• Viktig vinst borta mot Värnamo med 1-4

Gårdagens match var mycket betydelsefull inför kampen om "rankingpositionering" inför kommande spel i "playoff" (för dit ska vi). Vi har flera utmanande matcher kvar innan vi är där men gårdagens vinst mot Värnamo med 1-4 borta var viktig på vägen dit. Bra lag vinner även dåliga matcher. Vi inleder tafatt och slarvar i egen zon och levererar riktigt dåliga 1:a pass när vi skall vända spelet. Vi får därför inte med oss farten och den "förlorade" passningen blir i stället en kamp om pucken och ofta en spelvändning emot oss i stället för press på Värnamos kasse. Värnamos målvakt gör ett bra jobb när vi väl når fram till avslut. I slutet av 1:a perioden får vi möjlighet att spela powerplay (PP2, dvs 5 mot 3). Vi flyttar runt pucken bra och när Lucas Högosta passar Linus Andersson som smart lägger pucken till Filiph Johannesson som står på förlängda mållinjen till vänster så är målet nästan öppet och "Fille" gör inget misstag och vi tar ledningen med 0-1. Spelet fortsätter i powerplay, nu i PP1 (dvs 5 mot 4). Det dröjer 1 minut innan Liam Gullbrandsen passar Melvin Sundén som lägger över till Sebastian Högberg som blir frispelad och sprätter in 0-2 till oss. I paus pratar vi igenom de mindre bra aktionerna på isen. Men väl ute på isen så är samspelet i tajmingen i passningarna fortfarande ganska dåliga, om än något bättre än i 1:a perioden. Värnamo reducerar tidigt till 1-2 som står sig perioden ut. I tredje perioden börjar vi spela något bättre och Värnamo sätts under bra press. Kvällens enda spelmål i 5 mot 5 fixar Edwin Haynes genom ett rappt skott mot bortre krysset från distans i högerposition. Målet känns förlösande. Passningarna fick Edwin från Liam Gullbrandsen och Albin Sibbesson. Vi hamnar strax därefter i numerärt underläge. Men vad gör det när vi har Filip Bergström i laget. Filip vinner puck högt nära vår blålinje och bryter fram och skjuter i farten mot bortre stolpen där pucken smiter in till utökad ledning och slutlig seger med 1-4. Periodsiffror: 0-2, 1-0, 0-2 = 1-4 SEGER Skotten: 11-16, 8-12, 17-13 = 45-32 Utvisningsminuter: 8-6 Dennis Björklund som fick hjälmpriset senast i matchen mot Helsingborg delade ut kvällens hjälmpris till Sebastian Högberg. Elias Algotsson Holm gör flera fina räddningar i kväll och räddar oss ett par gånger då Värnamo fick frilägen. På Söndag är det åter match då vi hemma i Åby Ishall tar emot Bäcken kl. 16:40. Derbyn brukar ge extra stämning så kom gärna ner till ishallen och stötta oss. Ha det Gött Sven Liedberg A-lag 1 feb 0kommentarer
  • Vinst mot Helsingborg hemma med 3-2 ---- Spännande var det!!

