inledande perioden spelades på samma sätt. Öjaby var det spelförande laget och Ingelstad stack upp i några vassa kontringar. Det var många av Öjabys killar som hade chans att sätta ett ledningsmål, men det ville sig inte. En bidragande orsak var Ingelstads målvakt som verkligen tog revansch på det billiga målet han släppte in. Perdioden avslutades med att Ludde fick sin andra utvisning för otillåten trängning. Ingelstad hann inte få till något organiserat powerplay innan signalen för periodvila ljöd. Känslan efter första perioden var god. En matchbild som passade Öjaby bra tyckte vi på läktaren. Hårt tufft och tätt. När killarna kom ut i andra perioden, så var det boxplay på schemat. Något som gick bra ytterligare en gång. När Öjaby blev fulltaliga, så var det dock ett extremt ängsligt och stillastående Öjaby vi fick se. Vi var inte ens tvåa på bollarna utan trea och i vissa fall inte ens det. Ingelstad vann perioden med hela 4-0 och enda anledningen att det inte blev ännu fler mål för Ingelstad var att Lindhe spelade mycket bra. Öjaby gjorde enligt mig en av de sämsta perioderna för säsongen. Dennis tog en timeout efter Ingelstads 4-1 efter 8.21. Detta satte ett tillfälligt stopp på raset, men Ingelstad kunde göra 5-1 innan periodvilan. Det bör sägas att Ingelstad hade ett fint och rappt passningsspel, men ändå var känslan att Öjaby borde kunna bjuda upp mycket bättre. Det saknades en spelidé hos Öjaby och denna period vill vi bara glömma. I slutperioden kom Öjaby ut som ett nytt lag. Spelarna verkade vilja visa att detta kan vi vända och jakten inleddes. Redan efter 2.21 kunde Emil på ett märkligt sätt göra mål på Ingelstad med en boll som rullade mellan benen på Ingelstads målvakt. Hela händelsen gick i slowmotion och det var förlösande att se bollen rulla in i mål. Nils fick en assist på målet. Efter vårt reduceringsmål så blev Ingelstad stillastående och Öjaby hade helt plötsligt ett riktigt bra spel. Dennis hade komponerat nya femmor som verkade förvilla ingelstad. Bollen hade dock ändå svårt att riktigt studsa vår väg, men efter 9.58 kunde Elias sätt ett snyggt mål och det stod 3-5 på resultattavlan. Ett reslultat som ingav hopp. Bara 18 sekunder senare kunde dock Ingelstad släcka detta hopp en aning genom att sätta sitt sjätte mål. Ett snyggt mål, men som undertecknad och flera andra på läktaren tyckte var hög klubba. Ingelstad fick ett mål tidigare bortdömt för hög klubba. Öjaby plockade ut Lindhe för att spela med 6 utespelare, Detta gav utdelning då Ludde kunde göra 4-6 med 2 minuter och 25 sekunder kvar (ass. Nils). Återigen fick vi lite vind under vingarna och började tänka på andra otroliga vändningar vi gjort (och även råkat ut för...). Vi fick några bra lägen, men sen visade domaren ut Ludde för 3 gången i matchen. En situation där Ludde bara står upp, men Ingelstads spelare trillar som en fura. Det blev aldrig den nerv vi hoppats på även om Öjaby verkligen bjöd upp till dans sista perioden. Öjaby vann slutperioden med 3-1. Så även om vi förlorar andra raka matchen med tennissiffrorna 4-6, finns det några positiva saker att ta med sig till nästa match mot Hovshaga. 1. Vi vann sista perioden. 2. Bra målvaktsspel hela matchen. 3. Vi klarar 3 av 4 boxplay. 4. Killarna kämpar bra Sen måste vi nämna att Ingelstad spelade mycket bra och sannolikt kan sluta som seriesegrare. Sebastian Samuelsson gjorde hattrick och några av Ingelstads spelare har precis den där kylan, som vi för tillfället inte besitter. Kanske det som måste lossna tills nästa helg. Då laddar vi om bössan...ÖÖÖÖöööjabyyyyy! Vid "pennan" Johan Sjöblom Herrsenior B-lag 3 feb 2019 0kommentarer
  • Lindhe straffade Gransholm!

