• Öppna träningar med J20!

Vi öppnar nu upp träningarna för alla födda 05/06! Välkommen att träna med oss i 3 veckor framåt på måndagar, onsdagar och fredagar from v 10! Kontakta Conny Magnusson 0705-828122 eller Daniel Larsson 0707-760922. Måndag is 20:00-21:15 Onsdag is 19:00-20:00 Fredag is 18:00-19:00 Välkommen till oss i Åby Ishall! J-20 1 mar 0kommentarer

Vi öppnar nu upp träningarna för alla födda 05/06! Välkommen att träna med oss i 3 veckor framåt på måndagar, onsdagar och fredagar from v 10! Kontakta Conny Magnusson 0705-828122 eller Daniel Larsson 0707-760922. Måndag is 20:00-21:15 Onsdag is 19:00-20:00 Fredag is 18:00-19:00 Välkommen till oss i Åby Ishall! IF Mölndal Hockey 1 mar 0kommentarer
  • Vänersborg vann i Sudden Death med 4-5

Kvällens avgörande och tredje match mot Vänersborg i PlayOff 1 blev en ny nagelbitare. Vänersborg hade gjort sin hemläxa bäst efter senaste mötet och fick bättre utväxling i sitt anfallsspel. Vi skapade dock massor av chanser men utan att nå någon vidare framgång innan långt in i andra perioden då Simzon Koch efter fina framspelningar över centrallinjen från Alexander Strempel och Liam Gullbrandsen satte reduceringen till 1-3. Detta gav oss energi och vi började åter agera som om vi trodde på en seger. I tredje perioden gör dock Vänersborg 1-4 innan vi åter får utdelning till fötst 2-4 genom Albin Sibbesson som skjuter från högerposition nära blålinjen efter pass från Simzon Koch. När sedan Niklas Torgersson trycker in 3-4 från central position efter pass från Sebastian Högberg så känns det hopp om att vi klarar detta. Vi för nu spelet långa perioder och Vänersborg kontrar då och då så att vi får hålla andan. Viktor Witehall har gjort ett flertal finurliga mål från distans genom smarta skott. Kvitteringen är just ett sådant skott där trafiken på Vänersborgs kasse skymmer målvakten. Alexander Strempel och Simzon Koch står för passningarna. Matchen slutar oavgjort vid full ordinarie tid varför fortsättningen spelades som sudden death med en fjärde period i spel 5 mot 5. Vi inleder sudden bäst och är nära ett avgörande. Vänersborg bryter dock spelet och vänder snabbt och bryter fram på högerkanten och spelar fram över centrallinjen nära vår kasse och Olle har inte möjlighet att ta den puck som stöts in bakom honom till seger för Vänersborg.................Snopet men så är det.. Periodsiffror: 0-1, 1-2, 3-1, 0-1 = 4-5 Förlust i Sudden Death Skotten: 9-14, 10-7, 7-12, 3-4 = 29-37 Utvisningsminuter: 4-4 Vi är otroligt stolta över vårt fina lag som med all säkerhet är det starkaste Mölndals lag som föreningen haft på över 20 år. Vi gick inte hela vägen till kvalserien i år. Men laget har potential och nu tar vi nya tag för att bli ännu bättre till nästa säsong. Ni skall alla - sponsorer fans nära & kära, funktionärer och ledare med coacher och materialare ha en varm tacksamhetskram för allt ert fina stöd. Tillsammans är vi starka och med mer styrka, talang och vilja att vinna tar vi nya kliv mot framgångar nästa säsong. Vi önskar er en underbar tid fram tills i höst när vi ses i ishallen igen. TACK FÖR I ÅR. Vi kommer nu varva ner verksamheten för A-laget de kommande veckorna för att därefter ta lite vila och ledighet innan försäsongsträningen drar i gång igen fram mot vårkanten. Ha det Gött Sven Liedberg A-lag 28 feb 0kommentarer
  • Jubel fick jublax2 - sköt oss till vinst mot Vänersborg