Helsingborg har visat att dom är ett bra lag så vi förväntade oss en svår uppgift i dag med fullt fokus. Vi inleder också matchen grymt bra och dominerar stort i spelet under hela första perioden. Vi fullkomligt väller fram som heta illrar men deras målvakt gjorde många fina räddningar och håller gästerna kvar i matchen. I andra perioden hände något konstigt. För lika bra som vi var i första perioden lika handlingsfattiga var vi i andra perioden. Helsingborg utnyttjar vårt dåliga engagemang och fixar 0-2 ledning inför sista perioden. I tredje perioden jobbar vi oss tillbaka in i matchen men det dröjer till 48:14 innan Alexander Strempel nätar till reducering till 1-2 efter smäckpass från Melwin Sundén. Det var Alexanders första mål i seriespelet efter hemkomsten från USA. Vi får nu "blodad tand" och känner vittringen på kampen om segern. Så när Erik Andersson från distans endast 58 sekunder senare kvitterar till 2-2 så är det match på riktigt om poängfördelningen. Vi håller ihop spelet och coacherna matchar spelare som varit hetast för dagen och skapat möjligheter. Helsingborg får utvisning 56:06 och när de klarat 2 minuter i underläge och vi håller på och växlar spelare till ordinarie femma för spel 5 mot 5 så har vi stark press i offensiv zon. En sista farlighet i Helsingborgs box leder till ett snyggt mål från Simzon Koch som sätter segerpucken i krysset till 3-2 efter framspel från Melwin Sundén och Alexander Strempel. Detta mål var Simzons första mål sedan han återvänt till Sverige och föreningen från junioräventyret i USA. Segern var förlösande och gastkramande för alla som var där. Periodsiffror: 0-0, 0-2, 3-0 = 3-2 SEGER Skotten: 15-5, 11-11, 8-13 = 34-29 Utvisningsminuter: 6-6 På onsdag drar laget till Värnamo för bortamatch om nya viktiga poäng i jakten på "play off" platserna. Melwin Sundén delade i dag ut hjälmpriset till matchens kämpe och det gick till Dennis Björklund. Bra jobbat Dennis. Det är kul att se att du är på väg tillbaka efter din långa frånvaro. Ha det Gött Sven Liedberg A-lag 28 jan 0kommentarer
  • Publikfriande match när vi vann över Boro/Vetlanda hemma 5-4

Efter ett par veckor med sjukstuga i laget så var många spelare tillbaka i spel i dag. Vi saknar dock fortfarande 4 spelare som fortfarande inte kan spela. Vi hälsar samtidigt Simzon Koch välkommen hem. Simz gör i dag en riktigt fin insats och i sin femma som flankeras ytterligare en ny spelare i Alexander Strempel. Alexander har dock spelat några matcher med oss nu men då vi varit lite korta i manskapet så har vi inte haft möjlighet att få full utväxling ännu. Både Simzon och Alexander spelade i höstas juniorhockey i USA NAHL. Dagens match visade att vi lär få mycket nytta av dessa båda nya spelare framöver. Vi inleder tveksamt och har nog för mycket respekt för Boro/Vetlanda och då speciellt deras första femma som håller mycket hög klass. Trots få skott på mål i första perioden så lyckas vi målmässigt hålla ställningarna till 2-2 vid pausvilan. Boro tar ledningen redan efter 30 sekunder men vi kvitterar till 1-1 i powerplay genom Adam Jubel som får framspelning från Linus Andersson och August Ridell Boman. Knappa 2 minuter senare utökar Adam Jubel till 2-1 med hjälp av Emil Spetz och Sebastian Högberg. Adam prickskjuter in pucken strax invid stolpen. Boro Vetlanda vaknar upp och sätter oss omedelbart under hög press och vi orkar inte stå emot och gästerna kvitterar rättvist till 2-2 som är resultatet efter en spelad period. Vi snackar ihop oss i laget under pausen och vill lyfta vårt spel så som vi kan. Andra perioden antar därför en helt ny skepnad. Vi sätter högre press och börjar åka skridskor och blir då också mer fysiska i kampen om pucken. Helt logiskt tar vi ledningen till 3-2 genom Lucas Högosta som får smörpass från Simzon Koch som spelas fram av Linus Andersson. Ett par minuter senare har Boro en fin period och kvitterar först till 3-3 och tar dessutom ledningen med 3-4 inom loppet av en minut och 10 sekunder. Vår härförare och kapen Emil Spetz visar dock stor kampvilja i kväll och avlossar kanonen från blålinjen till förnyad kvittering 4-4. Emil fick pass från Filip Bergström. I tredje perioden tar vi över spelet långa perioder och Boro visar på frustration och nervositet i avgörande lägen. Kvällens mål tillika vinstmål för vår del till 5-4 görs av Sebastian Högberg som spelas fram av Melwin Sundén (kvällens passning) över centrallinjen till en helt fri Sebastian som bara behöver sätta bladet till pucken och näta vackert till seger. Boro tar ut målvakten under slutminuterna och vi har två lägen till mål i tom kasse men missar båda. Vi håller dock tätt bakåt och vinner denna kamp som jag vill lova var helt i publikens smak med hög spänningsnivå. Periodsiffrorna: 2-2, 2-2, 1-0 = 5-4 SEGER Skotten: 4-17, 8-10, 5-7 = 5-4 Utvisningsminuter: 8-10 Filiph Johannesson delar ut kvällens hjälmpris till en riktigt bra lirare i dag, Melwin Sundén som la kvällens godispassning till segermålet. Melwin var en stor framgångsfaktor i kväll från sin backposition. På söndag kl 16:40 tar vi emot Helsingborg hemma i Åby Ishall. Kom gärna och stötta oss då. Ha det Gött Sven Liedberg A-lag 24 jan 0kommentarer
  • Dagens spelare