När vi mötte Gransholm i seriepremiären blev det stabila 10-1 i en relativt enkel match. Sedan denna matchen gick av stapeln har Gransholm spelat upp sig ordentligt och ligger på en stabil sjätteplats, dock relativt långt efter övre halvan.Men enligt säkra källor betydligt bättre och hetare i sina matcher. Gransholm hade dagen till ära med sig Oskar Sköld som målvakt. Oskar var med och vann silver i Gothia med Gransholms P05/06. Grattis till silvret! I Öjaby har det varit sjukstuga hela veckan och det var flera som fortfarande var hemma i sjuksängen eller vilade (Filip Duhr, Filip "Håket" Håkansson, Teodor Bjelkvik och Emil Ulvagården). Matchen började avvaktande och känslan var att Öjaby fick hålla i taktpinnen. Coach Dennis hade satt Gransholms poängkung Olle Söderberg under punktmarkering. Trots detta var det Olle som lyckades bryta sig loss och på ett mycket säkert sätt avsluta med att sätta bollen bakom en chanslös Lindhe. Resultattavlan visade 0-1 efter 4.22. Känslan var att Öjabys grabbar blev lite ängsliga, men kämpade på med att försöka ta sig igenom Gransholms försvar. Dock var detta ingen lätt uppgift då Gransholm backade hem och chansade på att få snabba kontringar. Precis som i Gothia hade Öjaby svårt att få in bollen och satte bollen både i stolpen och missade öppet mål flera gånger. Från åskådarplats märktes det att killarna hade ett stukat självförtroende framåt. Mitt i denna forcering fick Gransholm en straff. Domaren tyckte att Leo gjorde sig stor och tog hjälp av handen för att rädda bollen. Senast i Gransholm fick vi två straffar mot oss och Lindhe räddade båda den gången. Precis som då skickade Gransholm fram Olle Söderberg. Lindhes målvaktsspel satt dock i från Gothia då han motade en straff mot det tjeckiska laget Z.F.K. AQM Petrovice. Olle försökte lura Lindhe, men han räddade bollen med tåspetsen. Så här i efterhand tror jag att denna räddning kan ha varit matchavgörande. Istället för att Gransholm fick 2-0 kunde Öjaby hänga kvar i matchen och fick extra självförtroende.Lindhe såg galet nöjd ut och väl medveten om att han tagit 3 av 3 straffar mot Gransholm i serien. Resten av perioden spelades av utan något större spel. Öjabys spel bestod mer eller mindre av solouppvisningar. Detta läste Gransholm enkelt. Det dröjde ända till andra delen av matchen (8,16 i andra perioden) tills Elias Bergljung (assisterad av Potte)kunde sätta 1-1. Äntligen fick vi in en boll i mål. Detta tände till killarna och vi gick till periodvila med ställningen 4-1 efter mål av Elias, Lukas och Nils. 2 av dessa målen assisterade av Erik "Potte" Johansson som var stekhet i matchen mot lillebror Axel och pappa Putte i tränarbåset i Gransholm. När killarna gick ut i tredje perioden var det ett mer avslappnat Öjaby vi fick se. Tidigt i perioden bjöds vi på 2 mycket snygga mål. 5-1 gjorde Melvin "Melle" snyggt framspelad av Viktor. Melle strålade av självförtroende och gjorde utan tvekan sin bästa match för säsongen. Strax efter detta mål fick vi se dagens snyggaste mål. Det var ett fantastiskt klapp-klappspel av Potte och Leo som spelade fram Isak som kunde sätta bollen i öppet mål. Kan vi spela på detta sättet kan vi rubba vilket lag som helst i serien. 8.58 in i tredje perioden fick äntligen Ludde göra mål. Ett mycket snyggt skott rakt upp i nättaket. Det betydde 7-1 och matchen var då punkterad totalt för gästerna Gransholm. Dennis tog en timeout för att exprimentera en aning och blanda runt totalt i femmorna. Gav Elias lite tid för att kunna göra ett hattrick vilket han gjorde efter 9.24. Grattis Elias! 10.04 bjöds Gransholm på ett tröstmål. Det vare Filip Birgersson som satte bollen i mål. När det bara återstod 28 sekunder fick Gransholm sin andra straff för dagen. Enligt mig en totalt feldömd straff. Gransholms Olle Söderberg blir tilltryckt av Melvin ute på kanten och det borde renderat i en utvisning, men istället dömer domaren straff för att han tycker det är ett friläge. Då var dock Ludde minst en meter före mitt in på planen och hade Olle kommit förbi Melvin hade Lude varit där. Men som sagt var, klaga på domare leder sällan till något positivt. Även vår burväktare Lindhe tyckte domslutet var felaktigt och vevade lite med armarna och kastade iväg bollen. Precis som i Gransholm senast så fick Filip Birgersson chansen att lägga en straff. Resultatet blev också detsamma. Lindhe