I dag spelades match 2 i bäst av 3 i PlayOff 1. Vi var tvugna att vinna för att ta matchserien till en tredje och avgörande match. Vi dominerar spelet i tre perioder och vinner välförtjänt. Vi hamnar i underläge med med både 0-1 och 0-2 trots spelmässig dominans. Vi sätter dock inte våra chanser vilket till stor del beror på ett samlat Vänersborgsförsvar samt en duktig målvakt. Våra mål fram till segern görs av en påpasslig Lucas Högosta till 1-2 som hamnar i rätt position på nåra håll och får framspel från Simzon Koch och Melwin Sundén. I tredje perioden gör vi 3 mål varav det första till kvittering 2-2 genom Simzon "Simzalabimzon" Koch efter en tilltrasslad situation där "Simz" brodderar in 2-2 efter framspel från Alexander Strempel och Lucas Högosta. I 57:e minuten spelar vi boxplay där Erik Andersson bryter puckbanan och passar fram till Adam Jubel som dribblar sig fram till friläge och drar målvakten och sätter en backhand högt till vänster. Grymt snyggt mål Adam. Adam fick blodad tand och när Vänersborg satsar allt för att komma ifatt i slutminuten och trycket mot vår kasse är mastodontiskt så bryter Adam puckbanan och prickskjuter in till seger 4-2 i tom kasse med 5 sekunder kvar på klockan. JAAAAAAA - Magiskt Gött var det. Periodsiffror: 0-1, 1-1, 3-0 = 4-2 SEGER Skotten: 13-7, 10-8, 10-9 = 33-24 Utvisningsminuter: 6-6 Tack kära publik som hjälpte oss till vinst i dag. I morgon onsdag kl 19:00 i Åby Ishall upprepar vi insatsen med stöd av EEEERRRRRR. Ha det Gött Sven Liedberg A-lag 27 feb 1kommentar
  • Jämn övertidsrysare mot Vänersborg i första PlayOff-matchen

Gårdagen första PlayOff i bäst av tre möten blev en nagelbitare. Det spelades bra hockey mellan 2 spelande lag. Matchen blev jämn där Vänersborg börjar något bättre i första perioden innan vi ökar trycket under andra och tredje perioden. Matchen i går beskrivs bra på Vänersborgs hemsida (https://www.svenskalag.se/vanersborgshc/nyheter/2110594/overtidsseger-i-match-1). Vi har långa perioder under främst 2:a och 3:e perioden där vi skapar många fina lägen. Matchen slutar oavgjort 4-4 efter full tid. I PlayOff spelas dock övertid som "sudden death" med spel 5 mot 5 i fulla 20-minutersperioder tills matchen avgörs. Inför 4:e perioden får vi en utvisning som medför spel i numerärt underläge. Vänersborg har ett bra powerplay och lyckas där avgöra matchen. Vi tar nu nya tag och hoppas på två raka fina matcher med segrar hemma i Åby Ishall redan nu på tisdag (i morgon) och nu på onsdag. Båda matcherna startar kl 19:00 och vi vill att ni alla kommer ner till hallen och hejar fram oss till seger i PlayOff 1. Periodsiffror: 2-1, 1-2, 1-1, 1-0 = 5-4 Förlust i Sudden death Skotten: 10-8, 14-12, 4-14, 1-0 = 29-34 Utvisningsminuter: 4-6 Mål- och poänggörae i Mölndal: 1-1 Alexander Strempel ( Lucas Högosta, Simzon Koch) Skott upp i vänster kryss från nära håll. 2-2 Emil Spetz ( Liam Gullbrandsen, Sebastian Högberg) Långskott från vänster position med skymning framför mål. 3-3 Filiph Johannesson (August Ridell Boman, Melwin Sundén) skott från slottet 3-4 Erik Andersson ( Adam Jubel) Påpassligt mål efter en tilltrasslad situation vid Vänersborgsmålvaktens vänstra stolpe. Olle Samuelsson skötte sig bra i målet oc gjorde flera fina räddningar. Vi ses i Åby Ishall i morgon kl 19:00 tisdag för då är det returmöte mot Vänersborg. Ha det Gött Sven Liedberg A-lag 26 feb 1kommentar
  • PlayOff 1, Vi börjar borta på söndag mot Vänersborg

Efter onsdagens bortaförlust mot Lidköping med 4-2 och en del dribblande med istider för matcherna i PlayOff 1 så är det nu klart att vi spelar enligt följande spelschema, där vi börjar borta på söndag mot Vänersborg. På Förbundets hemsida ändras detta under kvällen i dag fredag. Match 1: Vänersborgs HC - IF Mölndal Hockey kl 16:00 nu på söndag 25/2 i Brätte Ishall Match 2: IF Mölndal Hockey - Vänersborgs HC kl 19:00 på tisdag 27/2 i Åby Ishall Match 3 (Ivid behov): IF Mölndal Hockey - Vänersborgs HCkl 19:00 på onsdag 28/2 i Åby Ishall Boka in dessa matcher och hjälp oss igenom PlayOff 1. Ha det Gött Sven Liedberg A-lag 23 feb 1kommentar
  • Fin hockey när Grästorp vann efter straffar med 2-3