Eric Forsbom Ålder: 18år Position: Back Styrka: Spela enkelt Barndomsidol: Victor Hedman J-20 22 jan 0kommentarer

Lucas Dölen Ålder: 19 Position: Forward Styrka: Duscha Barndoms idol: Mackan Berg J-20 21 jan 0kommentarer
  • Mölndalsprofilen Anette Nyholm har lämnat oss

Anette Nyholm - en av föreningens genom åren viktigaste personer tillika kanslist, administratör, fixare och engagerande personlighet har lämnat oss. Anette, var verksam i föreningen under 25 år mellan åren 1992-2017. Anette var och bar föreningens hjärta och hon följde Mölndal Hockey genom storhetstider och motgångsår. Tack vare Anette har föreningen överlevt och utvecklats till vad vi är i dag. Anette älskade att värna om oss alla från hockeyskola till seniorlag. Hennes engagemang i det sociala stödprojektet ”puckenprojektet” i samverkan med Mölndals kommun där föreningen med stöd av starka idrottsprofiler stöttade barn med svåra förhållanden engagerade Anettes hjärta. Vi vill minnas Anette med varmt hjärta som en av föreningens största profiler. Tack för allt Anette och Vila i Frid. Ha det Gött Sven Liedberg A-lag 21 jan 7kommentarer

Sam Luitwieler Ålder: 18 Position: Målvakt Styrka: Mina storlek Barndoms idol: Henrik Lundqvist J-20 18 jan 0kommentarer

Simon Havlicek Ålder 19 Position: Forward Styrka: positiv och vänlig Barndomsidol: Min pappa och min bror J-20 16 jan 0kommentarer

Kyan Helenklaken Ålder: 19 Position: Back Styrka: Stark och snygg Barndomsidol: Nicklas Lidström J-20 14 jan 1kommentar
  • Grästorp vann i vårt bortamöte med 5-2 och är ny serieetta

Matchen inleddes med att Grästorp pesenterade sin nya "Grästorpslåt" vilket tillsammans med fullsatta läktare gav bra tryck i arenan. Gårdagens match präglades vidare av hög stämning fart och utvisningar. Första perioden var mycket fartfylld och representanter från båda lagen sa vid intervjuer i pausen att farten var hög. Tyvärr resulterade farten också i konsekvenser i passningsspelet. Grästorp tar ledningen till 1-0. I andra perioden lossnar målproduktionen och Grästorp vinner perioden med 3-2. Under sista delen av perioden får vi möjlighet att reducera då vi spelar 5 mot 3. Linus Anderssons skarpskytte resulterar i reducering till 4-1 (August Ridell Boman passar) och endast 45 sekunder senare gör Linus på samma vis 4-2 då Erik Andersson passar fram till målskottet. Matchen är periodevis helt jämn men Grästorp känns tyngre i bredd och vilja denna kväll och vinner helt rättvist. Tredje perioden känns ganska oinspirerad och lite smågrinig och fler utvisningar radas upp främst åt Grästorp. Periodsiffror: 1-0, 3-2, 1-0 = 5-2 Förlust Skotten: 10-9, 11-8, 13-6 = 34-23 Utvisningsminuter: 81-30 Nu är det spelledigt över helgen och på onsdag åker vi till Vetlanda för spel mot Boro/Vetlanda HC. Matchen i går var ett toppmöte melllan två bra lag. Samtidigt är tabellen tajt i mittsegmentet och en vunnen eller förlorad match resulterar snabbt tvära kast i tabellplacering. Så vi spelar en spännande serie. Ha det Gött Sven Liedberg A-lag 13 jan 0kommentarer