tog straffen igen. Makalöst snyggt! Lindhe visade upp 4 fingrar i luften för att visa att han tagit fyra av fyra möjliga straffar mot Gransholm. Resten av de 28 sekunderna spelades av på ett helt odramatiskt sätt och Öjaby kunde gå upp i serieledning (med en match spelad, men ändå). Slutresultatet blev 8-2. Nu väntar tuffare matcher framöver och ska vi ha en chans att hänga kvar i toppen måste Dennis, Johan och Jocke få igång killarnas passningsspel. Så fort vi lät bollen rulla idag blev det farligt. Alla soloshower vi bjöd på kommer lag som Alvesta, Ingelstad och Vipers lätt sätta stopp för. Men nu njuter vi av att vara vinnare igen och att vi leder serien. Måste även tacka Gransholm för motståndet. Hela matchen var mycket schysst och inga sura miner. Nästa gång möter vi Alvesta borta. ÖÖÖÖööööjaaabyyyyy! Vid "pennan" Johan Sjöblom Herrsenior B-lag 13 jan 2019 3kommentarer
  • Intervju med Erik "Potte" Johansson

Tjena Potte! Hur är läget? -Tjena, med mig är det bara bra. Hugo skickade med en fråga till dig; Har du något speciellt förhållande till golvet i hallarna? Eyy, trillade faktiskt inte en enda gång under hela Gothia. Vad kommer smeknamnet "Potte" i från? -Vet inte riktigt, men det har ju alltid funnits fler som heter Erik så då har det väl bara blivit så. Vad är det roligaste minnet från höstens matcher? - Tror det var att spela mot Ingelstad borta. Skitrolig match som alltid mot Ingelstad. Kul också att få avgöra matchen i slutet och att vi hade skjortorna såklart. Hur skönt var det att stänka in 6-5 borta mot Ingelstad i höstas? Beskriv känslan. -Kändes helt underbart, Ingelstad är viktigaste matchen på året. Få hoppas jag kan bjuda på en repris mot dom nu i vår. Hur känns det efter fyra dagar i Göteborg? -Det känns ju såklart tråkigt att ha åkt ut så pass tidigt i turneringen. Vi hade ju förväntat oss att gå mycket längre än så. Men så är det med turneringar, vi får ta med oss kämparinsatsen vi hade och vinna serien istället. Vad är ditt bästa knep för tända till innan matcherna? -Lyssna på nån goe musik och bara fokusera typ. Vad ser du mest fram emot under vårsäsongen? -Skulle nog säga matchen mot Älmhult, kändes inte som att resultatet var helt rättvist i höstas. Så ska bli kul att få möta dom i hemmaborgen. Då ska vi jävla vissa dom vilka Öjaby är. Vad vill du bli när du blir stor? -Vet inte riktigt, någonting där man får röra på sig i alla fall. Verkar inte så roligt att sitta på ett kontor 9 timmar om dagen. Ditt roligaste minne från Gothia 2019? -Måste nog vara när Isak blir arg på Jocke för att han snarkar. Vem var stökigast i att sova med under Gothia 2019? Helt självklart Jocke, han snarkar hela nätterna. Hur kommer det sig att hela "Potte-familjen" hejar på MFF? -Det är väll en självklarhet att man hejar på Sveriges bästa fotbollsklubb. Hur går tankarna inför matchen mot Gransholm till helgen? -Fett taggad, ska bli roligt att få möta lillebrorsan. Vi får bara se till så att vi inte underskattar dom för mycket. Så ska vi nog få med oss ett bra resultat. 10 snabba frågor avslutningsvis… Vad har du i lurarna? -Massa avdankade låtar från typ 2012. Vad skulle du vilja vara världsmästare i? -FIFA Vilken dokusåpa skulle du helst medverka i ? -Halv åtta hos mig. Superstark eller supersnabb? -Supersnabb Om du fick resa tillbaka i tiden och återuppleva en händelse, vilken skulle det vara? -Måste nog vara när jag var och kollade på Liverpool på Anfield. Häftig match med ett bra resultat. AIK eller Djurgården ? (måste besvaras, haha) -Följer inte golf. Öjaby eller Gransholm? -Öjaby självklart, från Gransholm är det bara skumma typer. Fotboll eller innebandy? -Beror nog lite på vilken säsong det är, fotboll är roligare på sommaren och innebandyn är roligare på vintern. Helt hårlös eller hårig som en gorilla? -Helt hårlös. Vad är den konstigaste maträtt du ätit? -Måste nog säga skolmaten på Vederslövs skola. Nästa som kommer bli intervjuad är Hoff. Din uppgift blir att ställa en knivig fråga till David. Vad vill du fråga? (Kan vara precis vad som helst...). Fråga till Hoff; Varför är du så dålig på Fortnite? Vi tackar Potte för snacket och önskar stort lycka till både på och vid sidan av planen. Nu laddar vi för ett spännande derby på söndag och hoppas alla killarna piggnar till. Öööööjaabbyyyyy! Vid "pennan" Johan Sjöblom Herrsenior B-lag 11 jan 2019 0kommentarer