Gårdagens hemmamatch mot topplaget Grästorp blev lika målsnål som väntat när dessa två bra lag möts. Grästorp var starkast i första perioden och vi hamnar i underläge med 0-1 17:30 in i perioden. I andra perioden jämnar vi successivt ut spelet och vi får flera fina chanser till kvittering. Grästorps målvakt spelar dock lysande. I spel fyra mot fyra elva minuter in i perioden krutar äntligen Adam Jubel in 1-1 målet. En spelsugen Melwin Sundén och Erik Andersson stod för passningarna. Lagen byter chanser med varandra och Elias Algotsson Holm gör några monsterräddningar som håller kvar spänningen i matchen. Grästorp tar åter ledningen med 1-2 med dryga 4 minuter kvar på klockan till paus. Matchen har bra tempo och i en speedig spelsekvens passar August Ridell Boman Edwin Haynes som fri med målvakten i pressat läge kämpar in pucken till kvittering i slutminuten före paus. Tredje perioden spelas smart av båda lagen och ingen vill släppa till några onödiga lägen bakåt. Poängen är viktig så här i slutet av serien och båda lagen håller tätt. I ”over time” för vi spelet och har ett par lägen dock utan att kunna näta. Straffläggning är ju ett lotteri. Vi missar våra och Grästorp som har bättre skärpa i straffläggningen sätter två och vinner sålunda matchen med 2-3. Vi tar med oss ett bra spel och några saker som vi får förbättra till kommande play off. Först skall vi dock avsluta serien borta mot Lidköping på onsdag. Periodsiffrorna: 0-1, 2-1, 0-0, 0-0, (0-1) = 2-3 Förlust efter ”OT” och Straffar Skotten: 3-7, 9-8, 6-10, 3-1, 0-1 = 21-27 Utvisningsminuter: 4-10 Här följer ett grovt schema inför play off och eventuell kvalserie: Vinnaren av vår serie går direkt till Playoff 2. De sju lagen 2-8 samt de tre bästa lagen från fortsättningsserien spelar Playoff 1. Där det högre rankade laget har hemmafördel och spelar således Hemma - Borta - Hemma i bäst av tre matcher. För att rankas högre måste man sluta sämst 6:a i vår serie i AllTvåan. I dagsläget ligger vi 6:a i tabellen och kan inte bli sämre då det är 4 poäng ner till Vänersborg som ligger sjua. Vi har en match kvar att spela. Teoretiskt kan vi sluta bäst 5:a om vi vinner på onsdag. Före oss i tabellen ligger Pantern och Värnamo som har 2 poäng mer än oss. Dessa båda lag möts i sista omgången. Playoff 1- bäst av 3 matcher, start sönd vecka 8 Matcherna spelas: Sön 25/2, tis 27/2, ons 28/2 Som motståndare i Playoff 1 kan vi få något av de tre lagen Vänersborg, Helsingborg eller Lidköping. Detta blir klart efter onsdagens sista serieomgång. Playoff 2 – bäst av 3 matcher Matcherna spelas: Fred 1/3, sön 3/3, mån, 4/3 I Playoff 2 spelar vinnaren av AllTvåan (Just nu något av lagen Bäcken, Boro/Vetlanda eller Grästorp) samt de 5 vinnarna i Playoff 1. De tre vinnarna i playoff 2 möter sedan det ”geografiskt” sämst rankade Div 1 laget i en rak serie med 4 lag (dubbelmöten). Vinnaren tar sig upp till HockeyEttan. Kvalserien till ettan – rak serie i 6 omgångar Matcherna i kvalserien spelas: Sön 10/3, ons 13/3, fred 15/3, sön 17/3, ons 20/3, fred 22/3. Så vägen till Ettan är lång och matchintensiv med bland annat upp till 6 playoffmatcher på 9 dagar. Just nu vet vi att vi spelar minst Playoff 1, så boka in datumen ovan och kom och hjälp oss vidare till Playoff 2. Ha det Gött Sven Liedberg A-lag 19 feb 0kommentarer
  • Förlust mot Pantern borta 5-2

Pantern hade revansch att kräva inför onsdagens match. De satte högsta fart i första perioden med fysiskt spel som låg på gränsen till det tillåtna. Vi hade inte kommit ur bussen innan det efter dryga 12 minuter stod 4-1 till hemmalaget. Filiph Johannesson lobbade in 0-1 målet efter framspel från August Ridell Boman. I andra perioden utjämnade vi spelet och i tredje perioden tryckte vi på ganska bra. Tyvärr var avståndet för långt även om August Ridell Boman gjorde ett fint frilägesmål i numerärt underläge efter pass från Linus Andersson som bröt Panterns powerplay. Vi fick även ett fint mål underkänt när Melwin pricksköt till 5-3 men det var tydligen offside i målgården. Vi gjorde även i princip ett mål själva i egen bur till 5-1 för att "hjälpa" Pantern med sin revansch. Så med bättre fokus och skärpa i första och mer tur och skicklighet i de avgörande lägena så hade matchen kunnat jämnats ut. Pantern vinner dock rättvist. Periodsiffrorna: 4-1, 1-1, 0-0 = 5-2 Förlust Skotten: 17-8, 18-8, 6-10 = 41-27 Utvisningsminuter: 10-10 På söndag tar vi emot Grästorp hemma i Åby ishall i Alltvåans sista hemmamatch innan play-offspelet startar söndagen den 25/2. Ha det gött Sven Liedberg A-lag 16 feb 0kommentarer
  • IF MÖLNDAL HOCKEY SÖKER AMBITIÖSA SPELARE TILL J20

