• Nättraby GoIF - Märserums IF 2-1 (0-1)

En typisk premiär med mycket kamp, en blöt plan och en match som avgörs på uddamål och enklare misstag. Tyvärr till vår nackdel denna gång. Första halvlek Första kvarten är det vi som tar tag i taktpinnen. Vi har initiativet och är mer spelförande framåt än Nättraby. Därför känns 0-1 väldigt rättvist när Julle sätter dit den efter att vi gjort precis enligt matchplan och vunnit bollen med rejält spel och sedan slagit den enkla raka passningen. Efter målet har vi en dipp och släpper in Nättraby spelmässigt. Men vi hanterar även denna del av matchen bra och står upp stabilt i försvarsspelet. Så även om Nättraby har lite mer boll så känns det aldrig riktigt farligt. Sista delen av halvleken är jämn där ett par farliga fasta som vi får avslut på sticker ut. Men 0-1 känns rättvist även om jag med blåa ögon tycker att vi kunde trycka in någon boll till. Andra halvlek Andra halvlek ändrar matchen skepnad. Gräset, som förväntat, “förstördes” mer och mer ju längre matchen gick och där märktes det att Nättraby hade lite mer vana av naturgräs än oss. De hanterade helt enkelt det sämre underlaget lite bättre. Första 10 skapar Nättraby en riktigt het chans där de skiftar sida snabbt och kommer runt på sin vänsterkant, men Axel håller oss kvar i ledningen. 5 minuter senare utnyttjar hemmalaget en situation där vi slarvar och tar för lång tid på oss med bollen i flera steg. Och lämnar över ansvaret på nästa gubbe istället för att få bollen från situationen. 1-1 Känns tungt när det kommer på en miss i vårt eget spel och dålig kommunikation snarare än att vi blir utmanövrerade. Nättraby får momentum efter målet och även om vi håller dom borta från de farligare zonerna så känns matchbilden klart till deras fördel. I den 70 matchminuten kommer ett kanonskott från långt avstånd från en gulklädd spelare och båda lagen står egentligen bara och beundrar skottet medan bollen slår i ribban. Tyvärr är det också en gulklädd forward som vaknar till och reagerar millisekunden före våra försvarare vilket ger ett friläge och 2-1 på returen. Efter målet lyfter vi oss och forcerar spelet framåt på ett bättre sätt även om det inte blir riktigt farligt förrän i slutminuterna. En väl slagen frispark utifrån av Lindberg får touch av Hugos panna men landar tillslut hos Nättrabys målvakt. Domaren, som jag tycker gör en stabil premiär med känsla och dialog trots någon miss åt båda håll, blåser av och ordet surt är det som sammanfattar både kläder och känslor efter matchen. Sammanfattning En match där vi har vars en halvlek och jag tycker vi var värda en pinne från denna fight. Stabilt är ett ord som genomsyrar det vi gör för tillfället men denna gång saknades det där lilla extra som behövs för att ta segrarna i Div. 4. Försvarsspelet känns väldigt stabilt och medans gräsplanen fortfarande var i okej skick kändes det som att vi fick ut mer av vårt spel. Även om jag tycker att vi skulle hanterat underlaget lite bättre så tycker jag att spelet i första halvlek ger en fingervisning om hur vi kommer vilja spela när underlaget blir bättre runt om i fotbolls Blekinge. Nu tar vi en ledig helg och sedan börjar förberedelserna inför hemmapremiären på fredag. Sist men absolut inte minst, stor eloge och tack till MIF ultras som höll igång sången i både ledning och underläge. Och hur mycket vädret än kylde så värmde sången i 90+ minuter. Det kommer ge oss den där sista gnistan i många matcher framöver! // Jesper Håkansson, assisterande tränare Märserums IF 13 apr 0kommentarer