IF MÖLNDAL HOCKEY SÖKER AMBITIÖSA SPELARE TILL SIN J20 VERKSAMHET IF Mölndal Hockeys J20 vill starta en ny resa att bli ett riktigt starkt lag där man utvecklar spelare i en bra träningsmiljö vad gäller både is & fys, utöver detta, seriespel i bra serie. Vi gör det med duktiga och engagerade ledare som har ett bra samarbete med både J18 och A-lags ledarna. IF Mölndal Hockeys J20 har ambitioner om att hela tiden ta nya steg i vår utveckling både på lag och individnivå. Vi vill fortsätta arbetet med att bygga långsiktigt där spelare kommer hit och går via juniorlag och senare in i vårt seniorlag som har ett spännande och utvecklande koncept på gång. Nu är vi i en rekryteringsprocess inför säsongen 24/25. Vi söker spelare födda 2006/2005 som älskar att träna, har ambitioner med sin ishockey och som vill fortsätta att utvecklas som hockeyspelare med oss i IF Mölndal Hockey. Tryouts kommer hållas inom kort. Mer info om datum och tider mailas ut till sökanden. Intresserad? Skicka din ansökan med följande uppgifter: - Namn / Födelseår: - Position: - Nuvarande klubb: - Moderklubb: - Kontaktuppgifter spelare (telefonnr+Mail): - Kontaktuppgifter Målsman om du är under 18 år (telefonnr+Mail) - 3 styrkor på plan. - 3 egenskaper du vill förbättra. Till tryout@molndalhockey.se Skriv "Try Out J20" som rubrik i mailet J-20 11 feb 0kommentarer
  • Seger hemma mot Sölvesborg med 5-2

Som ni säkert noterat så går det ganska bra för oss just nu. Vi är obesegrade de senaste 6 matcherna efter 60 minuter och har bara tappat två poäng under denna period i föregående match mot Vänersborg. Styrkan i spelet finns där trots lite vingligt agerande som tex under dagens match mot Sölvesborg. Det var en match som inte kommer att skrivas om i historieböckerna. Vi spelar ofokuserat och ganska individualistiskt och inte som ett lag då vi kan förflytta berg. Periodvis.... så får vi dock till det i dag och spelar ut hela registret vilket räcker till 5 fina mål framåt och endast 2 mål bakåt då Elias Algotsson Holm spelar bra i målet. Viktor Witehall är het i kväll och inleder målskyttet med 1-0 efter dryga 5 minuter. Efter passning från Sebastian Högberg trycker Viktor till pucken hårt rätt upp i nättaket så att målvaktens flaska flyger upp i luften, då behövs ingen videogranskning eller WAR. Målindikatorn med flaskan i luften kan bara vara mål och inget annat. Tre minuter senare blir det lite biljardspel mellan Filip Bergström och Edwin Haynes som sprätter in 2-0 målet. Nu tror jag killarna börjar känna sig trygga och tappar samtidigt skärpan i lagspelet. Vi tappar delvis fokus i egen zon och spelar inte klart innan vi är på väg framåt. Detta utnyttjar Sölvesborg som reducerar till 2-1 efter slarv utmed sargen i egen zon. Elva minuter in i andra perioden utökar dock ... äntligen.... Alexander Strempel till 3-1 efter det att vi direkt efter tekning via Viktor Witehall och Simzon Koch sett till att Alexander kan måla. Knappa två minuter senare fixar Sölvesborg 3-2. Men vi vill inte vara sämre och fixar utökad ledning till 4-2 endast 13 sekunder efter det. Målet är ett riktigt viljemål där vi nästan i aggression efter sölvesborgarnas reducering bara vill ta kommandot igen. Filiph Johannesson Gör målet efter mycket kamp och framspelningar från Melwin Sundén och August Ridell Boman. Tredje perioden innehåller bara ett mål som görs av kvällens skarpskytt Viktor Witehall i powerplay. Viktor pauserar sitt skott siktar samtidigt som Alexander Strempel föredömligt skymmer målvakten, varefter Viktor kan prickskjuta pucken i mål. Viktor får lagets hjälmpris för sina fina insatser i kväll. Periodsiffrorna: 2-1, 2-1, 1-0 = 5-2 SEGER Skotten: 16-12, 12-9, 13-3 = 41-24 Utvisningsminuter: 12-31 På onsdag åker vi till Malmö för bortamatch mot Pantern. Då skall vi hämta hem fler poäng. Ha det Gött Sven Liedberg A-lag 11 feb 0kommentarer